Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mało sprytna mieszkanka Gdyni

Dramaty Dnia Codziennego na wesoło

Polecane posty

Gość Mało sprytna mieszkanka Gdyni

Luźny temat rozpoczynam :) Mamy, powiedzcie jakie są najbardziej stresujące momenty w codzienności Waszego dziecka. Moja córka jest bardzo pogodna i raczej bezproblemowa, nawet jak ma jakieś gorsze chwile, to daje się potem zająć jej czymś uwagę. Ma 20 miesięcy i oto moja klasyfikacja Dramatów Dnia Codziennego 1. Koniec kąpieli i wyciągnięcie córki z wanny. Mogłaby tam siedzieć 5 godzin. 2. Zakładanie pieluchy / pracujemy nad zakończeniem pieluch i mam nadzieję że niechęć do zakładania nam to ułatwi! 3. Zakaz wchodzenia na zjeżdżalnie po zjeżdżalni :) a nie po schodkach. To jakaś obsesja - wspina się po zjeździe, idzie jej to swietnie, ale wiadomo, że nie mogę na to pozwalać. Jak tylko zobaczy zjeżdżalnie to od razu oczy jej się świecą i leci wspinać się jak człowiek pająk...staram się omjać wszystkie zjeżdżalnie, bo jest dramat!

Gość gość
Z punktem 1 i 2 mam tak samo. A z 3 nie robię dramatu - pozwalam sie wspinać. Córka, 21 miesięcy, ma jeszcze za krótkie nóżki i tylko od tej strony może sama wejść na zjeżdżalnie. U nas jest dramat z ubieraniem po kąpieli. Uwielbia sobie latać goła po mieszkaniu

Gość gość
syn ma 15 miesięcy: dramat nr.1 to opuszczanie placu zabaw. 2. puszczanie baniek mydlanych - musi sam a przy okazji wszystko wylewa 3.ja już się ubierze na dwór to musi już się znaleźć na dole i nie poczeka cierpliwie aż ktoś założy buty, bo włącza mu się syrena. i właściwie na tym koniec. z pieluchami mieliśmy fazę na uciekanie, ale na razie przeszła

Gość Michalinkaaaaa
Mój Syn jest młodszy id Waszych dzieci, ale też coś napiszę. Dramat nr 1: "Uciekający smoczek" - coś okropnego, gdy Mały zasypia i smoczek wypadnie. Dramat nr 2: "Nie mieści się do buzi" - czyli jak Synek dorwie rzecz i nie radzi sobie z jej pogryzieniem (absolutnie nie mam na myśli standardowego pokarmu :) ) Dramat nr 3: "Jak to nie mogę zjeść Twojego telefonu?!" - czyli tragedia, gdy mama zabiera Małemu swoją komórkę. Dramat nr 4: "Zostaw moją twarz w spokoju" - Syn to atopik, musimy często smarować mu skórę na buzi różnymi kremami, szczerze tego nienawidzi.

Gość gość
U nas na pierwszym miejscu tez dramat kąpielowy pod tytułem 1. Zamykam kabinę prysznicową - gdy się kąpie..mała ma półotorej roku i ciągle zamyka się pod prysznicem. Jak jej się zapomni to jest ok,bawi się, chlapie, ale nie daj bóg oko spocznie na zasuwanych drzwiach. Zaczyna się zamykanie, walenie w te drzwi, dziki śmiech, skakanie po brodziku i oczywiście upadanie co chwilę bo się ślizga.....szaleństwo! 2. Nowy dramat siadający - gdzie nie siądę na krześle albo kanapie, ona musi wleźć na mnie :) Nie ma mowy o założeniu nogi za nogę, albo wyciągnięcui gdzieś nóg jak jestem zmęczona. Ona musi od razu przydreptać i się wdrapać :) A ile jest krzyku jak nie pozwolę!

Gość gość
Michalinkaaaaa normalnie jakbym czytala o swoim synku