Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Zus może sprawdzić

Polecane posty

Gość gość

do kiedy ktoś studiował i w jakich latach? Dodam, że chodzi o osobę, która została już wyrejestrowana z ubezpieczenia rodzica i w trakcie studiów nie pobierała żadnych świadczeń i nie korzystała z usług medycznych.

Gość gość
Czy każdy student musi informować ZUS o ukończeniu studiów, czy tylko osoby, które pobierają świadczenia?

Gość gość
a nie chodzi ci przypadkiem o nfz? co ma zus do ubezpieczenia zdrowotnego?

Gość gość
NFZ też w sumie, ale ja nie korzystam z publicznej służby zdrowia, tylko leczę się prywatnie.

Gość gość
składka na ubezpieczenie zdrowotne odprowadzana jest do nfz nie do zusu, z tego co wiem co miesiac z tej skladki oplacany jest lekarz rodzinny idzie na to jakies 11zł nie wazne czy korzystasz z jego porad

Gość gość
ja bym się na twoim miejscu zainteresowała, bo nie daj Boże złam sobie nogę, albo niech ci wyrostek trzaśnie i co wtedy, jak nigdzie ubezpieczona nie jesteś? Może warto chociaż dobrowolne ubezpieczenie zdrowotne sobie w NFZ załatwić na wszelki wypadek jeśli nigdzie nie pracujesz, ani nie zgłosiłaś się jako bezrobotna w UP?

Gość gość
ZUS jest monopolistycznym bankrutem

Gość gość
ZUSu nie obchodzi czy korzystałaś z czegoś - masz płacić lub ktoś ma płacić za ciebie (uczelnia, up, rodzic, mąż). Chyba że nie pracujesz i nie jesteś zarejestrowana i nie chcesz korzystać. ZUS może każdego sprawdzić losowo (mała szansa przy 38 mln obywateli) lub na wniosek jakiegoś skarżypyty. Masz coś do ukrycia?