Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

MARCÓWKI 2015

Polecane posty

Gość gość
boze aguska - nie osmieszaj sie.. stracilas przytomnosc? nie! jak zadzwonisz na pogotowie to cie wysmieja

Gość midorka
gościu S P A D A J !!!!!!!! bo nikt Cię tutaj nie chce!!!! nie wtrącaj się w nie swoje sprawy!!!!!!!!!!!

Gość midorka
gościu S P A D A J !!!

Gość Aguśka91
gościu nie denerwuj mnie nawet!!! nie chodzi tu o mnie tylko o dziecko!!przecież takie coś może uszkodzić mu serduszko albo całkiem je zatrzymać!! dzwoniłam do swojego lekarza ale oczywiście nie odbiera no to musiałam zadzwonic do tego co prenatalne mi robil i jade na 19.30. boże.. teraz musze czekac jeszcze tyle czasu..przeciez mnie szlak trafi:/

Gość Słoneczko93
Widzę ze nie tylko mnie gość wkurza !!!!!

Gość lejdi88
Aguśka91 tylko spokojnie i bez nerw..nic to nie da..staraj sie byc spokojna bo dzidzia czuje Twoj strach..

Gość gość
Aguśka będzie dobrze. Myślę, że impuls nie był na tyle silny by dotrzeć do dzidzi. Mnie dziś bardzo kuje nad kością łonową. Jak siedzę, wstaje, chodzę...czasem promieniuje gdzieś w okolice... Nie jest bardzo to bolesne, ale do delikatnych też nie należy. Zaczęło się wczoraj jak wychodziłam z wanny, jakoś tak stopę położyłam, że mnie tak mocno zakuło w brzuchu i teraz kuje niemal bez przerwy. Ktoś wie co to może być? Wydaje mi się, że dzidzia sie jakoś dziwnie ułożyła i mi jakiś nerw uciska, ale przez tyle godzin juz by zmieniła położenie.

Gość wesołka91
to byłam ja

Gość Słoneczko93
A ja nie wytrzymałam , bardzo zle sie czuje i postanowiłam pójść na usg ... Teraz chwila czekania i bede o wiele spokojniejsza , mam nadzieje ze będzie wszytko ok , juz od mc nie widziałam dzidzi ;(

ladyFox________01.03____30 l._____???____2 ciąża____ przyszlamama91___01.03___23 l.____???_____1 ciąża____ok. Nowego Sącza magolk6344______01.03____???_____???____2 ciąża____ Lejdi88_________2.03______26l_____???____1 ciąża____Kalisz Soulija__________03.03____28 l._____???____2 ciąża____ Namii___________03.03____???_____???____1 ciąża____ Lilianka31_______05.03____32 l._____???____2 ciąża____Kraków ankaa116_______05.03____23 l._____???____1 ciąża____Kartuzy kika114__________06.03_____25l._____???____1 ciąża_____Poznań wesołka91_______07.03____23 l._____???____1 ciąża____ok. Katowic Wiktoria86_______07.03____28 l._____???____2 ciąża___ Białystok N@dziej@_______07.03____29 l._____??? ____2 ciąża____Warszawa Tyna83_________08.03____31 l._____???____2 ciąża____Poznań anka p__________09.03____22 l._____???____1 ciąża____Warszawa vouga__________10.03____30 l._____???____2 ciąża____ok. Katowic terlikula________11.03____29 l._____???____2 ciąża____ Ewa ____________11.03____35 l._____???____2 ciąża____Chełmża ano81__________12.03____32 l.______???___1 ciąża____Warszawa margot89_______12.03____25 l.______///____1 ciąża_____ Tychy Czuprynaa_______14.03____25 l._____???____3 ciąża____ esen____________15.03____28 l._____???____3 ciąża____Warszawa anielkus86_______15.03___27 l._____???____1 ciąża____Warszawa pozytonka_______16.03____33 l._____???____2 ciąża____Szczecin Pysiaczek89______18.03_____25 l._____???____1 ciąża___ Oświęcim Słoneczko93______21.03____???_____????____1 ciaza Caarolinee88_____21.03____26 l._____???____3 ciąża____Warszawa midorka_________22.03_____???_____???____2 ciąża___Bielsko Biała Mirabella1983____25.03____31 l._____???____2 ciąża____Warszawa jakotaka1_______26.03____23 l._____???____1 ciąża____ pmnana________27.03____23 l._____???____1 ciąża____Rzeszów beti_83_________27.03____30 l._____???____1 ciąża____Wrocław evela92_________28.03____22 l._____???_____1 ciąża____Ostrów Mazowiecka GU_____________28.03____27 l._____???_____1 ciąża____ lusandra________30.03____???_____???_____1 ciąża____ 31marzec_______31.03____36 l._____???____2 ciąża____Warszawa Wkońcu oficjalnie do Was dołączyłam ;)

