Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zasugerowac gościom weselnym że nie chcemy kwiatów

Polecane posty

Gość gość

Taka wielka ilość kwiatów to dla mnie problem i strata pieniędzy by byla. Zamiast kwiatów wolimy z partnerem dostać np butelkę wina do prezentu albo jakiąś czekolade czy czekoladki. Bedzie na weselu 100 osob i co ja zrobie z tyloma kwiatami (bukiety kosztują tak 20-50 zł- zamiast tego wolimy dostać np taką kadarkę za 10zł, rafaello, czekoladę czy coś w tym stylu) chociaż się nie zmarnuje i bedziemy mieli na dłużej

Gość gość
zwyczajnie napisać to na zaproszeniu

Gość gość
Ale chyba tak głupio i niegrzeznie pisac na zaproszeniu. Sama nie wiem co zrobić. Ale z kwiatów nawet sie nie nacieszymy, bo od razu po poprawinach jedziemy na tydzien w podróż poślubną. To jedynie rozwożenie ich po cmentarzach, kościołach i rozdawanie sąsiadom, rodzicom, babcią nam pozostanie. Wina sobie pochowamy i przez dlugi czas nie bedziemy kupować

Gość gość
My normalnie powiedzieliśmy żeby nie kupować kwiatów bo to zbędny wydatek dla gości a kwiatki i tak powiędną. Nie powiedzieliśmy nic o winach a i tak dostaliśmy sporo butelek.

Gość gość
Co Ty opowiadasz, to normalne teraz, że na zaproszeniu pisze się parę słów, że zamiast kwiatów prosimy jakiś dobry trunek /coś na słodko, można ułożyć to w jakiś wierszyk i tak dalej. W ciągu tego pół roku na każde z trzech wesel na jakie miałam zaproszenie, tak właśnie pisano na zaproszeniach - że wino/trunek, jeszcze inni chcieli książki. To żaden wstyd tak się robi teraz i nic dziwnego - też bym miała w nosie kwiaty, zwiędnie to i tyle, a pożytku żadnego tak naprawdę. Zawsze można coś wymyślić w zamian, bardziej przydatnego dla pary albo charytatywnego nawet.

Gość gość
ja byłam ostatnio na dwoch weselach i na każdym zaproszeniu był wierszyk, że wolą zamiast kwiatów wino

Gość gość
Napiszcie na zaproszeniu. Butelka wina to akurat dla gosci mniejszy problem niż kwiaty. Ja dostalam zaproszenie gdzie mloda para zamiast kwiatów prosi o jakis drobiazg. Nie ukrywam, ze mocno mnie to zirytowało ale butelka wina jest spoko.

Gość gość
Można zasugerować w zaproszeniu, że nie chcecie kwiatów. Ale mówienie ludziom, że mają przynosić cokolwiek innego jest nietaktowne.