Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

MARCÓWKI 2015

Polecane posty

Arapaima, mnie nic nie dolega. Czuje się jakbym w ciąży nie była :) czuje tylko zmęczenie i chwilowy ból głowy wychodząc na 3 piętro po schodach. Za to pierwsza ciąża to była masakra. Cały czas w łóżku i mdłości, wymioty, ból głowy i kręgosłupa.

Gość vouga
Jestem! Przepraszam że tak późno. Dziewczyny wszystko OK!! Poplakalam się jak lekarz włączył bicie serduszka. Dzidzia ma 4cm. A usg pokazało 10tc5d czyli dzidzia jest młodsza wg mnie o 5 dni a lekarz mówił że 10 dni. OM miałam 03.06. Jak Wam się wydaje ile jest tych dni różnicy??

Gość wiktoria_86
Ja mialam miesiaczke 4 dni pozniej niz Ty i jestem w 11+5 dni. Wiec u Ciebie powinien byc 12+ 2 :) ale to nie ma znaczenia na tak wczesnym etapie. Komus do 11-12 tc nadal nie przeszly mdlosci? Jak u was z jedzeniem? Zdrowo jecie? Moja dieta to tragedia przez te mdlosci. Ja mam usg genetyczne dopiero 27.

Gość wiktoria866
Tzn jestem w 5 dniu 11 tygodnia. Za 3 dni zaczynam 12 tydzien.

Gość vouga
No faktycznie to dzidziuś jest młodszy i 10 dni mam nadzieję że nadrobi

Gość gość
Mi tez wlasnie chodzilo o 2 dzien 11 tc. :)

Raptem 7 jak na moje oko ;) jeśli nie masz apetytu albo wymiotujesz to moze dlatego jest ciut mniejsza. Nadgoni ;)a jeśli nie to łatwiej Ci ja będzie urodzić :) głowa do góry.

Gość vouga
Jakotaka no to już sama nie wiem;/ usg pokazuje 10t5d tego się będę trzymać

Gość wiktoria_86
A od ktorego tyg mozna zrobic usg? To genetyczne. Bede w 4 dniu 12 tygodnia. Nie za wczesnie?

A tfu! Co ja licze :/ do 11 tygodnia brakuje jej 2 dni, a plus nastepne dwa dni do 11tyd i 2 dnia to jest następne 2 wiec razem cztery... nie przyzwyczailam się do tygodniowego liczenia :P

Gość vouga
Dziewczyny 10 ton mniej po tym usg. Umieralam że strachu w tej poczekalni. Boże tak bardzo dziękuję za dzisiejsze wieści. Dobranoc kochane dziękuję za trzymane kciuki ;)

Gość Esen
No wlasne, ja nie wiem jak ten lekarz liczyl :) Ja om mialam 8.06 i teraz mam 10tydz 4 dzien, wiec to roznica tylko 4dni :) mi ostatnio tez wyszla roznica kilku dni to kazlam jeszze raz lekarzowi zmierzyc i rzeczywiscie juz zlapal 1mm więcej i dni poprzeskakiwaly.. Wiec wiesz te pomiary czasami sa szybko robione i niedokladne.

Gość vouga
Właśnie się umówilam na badania prenatalne. 03 września ba 11;40. Koszt 250zł a gdybym chciała dodatkowo biochemie to kolejne 200zł. Ale to już po badAniu usg. lekarz rozpoznaje czy ta biochemie wogole potrzeba.

Gość ladyFox
o kurcze vouga strasznie drogo, dziewczyny wszystkie tak placicie wiecej? Ja u swojego lekarza mam badania prenatalne w cenie wizyty tj 160 zl. Kazde inne badanie cytologie, nagrywanie filmiku w 3d 4d i inne cuda wianki wszystko w cenie wizyty. Kurde teraz rozumiem czemu do mojego lekarza tlumy wala :)

Gość vouga
Ja jadę do Katowic do centrum Krzysztof Sodowski. Tyle mi powiedziała w rejestracji. No trochę drogo. A jak chodzę do mojego lekarza na wizyte co miesięczna to zawsze mi robi usg i płace 80zł.

