Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto kupuje obraczki?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w ciazy i zamierzam wziac z partnerem slub. Tylko cywilny rodzice swiadkowie i tyle. Partner nie chcial tego slubu bo jemu jak twierdzi nie potrzebny jest. Ale ja nie odpuscilam. On twierdzi ze za pieniadze wydane na obraczki wolalby kupic cos dziecku. A przeciez ja i tak daje mu zloto na obraczki i pierscionek zarecxynowy. A on jeszcze komentuje

Gość gość
Żałosne

Gość gość
gupi jaki czy co?

Gość gość
Wiecie jak to jest ka tylko chce miec normalna rodzine. Zeby dziecko wiedzialo ze jest prawdziwa rodzina. Mam juz corke z ppprzedniego zwiazku on syna. Jaki to wxor dla nich. Przydusilam go wiec do sciany i powiedzialam albo slub albo koniec! I ulegl. Z tym ze daje mu cale moje zloto na to wszystko a przeciez to on powinien chociaz kupic obraczki i zareczynowy prawda. Byl u matki zapytac czy cos ma nic mu nie dali

Gość gość
żenada

Gość gość
odpowiedzcie prosze sensownie. Bo nie wiem czy to ja jestem zalosna i glupia ze takie cos robie czy on ze nie potrafi sam na swoj slub na obraczki odlozyc albo pozyczyc

Gość gość
Nie chce ani ślubu, ani dziecka. Więc tym bardziej nie chce obrączek. Szczęśliwym małżeństwem to wy nie będziecie, taka prawda.

Gość gość
To Ty autorko opowieści o facecie u którego mieszkasz i którego synem się opiekujesz? To Ty ostatnio skarżyłaś się, że na wczasach Twój niby partner będzie spał z synem zamiast z Tobą? Czy zbieżność faktów jest przypadkowa?

Gość gość
zbierzność faktow. Nie b yliśmy na wszasach. I to nie ja mieszkam u niego a on u mnie. Mieszka w moim mieszkaniu jezdzimy moim samochodem wszystko co w domu to ja kupiłam cale wyposazenie. Jak sie poznalismy to mnie oklamal mowil ze ma to i to i tamto a okazalo sie ze nie ma nic zarabia 2100. Nie chodzi mi o to ze biedak ze nic nie ma. Ale chociaz podstawowe rzeczy.

Gość gość
Nie jest powiedziane kto ma kupować obrączki- rodzice, pani czy pan młody. Nie możesz na siłę nikogo wpychać do związku małżeńskiego. Warto zaznaczyć, że nie chcesz zrobić tego dla siebie, ale głównie na dziecko. Byłyby Wam łatwiej choćby nawet z wszystkimi prawnymi sprawami do załatwienia po porodzie itd. Na pewno dziecko też lepiej będzie się czuło, jeśli mama będzie miała to samo nazwisko co ono. Może właśnie nie warto naciskać, jeśli później małżeństwo ma być nieszczęśliwe? Zawrzeć związek małżeński jest bardzo prosto, ale zrezygnować z niego już nie.

Gość gość
Tradycja jest zeby pan mlody kupowal obraczki, pierscionek zareczynowy tym bardziej... ja bym nie chciala slubu ` z laski`