Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DZIECKO POGRYZIONE PRZEZ PSA CO ROBICIE

Polecane posty

Gość gość

Taka sytuacja: dziecko zostało pogryzione przez psa. Niezbyt dotkliwie, ale jednak kilka szwów na udo i przedramię trzeba było założyć. Bólu i łez coniemiara. Pies sąsiadów, dziecko nie zaczepiało go, nie próbowało się bawić. Szło ulicą i zostało zaatakowane. Obserwacja weterynaryjna w toku. Czy żądalibyście uśpienia?

Gość gość
Nie. A czemu ten pies winny? Bachorek na pewno go zaczepiał albo rzucał czymś w psa albo zwyczajnie wlazł na jego teren, pies zachował się prawidłowo, na zaś pilnuj bardziej swojego dzieciaka i daj żyć innym. Szkoda mi bardziej tego psa w tej sytuacji niż twojego dzieciaka.

Gość gość
Dziecko nie zaczepiało psa- pisałam wyraźnie. Szedł chodnikiem, a ten wyleciał na niego z premedytacją z takich jakby "ogródków" i zaatakował!

Gość gość
a syn/córa w jakim wieku? mówi się że psy wyczuwają dobrych i złych ludzi, twoje dziecko prawdopodobnie jest złe stąd reakcja psa (prawidłowa)

Gość gość
Ja pewnie bym zadala uspienia. Mimo ze sama mam zwierzęta i je uwielbiam. To nie jest bezpieczna sytuacja. Jakby ugryzl w szyje nie w noge mogloby sie to tragicznie skonczyc.

cóż zostało pogryzione, bo takie jest prawo dżungli samo dziecko szło sobie po ulicy? a może by tak opiekunów uśpić?

Gość gość
Nie szło samo i tylko dzięki szybkiej interwencji rodziców i przechodniów nie doszło do tragedii PS: Nie chodzi o moje dziecko

Gość gość
jak dziecko lazło samo bez opieki to się nie dziw że pies zaatakował. nie rób z igły widły, sama piszesz że to tylko parę niegroźnych ran, do wesela się zagoi, daj psu i jego właścicielowi święty spokój. nie znoszę takich ludzi jak ty co dzieciaka na piedstale stawiają a nawet przypilnować nie potrafia jak nalezy. mnie też pogryzłpies w dzieciństwie i to nasz własny bo miał złamaną nogę a ja mu na nia wlazłam i to ja jeszcze dostałam po dupsku a nie niczemu niewinny pies i nikomu przez myśl nie przeszło by go usypiać

Gość gość
Nie do końca chce mi się wierzyć, że pies ni z gruszki ni z pietruszki wyskoczył na ulicę i zaatakował? Nie było wcześniej sygnałów, że jest agresywny? Dziecko nie atakowało go wcześniej? Psy są bardzo pamiętliwe. Jednak jeśli piszesz prawdę i zaatakował bez powodu znaczy, że jest agresywny i coś z nim nie tak wtedy naciskała bym na uśpienie. A co na to właściciele psa? Powinni zostać ukarani jakąś grzywną za pozostawienie psa bez opieki.

Gość gość
Nie żądałabym uśpienia ale na pewno zgłosiłabym to na policję. Sama już 2 razy miałam nieprzyjemne zdarzenie z psem. Ludzie biorą zwierzaki diabli wiedzą po co, skoro nie potrafią się nimi zająć i zabezpieczyć im możliwość wydostania się po za posesję.

Gość gość
parę niegroznych ran- każda musiałabyć luźno szyta, oprócz tego seria cholernie bolesnych zastrzyków w brzuch,antybiotyk, mimo to rana zropiała, czyszczenie, potem znowu antybiotyk, codzienne zmiany opatrunków, sączków itp... to dla ciebie nic?

Gość gość
bachor dostał to na co zasłużył, na pewno atakował psa albo czymś rzucał, nie ma niewinnych dzieci pogryzionych przez złe psy, to dzieci mają najczęściej winę w takich wypadkach. szkoda tylko psa bo pewnie durni rodzice każą zwierzę uśpić, a bachor będzie myślał że może wszystko

Gość gość
to zależy czy z psem byli opiekunowie?