Gość gość
dzwieczyny, czy to usg prentalne jest wykonywane jakims innym sprzetem? bo ja tez sie zastanawiam czy robic te badania. u mnie powiedzieli, ze nie moga zrobic tylko usg bez testu z krwi, za calosc 480 zl

Gość vouga
Dziwne bo mi dzisiaj powiedziała że badanie prenatalne 250zł (usg) a jeżeli nie daj Boże wyjdzie cos nie tak albo lekarz będzie miał jakieś podejrzenia i nie będzie 100 % pewny to mogę dodatkowo zrobić biochemie (z krwi) za 200 zł ale to jak będę chciała. Może co klinika to inaczej.

Gość gość
U mnie usg to 160 zl. A lekarz ze swiatowym certyfikatem do wykonywania pomiarow nt i nb.

Gość vouga
Ogólnie wszystko drogie nasze wizyty plus badania plus leki. Sama ciąża majątek.

Gość ladyFox
Gosciu poprostu musi byc dobrej jakosci sprzet usg ( jesli mowa o usg genetycznym) aby wykonac wszystkie pomiary. Prawie piec stow?? Nie do pomyslenia, nie dosc ze placimy za wizyte to jeszcze dodatkowo za prenatalne kupe siana.. obled. Vouga mi tez na kazdej wizycie usg dziecka, moich nerek (nie wiem po co), badanie szyjki, sluchanie serducha malego plus z kazdego trymestru nagranie na plytce. I za wizyte zawsze 160, moze to duzo ale u mnie takie sa ceny (140-160 zl )

Gość gość
Jeśli lekarz prowadzący ma na tyle dobry sprzęt ze może dokonać pomiarów ( serdecznie, NT, kość nosowa, główka) i pomiary te wychodzą w normie to nie ma potrzeby wykonywania innych badań USG i krwi.

Gość vouga
Lady Fox w sumie to najważniejsze że dzieciaczki zdrowe. Fakt boli jak trzeba tyle zapłacić Ale z drugiej strony przy moich perypetiach ciazowych nie wyobrażam sobie chodzić z NFZ. Ale zdaje sobie sprawę z tego że są dziewczyny które nie mają pieniążków i muszą iść z NFZ i to jest przykre. A jak przeczytałam że test harmony kosztuje 2600zł to myślałam że źle widzę. No kurde sobie tak myślę to powinno być za darmo tak. Ten cały nasz rząd to bym wyslala do dzikich krajów tam ich rządy bylyby zbawieniem dla ludzi.

no pewnie, ja tez wychodze z zalozenia ze na pewnych sprawach nie warto i nie mam zamiaru oszczedzac - chyba juz o tym pisalam - zdrowie ma sie jedno! dla mnie zdrowie moich dzieci nie ma ceny nie nie bedzie mialo. moge sobie oszczedzic na zakupach czy innych bzdetach a tu nie ma co.

Gość gość
ladyFox________01.03____30 l._____???____2 ciąża____ magolk6344______01.03____???_____???____2 ciąża____ Soulija__________03.03____28 l._____???____2 ciąża____ Namii___________03.03____???_____???____1 ciąża____ Lilianka31_______05.03____32 l._____???____2 ciąża____Kraków ankaa116_______05.03____23 l._____???____1 ciąża____Kartuzy wesołka91_______07.03____23 l._____???____1 ciąża____ok. Katowic Wiktoria86_______07.03____28 l._____???____2 ciąża___ Białystok N@dziej@_______07.03____29 l._____??? ____2 ciąża____Warszawa Tyna83_________08.03____31 l._____???____2 ciąża____Poznań anka p__________09.03____22 l._____???____1 ciąża____Warszawa vouga__________10.03____30 l._____???____2 ciąża____ok. Katowic terlikula________11.03____29 l._____???____2 ciąża____ Ewa ____________11.03____35 l._____???____2 ciąża____Chełmża ano81__________12.03____32 l.______???___1 ciąża____Warszawa Czuprynaa_______14.03____25 l._____???____3 ciąża____ esen____________15.03____28 l._____???____3 ciąża____Warszawa przyszlamama91__15.03___23 l.____???_____1 ciąża____ok. Nowego Sącza anielkus86_______15.03___27 l._____???____1 ciąża____Warszawa pozytonka_______16.03____33 l._____???____2 ciąża____Szczecin Novika87________17.03____27 l._____???____1 ciąża____Warszawa Caarolinee88_____21.03____26 l._____???____3 ciąża____Warszawa midorka_________22.03_____???_____???____2 ciąża___Bielsko Biała Mirabella1983____25.03____31 l._____???____2 ciąża____Warszawa jakotaka1_______26.03____23 l._____???____1 ciąża____ pmnana________27.03____23 l._____???____1 ciąża____Rzeszów beti_83_________27.03____30 l._____???____1 ciąża____Wrocław evela92_________28.03____22 l._____???_____1 ciąża____Ostrów Mazowiecka GU_____________28.03____27 l._____???_____1 ciąża____ młoodziutka_____29.03____18 l._____???_____1 ciąża____ok Warszawy lusandra________30.03____???_____???_____1 ciąża____ 31marzec_______31.03____36 l._____???____2 ciąża____Warszawa Nana94__________???______20 l._____???____1 ciąża____Katowice kika114__________06.03_____25l._____???____1 ciąża_____Poznań

