Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Laraaa21

Ile schudłyście najwięcej w najkrótszym czasie i jak?

Polecane posty

Gość Laraaa21

Mam dylemat, nie wiem jak rozprawić się z tłuszczem. Chętnie posłucham historii. Może się razem zmotywujemy.

Gość gość
Nie chodzi o ilość a o jakość... Czyli, żeby było bez efektu jojo. Najlepiej chudnąć racjonalnie po 4 kg na miesiąc czyli 1 kg na tydzień. Nie jest to trudne, tylko zajmuje sporo czasu jeżeli mamy dużo do zrzucenia. Osobiście mam wagę w normie, wcześniej miałam niedowagę, nigdy nadwagi więc nie wiem jak to jest zrzucać np. 20 kg. Obecnie chcę zrzucić 5kg. Jestem w normie i będę w normie, ale wolę być szczuplejsza. Gdy mam apetyt na słodycze dużo piję. Stawiam sobie w pokoju cały dzbanek wody i wypijam przez godzinę. Warto pic dużo ziołowych herbat. Objadanie się? Ok ale rano i z owocami. Gotuje sobie np 1/6szlanki kaszy jaglanej do tego łyżka jogurtu naturalnego z kilkoma rodzynkami i pokrojonym jabłkiem. Zapycha na długo, warto potem wyskoczyć na rower jeżeli mamy czas :) Do tego herbatka z pokrzywy. Na obiad np. rybka z piekarnika z warzywami. Na przekąski wszelkiego rodzaju warzywa i owoce. Na kolację sałatka popita ziołową herbatką :) Oczywiście do tego wszystkiego sport.

odpowiadam na pytanie w temacie: 10 kilo w dwa miesiące, redukcją jedzenia, potem skurczony żołądek nie przyjmował więcej niż 500 kcal, nie miałam siły ćwiczyć, jadłam same warzywa, trochę owoców i mięsa. oczywiście nie polecam, problemy zdrowotne trawienno wydalnicze i ból kości (nie wiem czemu)/ do dziś mam problemy gastryczne. byłam młoda i głupia

Gość gość
Dodam, że początek jest najtrudniejszy. Potem przyzwyczajamy się. Wysiłek sprawia, że mamy mniejszy apetyt. Warto po powrocie z pracy/szkoły(nawet jeśli jesteśmy mega zmęczone) wyjść na spacer, potem dopiero zjeść coś lekkiego i wziąć kąpiel :) Często nie patrzymy na to co jemy. Wydaje się, że mało ale obecnie w przekąskach czy różnym jedzeniu jest tyle kalorii... Wszędzie ładują syrop glukozowo-fruktozowy który tuczy nam tyłki. Nie jedzmy więc bardzo przetworzonych produktów.

Gość gość
Jako przekąskę gdy znudzimy się warzywami i owocami polecam mleko sojowe(źródło witaminy B12). Można tez wypiekać sobie ciasteczka owsiane. Coś słodkiego też można jeść, w szczególności gdy pieczemy same i wiemy co tam ładujemy :) W mojej diecie jest miejsce na ryby, orzechy, gorzką czekoladę. Ważne aby nasz organizm miał dostarczone wszystkie minerały i witaminy. Orzechy są kaloryczne, warto jednak zjeść codziennie kilka(lubię wrzucić kilka migdałów do kaszy z owocami).

Gość gość
W 1,5 miesiąca 15 kg, ale z wagi 97 kg. Dieta : 1200 kcal i czasem ćwiczenia.