Gość gość
Ja znalam psa ktory bez powodu rzucal sie na dzieci. Poprostu ich nie lubil. Nie umiecie czytac dziecko szlo i on na nie wyskoczyl. Tu nie ma winy dziecka. Ciekawe czy jakby wasze dziecko zostalo pogryzione , nawet tak lekko to byscie obwinialy dziecko.

Gość gość
jak by mi przyalzł jakiś frajer i powiedział, że mam uśpić psa, bo pogryzł troszeczkę jego napastliwego bachora to bym go wyśmiał, a potem spuścił oklep za bycie bezczelnym:D

Gość gość
Na policję zgłosił lekarz dyżury z soru, także wiedzą o sprawie To był pierwszy kontakt dziecka z psem, podobno pies wcześniej nie wykazywał agresji. Właściciel uważa że nie musiał pilnować psa, bo ten znajdował sie na ogrodzonej posesji (ogrodzonej 10 cm siatką ;/ )

Gość gość
tak to jest nic, nie ma nic złamanego, zastrzyki to normalne że musi brać ale wielka krzywda mu się nie stała. z pewnością jest złym dzieckiem i pies to wyczuł, dobrze mu tak, niech drugi raz pomyśli zanim zrobi coś niewinnemu pieskowi. takie bachory to od razu na pal

Gość gość
Oczywiście ze uspijcie agresywnego psiura

Gość gość
Ciekawe czy jakby wasze dziecko zostalo pogryzione , nawet tak lekko to byscie obwinialy dziecko. x jeśli moje dziecko byłoby winne, to bym je obwiniała, ciepnięta mamuśko;)

Gość gość
Dlaczego od razu piszecie że bachor winny? Po pierwsze to trochę kultury, a po drugie wiem z doświadczenia że psy same z siebie atakują.

Gość gość
a ja wiem z doświadczenia, że bachory same się psom droczą;) a to że pies zaatakuje to rzadkość, ten przypadek nie wygląda na taki;)

Gość gość
tu dziecko nic nie było winne- zrozumcie p*****lnięte psiary!

Gość gość
nie odwołuj się do mojego sumienia czy uczuć bo mi nigdy nie jest szkoda dzieci czy to pogryzionych czy przejechanych, jak słyszę w telewizji to tylko się wkurzam że znowu trąbią o mało ważnych rzeczach i przełączam kanał, zero mam współczucia dla dzieci, za to zwierząt mi szkoda i tego biednego psiaka także bo teraz przez jakiegoś bachora będzie musiał ponieść śmierć, a zapewne tylko bronił posesji.

Gość gość
Wszystkie psiary do uśpienia

Gość gość
Mam wrażenie ze siedza tu same gimnazjalistki, nie matki.

Gość gość
jak dziecko winne to jeszcze na dupsko powinno dostać a nie psa usypiać. ty tam akurat autorze wiesz ze nie było winne jak to nawet nie twoje z tego co piszesz. pewnie wlazło psowi w droge, rzucilo czyms albo na jego teren albo sie glosno i wkurzajaco zachowywalo to nawet pies nie wyrobil. sama jak widze takie gowniarze rozwrzeszczane idace obok mojej posesji to mam ochote wypuscic na nie mojego psa

Gość gość
dziecko w ogóle nie było na posesji tego psa. Było kilka metrów dalej!

Gość gość
Nie masz takich uprawnień, aby żądać uśpienia psa.Pies nei zostanie uśiony, mogą za to zapłacić mandat, że puszczanie psa bez zabezpieczenia.Najpierw dowiedz się, czego możesz żądać, a nie piszesz jak jakiś matoł.

Gość gość
cos musialo psowi zrobic, pies bez powodu nie atakuje! pewnie darlo morde jakby mialo dałna to sie piesk zdenerwował. ile lat ma to dziecko bo jakos sie dowiedziec nie mozna a to wazne

Gość gość
a ja jestem pewna, że dzieciak sam się zaczynał kiedyś widziałam identyczną sytuację bachor rzucał w psa piachem i kamieniami, a ten na niego warczał wzięłam go za szmaty, tak potrząsnęłam, że sie poszczał ze strachu, hehe uratowałam gówniarzowi życie i ztego co widze po temacie pieskowi też