Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile do koperty na wesele?

Polecane posty

Gość gość
Nie dawaj nic daj niepodpisaną kartkę.

Gość gość
Mam tak samo, tez nie lubie wesel. Tez bywam na tych najbardziej pozadanych..W piatek wesele tansze dla nowozencow, a dla gosci - trzeba wziac urlop, a z tym tez roznie bywa.. Wsumie zdrowe podejscie, to nie nastawiac sie na zyski z wszelkich imprez. Bo rzeczywiscie ja mam wrazenie, ze ktos sobie bal funduje na moj koszt i to jeszcze z disco polo, ktorego nie cierpie.. Tez bylam na slubie, gdzie para mloda 6 miesiecy po byla juz po rozwodzie, ale tez impreza to byla groteska, bo i miejsc dla gosci zabraklo, jedzenie na raty, blodni bylismy, siedzielismy scisnieci jak sledzie i wszyscy przyjezdni musieli wracac do domu, choc myslelismy, ze nam nocleg zapewnia.. Gdybym miala za maz wychodzic, to zadnego wesela nie chce, tylko cichy slub. I tyle.

Gość gość
tyle ile wejdzie

Gość gość
Tak, tak jest w Polsce. Kasa musi sie zgadzac. Nie uwazam, zeby goscie mieli sie wypruwac z pieniedzy, zwlaszcza Ci, ktorzy ich nie maja.. Ale znam przypadek, gdzie np para mloda dostala od chrzestnego ojca 7 tys, bo jak sam sadzil, nic przez cale zycie chrzesniakowi nie dawal, to teraz mial gest. Zwyczajnie, facet z kasa, bezdzietny to w sumie fajnie. I nikt sie nie spodziewal i na to nie liczyl wiec ok. Moi chrzestni to ostatnie sknery i pamietam, jak na 18 dostalam stary odrapany zloty pierscionek od chrzestnej i malutki zloty pierscionek od chrzestnego, ktory po 2 dniach mi pekl, taki byl cieniutki :) :) :) . A oczywiscie oglosilam przed, ze zlota nie lubie.. Trzeba zachowac umiar w obie strony..

Gość gość
Dwa lata temu bylismy u kolegi i dalismy 300,co wydawalo mi sie przyzwoite,bo bez poprawin,a tym razem nie chce mi sie w ogole isc,wiedzac ze jest podejscie ze ma sie zwrocic

Gość gość
Ja juz na szczescie w najblizszym czasie nie ide na wesela, ale powiem tyle-niech sie młodzi zastanawiają nad wydatkami bo potem gadka ile wszystko kosztuje a niby z jakiej paki to goscie mają sie skladac na pomysły mlodej pary ?