Gość lejdi88
Pysiaczek89 witamy serdecznie:)

dziewczyny, trzymajcie kciuki, zaraz jadę na badania. Głowa boli mnie kosmicznie, to chyba stres.

Gość Aguśka91
Za mnie też trzymajcie:(:( za półtorej godziny bede wszystko wiedziala..:(ostatni raz cokolwiek w domu zrobiłam:/

Gość Słoneczko93
Ja juz jestem po ;) i jest wszytko ok niunia spała ale jakos ja / jego dobudzilismy ;) ma juz 6cm a przeziernosc 1,7 ;) także jestem bardziej spokojna ;) takie małe maleństwo to jest naprawdę cud ;D moze to śmieszne ale jak je zobaczyłam to miałam łzy w oczach , i jeszcze te malusienkie rączki i nóżki :) CUDOWNIE

Gość Lejdi88
Widok takiej dzidzi to coś niesamowitego i cudownego:)a jak macha raczkami słychać serduszko, to chyba nie ma nic piękniejszego:)

Gość Sloneczko93
Lejdi88 ja nadal jestem strasznie podekscytowana :) no normalnie cos mi sie stało , teraz z jeszcze większa świadomością patrzę na to wszystko :) ciaza to cudowny czas i juz zdążyłam zapomnieć o bolu przy wymiotach i pobycie w szpitalu :) aj :) no kochane czekam na kolejne dobre wieści z dzisiejszych waszych badań :)

Gość Lejdi88
Ciągle do męża powtarzałam jak dużo wymiotowalam, ze dla dzidzi mogę to znieść:)

Gość Elfusia86
:) Ja nie wytrzymałam i wczoraj w pracy zrobiłam prenatalne, miałam robić za tydzień, ale właściwie już mam 12 tydzień więc poszłam. Popieram Wasze wrażenia- niesamowite uczucie ujrzeć bobasa, malutkie rączki, nóżki... czad. Wg USG wszystko jest dobrze, za tydzień będę mieć wyniki PAPPA. Dzisiaj pod wrażeniem wczorajszego dnia zrobiłam pierwsze dzidziusiowe zakupy: bodziaki i boski pluszowy pajac:) oczywiście unisex:) Jedyne co mnie martwi to mój cholerny apetyt. Nigdy wcześniej nie miałam czegoś takiego... mogłabym jeść na okrągło i właściwie wszystko mi smakuje jak nigdy:/ Dziś pochłonęłam dzienną rację drwala, a najgorzej, że nie mogę się powstrzymać...jak to nie minie to będę się toczyć w 5 miesiącu:((((((

Gość Lejdi88
Elfusia86 jedz, niech idzie na zdrowie dzidzi:)o wage potem będziesz się martwić..tzn wiadomo jakoś trzeba się kontrolować..ja nigdy nie potrafiłam sobie niczego z jedzenia odmówić..ale przez te wymioty to praktycznie mało co mi pasuje;)

niedawno wróciłam, wyniki badań na szczęście ok :) maluszek mniejszy niż wynika z ostatniej miesiączki o tydzień. Oficjalny termin porodu 26 marzec. Na wyniki Pappy czekam do wtorku, mam nadzieję, że potwierdzą że wszystko dobrze. Dziewczyny, czy zamierzacie robić test NIFTY?