Gość wesołka91
Vouga! Robiłam prenatalne u Sodowskiego w Katowicach. Robiła je pani doktor Włoch. Bardzo serdecznie polecam. Atmosfera przefantastyczna, badanie bardzo szczegółowe i przeżycia nie do opisania! Co do rozmiarów twojej dzidzi to moja w 11t i 2dniu miała 4 cm, ale według mojej rachuby, której się trzymam to był 10t i 6 dzień. Ciąża nie może być starsza niż moja rachuba, bo nie było takiej możliwości ;)

Gość gość
nana94 na kiedy masz termin??

Gość gość
ladyFox________01.03____30 l._____???____2 ciąża____ magolk6344______01.03____???_____???____2 ciąża____ Soulija__________03.03____28 l._____???____2 ciąża____ Namii___________03.03____???_____???____1 ciąża____ Lilianka31_______05.03____32 l._____???____2 ciąża____Kraków ankaa116_______05.03____23 l._____???____1 ciąża____Kartuzy kika114__________06.03_____25l._____???____1 ciąża_____Poznań wesołka91_______07.03____23 l._____???____1 ciąża____ok. Katowic Wiktoria86_______07.03____28 l._____???____2 ciąża___ Białystok N@dziej@_______07.03____29 l._____??? ____2 ciąża____Warszawa Tyna83_________08.03____31 l._____???____2 ciąża____Poznań anka p__________09.03____22 l._____???____1 ciąża____Warszawa vouga__________10.03____30 l._____???____2 ciąża____ok. Katowic terlikula________11.03____29 l._____???____2 ciąża____ Ewa ____________11.03____35 l._____???____2 ciąża____Chełmża ano81__________12.03____32 l.______???___1 ciąża____Warszawa Czuprynaa_______14.03____25 l._____???____3 ciąża____ esen____________15.03____28 l._____???____3 ciąża____Warszawa przyszlamama91__15.03___23 l.____???_____1 ciąża____ok. Nowego Sącza anielkus86_______15.03___27 l._____???____1 ciąża____Warszawa pozytonka_______16.03____33 l._____???____2 ciąża____Szczecin Novika87________17.03____27 l._____???____1 ciąża____Warszawa Caarolinee88_____21.03____26 l._____???____3 ciąża____Warszawa midorka_________22.03_____???_____???____2 ciąża___Bielsko Biała Mirabella1983____25.03____31 l._____???____2 ciąża____Warszawa jakotaka1_______26.03____23 l._____???____1 ciąża____ pmnana________27.03____23 l._____???____1 ciąża____Rzeszów beti_83_________27.03____30 l._____???____1 ciąża____Wrocław evela92_________28.03____22 l._____???_____1 ciąża____Ostrów Mazowiecka GU_____________28.03____27 l._____???_____1 ciąża____ młoodziutka_____29.03____18 l._____???_____1 ciąża____ok Warszawy lusandra________30.03____???_____???_____1 ciąża____ 31marzec_______31.03____36 l._____???____2 ciąża____Warszawa Nana94__________???______20 l._____???____1 ciąża____Katowice

Gość gość
Hej marcowki :)