Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

NAJTRUDNIEJSZE STUDIA TO PSYCHOLOGIA I MEDYCYNA

Polecane posty

Gość gość

ZGADZACIE SIE?

Gość gość
i fizjoterapia na uniwerku wbrew pozowom

Gość gość
Zgadzam się. I znaleźć dobrego specjalistę nawet po tych ciężkich studiach też jest trudno.

Gość gość
psychologia? medycyna i prawo są trudne - automatyka i robotyka - informatyka - fizyka stosowana ale psychologia?

Gość gość
psychologie koncza najwieksze mózgi..kasi cichopek i kasia tusk oraz aleksandra kwasniewska sa po psychologii i ani jedna nie pracuje w zawodzie

Gość gość
jak już to psychiatria jest trudna nie - psychologia - na to idą największe oszołomy

Gość gość
co trudnego jest w psychiatrii? są braki w kadrach, przypadkowe osoby są brane do tej specjalizacji. psycholog kliniczny robi to samo a nawet więcej od psychiatry, psychiatra nie ma narzędzi do diagnozy, przeprowadza banalne wywiady i obserwacje - dokładnie to samo co psycholog razem z narzędziami, dokumentacja jaką robi psycholog w szpitalu jest pokaźniejsza od ich

Gość gość
psycholog byle kretyn to skonczy a psychiatria to medycyna i najpierw trzeba skonczyc medycyne psychologia to humanistyczne studia i łatwe natomiast psychiatria to medycyna wiec masakra

Gość gość
Dokładnie! Psychiatrą jest lekarz. To wymaga 6 lat studiów, stażu, rezydentury a na końcu specki. Lekarz taki nie tylko przeprowadza wywiad, ale też decyduje o konkretnym leczeniu, dawkowaniu leków, ma podstawy naukowe i praktyczne. Psycholog to taki sztuczny twór, pomagier. Nic co robi psycholog nie jest poza zasięgiem przeciętnego psychiatry.

Gość gość
specjalizacje z psych klinicznej robi sie po studiach i trwa to kilka lat w zaleznosci (5 lub 3)

Gość gość
nie zgadzam się, płatna filozofia wszystko przebija

Gość gość
speckę z psychologii klinicznej robi się 4 lata w tym staże i in. lekarze z psychiatrii nie rozumieją testów, jakie robi się pacjentom a cała teka z testami może być oooolbrzymia, a diagnozę stawia się wspólnie w oparciu o wiele narzędzi

Gość gość
lekarz dysponuje lekami, ale kontakt podtrzymujący i terapia są często w gestii psychologów i terapuetów na oddziale, do tego też trzeba mieć odpowiednie przygotowanie

Gość lamesss
studiowałam prawo , studiuję psychologię . I jeden i drugi kierunek ma swoje trudne i łatwe przedmioty, ciężko określić , co jest trudniejsze. To raczej kwestia indywidualna, zależy od zdolności i zainteresowań poszczególnych osób. Ogólnie wydaje mi się, że nie można powiedzieć jednoznacznie, które studia są najcięższe, chyba ogólnie będą to te kierunki, które nie są zgodne z zainteresowaniami i zdolnościami studenta. Jedna osoba poradzi sobie super na medycynie, a męczyłaby się na polonistyce, inna odwrotnie. jedno tylko muszę tu podkreślić - psychologia to NIE SĄ STUDIA HUMANISTYCZNE !!! łatwo to wywnioskować chociażby z faktu, że wymagana jest biologia przy rekrutacji. Dodam też, że jestem jeszcze na pierwszym roku a już musiałam zaopatrzyć się w kilka książek, które są dedykowane studentom medycyny m.in w Neurofizjologię Konturka

Gość gość
Nie, nie zgadzamy sie. Nie ma takich prostych okreslen. Dla mnie psychologia to frajda, a fizyka - horror nie do przejscia. Dla kogos inzynieria bedzie latwa, a polonistyka trudna. Ludzie sa rozni, maja rozne zdolnosci. Swiat nie jest tak prosty jakby chcial autor watku.

Gość gość
Buahahahah psychologia trudna? To jest prowo?

Gość gość
Buahahahah psychologia trudna? To jest prowo? xxx Nie zesraj się! Do każdego kierunku trzeba mieć odpowiednie predyspozycje. Dla typowego ściosłowca, fizyka i matma będzie łatwa, dla humanisty już nie.

Gość gość
"nie zesraj sie " o, jaka kultura u "psychologa" studenciaka:D:D Świetnie mi szło z psychologii mimo, że nigdy nie byłam zainteresowana nauka:D:D

Gość gość
Świetnie mi szło z psychologii mimo, że nigdy nie byłam zainteresowana naukasmiech.gifsmiech.gif xxx Mi też może iść świetnie na czymś, czym mogę nie być zainteresowany, co nie oznacza, że będę w tym dobry. A studenciakiem nie jestem. Zresztą wkuwanie, a analiza, uczenie się to co innego.

Gość olczi

ZGADZACIE SIE?

nie zgodzę się, dla mnie najtrudniejsza jest matma 😂 a psychologia to moja pasja od zawsze a na wsb w gizycku do sama przyjemność 🤩

Gość Lekarzyna death

Prawo i psychiatria są łatwe przy informatyce!