Gość vouga
Dziewczyny poradźcie synuś przez przypadek kopnal mnie prosto w brzuch troche zabolalo le dosłownie chwile potem juz w ogóle nie bolalo i nie plamie ani nic. Tylko ze lozysko mam na przedniej ścianie dlatego się martwię. Czy to moglo uudzkodzic łożysko albo skrzywdzić dzidzię????

Gość midorka
nie wiem co to jest test NIFTY i nie interesuje mnie to :) nie będę tego robić :P już dość zmartwień i paniki i histerii

Gość Lejdi88
31marca gratulacje synka:) A co do uderzenia w brzuszek to nie wiem..najważniejsze ze nie ma żadnego krwawienia

Gość Lejdi88
31marzec* wybacz ze źle nick napisałam ale pisze z tel i zle zapamietalam jakoś

vouga wydaje mi się, że nie powinno mieć to wpływu na malucha. W zeszłym tygodniu moja mała rzuciła się na mnie jak leżałam, prosto na brzuch, ból był mocny, tylko przez chwilkę, później nic się nie działo, żadnych plamień, ani nic takiego. Obserwuj się, ale raczej nic nie powinno się stać.

wiem midorka, że być może wynajdowanie różnych badań może zakrawać na paranoję, ale osobiście uważam, że badania które nie są inwazyjne, można po prostu zrobić. Nie wiem czy myślałabym o tym gdybym miała dwadzieścia parę lat, no ale tyle nie mam, więc myślę i fajnie byłoby przeczytać czyjąś opinię na te temat.

Gość Elfusia86
vouga: W poprzedniej ciąży miałam wypadek samochodowy, gdzie mocno uderzyłam brzuchem o kierownicę... nic się nie stało...ale myślę, że wszystko jest kwestią szczęscia i przypadku. Jeśli się denerwujesz czy wszystko ok, to jedź na izbę, niech Ci zrobią usg i zobaczysz.. stres szkodzi bardziej niż te kopnięcie... Lejdi88: Ja też miałam mdłości na początku i nie mogłam otwierać lodówki, a teraz mogłabym zjeść konia z kopytami:/ lepsze już te mdłości.. przynajmniej jadłam przyzwoicie tyle ile trzeba:/ Ja jem bardzo zdrowo... ale np. zamiast zamiast jednej grahamki z twarożkiem zjem 2, zamiast jogurtu na drugie śniadanie zjadłam jogurt+2 banany+garść suszonych owoców+ kilka wafli ryżowych:/ i tak z każdym jedzeniem...

Gość Aguśka91
Ja też już po badaniach i na szczeście wszystko jest ok..dzidzia cała i zdrowa...;)ale miałam w porach ze strachu;p w przy okazji lekarz jeszcze raz malenstwo zmierzył i ma 122mm i waży 155g;D i stwierdził że termin mam na 27 lutego..a pytałam czy już przypadkiem nie da rady sprawdzić czy to chłopiec czy dziewczynka ale nic nie widział jeszzcze:( mówił że powinien juz stwierdzić jaka płeć bo jestem szczupła ale widać nie było jeszcze bo coś tam coś tam..i powiedział że powinnam pić conajmniej 3 litry wody dziennie a jak sie pije w małych ilościach to tak jest że w 16 tygodniu jeszcze nie widac dobrze..i muszę czekać do 10.10 bo wtedy umówiłam się na badanie połówkowe..jedyne co mi powiedział że po budowie i wymiarach malenstwa jak na ten okres wydaje mu się że to bedzie dziewczynka; )

Gość Elfusia86
Aguśka:)) wreszcie pozytywne słówka od Ciebie:)) cieszę się bardzo, że lekarz rozwiał Twoje obawy:)) Poczekaj lepiej spokojnie z tą płcią na połówkowe, bo po co się błędnie nastawiać;) Duże Twoje maleństwo:) niedługo pewnie będziesz odczuwać kopniaki nieźle, ponoć szczupłe kobitki też szybciej wyczuwają ruchy...