Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamisidiny

URODZIŁAM BARDZO WCZEŚNIE I NIE ŻAŁUJE: MŁODE MAMY

Polecane posty

Gość XCX v
A mnie tylko zastanawia czemu wpadlyscie ?nie zabezpieczalyscie się czy jak?

Gość gość
XCXv przeciez widzisz ze tu sie wypowiadaja same co chcialy mlodo miec dziecko i nie zaluja :D

Gość mamamisidiny
Jacie! A wy dalej o tym. Darujcie sobie już obrażanie i może miejcie wspolczujcie. Postawcie się w mojej sytuacji i sytuacji innych młodych matek. 21 lat to już kobieta. Inne myślą o dzieciach inne nie. Każdy jest inny. Jestem dyslektykiem, popełniam błędy, ale nigdy nie zalowalam tego że urodzilam dziecko. To że wpadlam w wieku 15 lat to już myślicie że byłam nie mądra, nie odpowiedzialna ale to nie tak. Starałam się jak mogę by wychować dziecko. I myślę że dobrze mi to wyszlo. Uczylam się po nocach nie spałam. Najtrudniejszy okres życia mam już za sobą. Nierozumiem czemu uwazacie że młode mamy nie mogą pracowac w bardzo dobrze płatnej pracy. Mogą,być nawet biznesmenkami. Dziecko w niczym nie przeszkadza. Ktoś kto nie miał dziecka w młodym wieku nie zrozumie tego. Tego strachu, bycie przy dziecku to było najwazniejsze. Wychowac je tak jak potrafimy i być przy nim. Niektórzy może nie mają o tym swiadomosci ale mądra nastoletnia mama zrozumuie to. Z tym wpadnieciem to było bardziej skomplikowane. Poprostu zdarzają się wypadki. Gumki się przebiły, ale przecież byliśmy mlodzi. Widzielismy co nas czeka ale musieliśmy się z tym pogodzic. Nie jesten zła na chlopaka. Dzięki niemu mam corke, moje życie się zmieniło. Nie chce o wszytstkim tu mówić ale taki los bywa. Nie możemy zmienic przeznaczenia bądź rzeczy ktore wydarzyły się w przeszlosci. Starając się niekiedy nic nieosiagnieny. Czytając wasze komentarze jest mi przykro. Bo jak można tak pisać nie wiedzac co dana osoba czuje, przez co przechodziła. Zastanowcie się zanim kliknięcie wyslij. Młodym mama dziękuje za wypowiedzenie się. Fajnie czuc wsparcie :)

Gość gość
"Wiecie co? Głupoty gadacie usmiech.gif Urodziłam mając 15 lat, poradziłam sobie świetnie z macierzyństwem i szkołą jednocześnieusmiech.gif Nikt mi nie pomagał, przed porodem wynajęliśmy mieszkanie - chłopak (7lat starszy ode mnie) pracował i jednocześnie utrzymywał naszą rodzinę." Przecież to jest karalne !!!!! 22 łatkę bzyka 14-15 łatkę ? fujjj

Gość gość
mamamisidiny "Nierozumiem czemu uwazacie że młode mamy nie mogą pracowac w bardzo dobrze płatnej pracy. Mogą,być nawet biznesmenkami" Nie moga skarbie byc "biznesmenkami" bo nie sa "menami" :D I tk na marginesie, pisze sie "nie rozumiem". Dzieci, ktore chodza do szkoly wiedza o tym, dzieci ktore rodza dzieci niestety koncza edukacje zbyt wczesnie. Efekty jakie sa kazdy widzi.... :D I do tej 15 latki co sama z dzieckiem na szczepienia chodzila. Nie zabko, sama chodzic nie moglas bo nawet prawnym opiekunem dziecka nie bylas. Nie mialas prawa decydowac o zdrowiu wlasnego dziecka bo sama bylas dzieckiem i o tobie mamusia z tatusiem decydowali.

czasy sie chyba zmieniaja.... Ja, jak miałam 15lat to nawet chłopaka nie miałam, nie całowałam się... Nie wyobrażam sobie seksu w tak młodym wieku, a co dopiero urodzenia dziecka. Szok!! Przecież całe życie juz będziecie odpowiedzialne za małego człowieka!! Dla mnie kosmos! Gdzie tu czas na jakaś zabawe, samorealizację, nie wiem, odkrycie jakiś pasji, hobby????

Gość gość
Zapraszam wszystkie młode mamusie na stronę specjalnie dla Was. Wejdźcie, nie pożałujcie :) http://dumnamama.pl

Gość gość
Ale PATOLOGIA ! I jeszcze jaka dumna z siebie

Gość gość
Ja urodzilam jak mialam 19 lat, moi rodzice mnie wyrzucili z domu, ale pomogli nam rodzice chlopaka, teraz mam 30 lat i wcale nie narzekam, dziecko odchowane

Gość gość
Ja urodzilam jak mialam 17 lat, musialam przerwac szkolę, ale dziś moja corka ma 3 lata i wlasnie od wrzesnia planuje isc do szkoly http://www.liceum-zaoczne.sopot.pl/home.html , chce zeby moje dziecko bralo ze mnie przyklad :)