Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z mięsem

Polecane posty

Gość gość

Otóż często gotuje rosół bo wszyscy bardzo lubimy, jak wiadomo do rosółu daje się dużo mięsa warzyw. No i taki problem że rosół raz dwa znika a mięso drobiowe zalega w garnku :-( macie jakiś pomysł co z tego mięsa można zrobić i jak przyprawić

Gość gość
Galaretka drobiowa.

Gość gość
nozki z kurczaka można obsmazyć na patelni, bardzo fajne wychodzą. możesz zmielić mięso i zrobić nadzienie do pierogów/naleśników.

Gość gość
potrawka z kurczaka z warzywami do ryżu/makaronu

Gość gość
potrawka z kurczaka i do tego kopytka a ja najczesciej robie ciasto z jajka maki i wody dodaje sol i sotra papryke kurczaki pieprze sole i posypuje ostra papryka obtaczam w tym ciescie i na oleju podpiekam pyszne ! :)

Gość gość
Sałatkę z ryżem, rodzynkami, kukurydzą, ananasem i curry i jogurtem na zimno. Albo jakąś inną sałatkę. x domowy pasztet

Gość gość
Oddziel od kości mięcho. Przypraw (sól pieprz majeranek papryka i ci tam lubicie) Usmaż z cebulą, dodaj liść laurowy i ziele ang. Zalej wodą. Pogotuj 30 min. Dodaj śmietany z mąką ziemniaczaną. Ugotuj do tego ryż. Smacznego :)

Gość gość
Ja zazwyczaj z takiego mięsa robię farsz go pierogów.

Gość gość
ja uwielbiam mięso drobiowe z rosołu. używam ćwiartek i albo je robie w piekarniku z ziemniakami, albo oddzielam od kosci podsmażam z marchewką z rosołu na maśle i jem z makaronem penne. Często też robie pasztet drobiowy z tego mięska ;)