Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to możliwe, że odstałam uczulenia na wkładki zapachowe?

Polecane posty

Gość gość

Wkładki higieniczne noszę codziennie. Zawsz kupowałam naturalne, bezzapachowe bella. Ostatnio tata kupił mi jednak zapachowe Discreet. Od kiedy zaczęłam ich używac strasznie mnie swędzi krocze. To możliwe, że mam na nie alergię?

Gość gość
no pewnie że możliwe

Gość gość
Pytanie od faceta :) Po co dziewczyny nosza codziennie wkładki jesli nie maja okres ? W czasie miesiączki rozumiem ale w pozostałe dni ?

Gość gość
Jest to mozliwe i mozesz nawet grzybicy dostać wiec uwazaj.

Gość gość
No pewnie! Inny materiał, inny producent, inne chemiczne świństwa zapachowe i już masz odpowiedź. Odstaw to na dwa, trzy tygodnie, potem znowu spróbuj, a jak się powtórzy swędzenie piczki, to wywal te wkładki do śmietnika.

Gość gość
Możliwe, też tak miałam tyle, że nie pamiętam już jakie to były, w każdy razie zapachowe. Swędzenie znikło po zmianie wkładek.

Gość gość
Czuję się bardziej higienicznie. Wiadomo biorę prysznic dwa razy dziennie ale jakoś czyściej się czuję gdy mogę zmienic wkładkę w ciągu dnia:) Poza tym czasami mogą się pojawic plamienia w niespodziewnym momencie i pobrudzic majtki a nie daj boże spodnie:)

Gość gość
Poza tym chyba nie mylisz podpasek które są grubsze i bardziej chłonne - używane podczas miesiączki a wkładkami które są cieniutkie i do codziennego użytku:)

Gość Wiwienna
Bardzo możliwe. Sama mam tak z podpaskami, dlatego wolę tampony. Ale jak już muszę założyć podpaskę (najczęściej na noc) to smaruję okolice intymne żelem lacibios femina o pH 4.5, który szybko koi i przyspiesza gojenie mikrourazów. Łagodzi pieczenie i swędzenie. Używam go też codziennie po umyciu dla ochrony dróg rodnych przed infekcjami intymnymi. Rewelacyjnie się sprawdza i co dla mnie - wrażliwca- ważne ten żel nie zawiera SLS, SLES, parabenów, więc mnie nie uczula.