Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DZIECKO POGRYZIONE PRZEZ PSA CO ROBICIE

Polecane posty

Gość gość
własnie wyszły kłamstwa autorki-bajkopisarki na wierzch, skończmy pisać bo pewnie bachor też wymyślony

Gość gość
od mojej decyzji bo to ja trafiłam do weterynarza jako osoba która udzielała dziecku pierwszej pomocy. Bo pies musiał być schwytany i mieć 30 dni kwarantanny. Dziecko w tym czasie z rodzicami było w szpitalu. Ja decydować oczywiście nie będę, tylko rodzice, weterynarz nie wiedział kim jestem

Gość gość
hahaha pogrążasz się coraz bardziej. bachor bez rodziców lazł ulicą i zamiast uśpić psa rodzice powinni dostać karę za puszczanie samopas gnoja a najlepiej powinny go do bidula im zabrać. topik śmierdzi na kilometr gimbusiarą która się nudzi i zmyśla. skończ się pogrążać

Gość gość
rodzice są zdecydowani na uśpienie, żeby była jasność. Ja jeszcze miałam wątpliwości- teraz nie mam. Następnym razem może dojść do tragedii i dziecko straci zdrowie i życie. Wtedy się wszyscy będą zastanawiać, dlaczego ktoś do tego dopuścił. Z mojej strony tyle. Żegnam.

Gość gość
a niech sobie straci zdrowie i życie jak włazi tam gdzie nie powinno, też mi coś, jednego darmozjada mniej

Gość gość
pisałam że dziecko było z rodzicem!

Gość gość
i nie podała podstawy prawnej prowokatorka jedna a teraz umyka z podkulonym ogonem bo nie wie jak sie wywinac z tego smiesznego tematu i klamstw. gimnazjum to ma jedak wyobraznie :-)

Gość gość
(nie jestem autorką) - nie na wszystko jest podstawa prawna, trudno, żeby robić paragrafy na każdego kundla. Pisałam stronę wcześniej, jeśli pies pogryzie człowieka, weterynarz ma prawo go uśpić i zazwyczaj to robi.

Gość gość
Bajkopisarki, nic od ciebie nie zależy, jedna już uciekła , bo podstaw prawnych nie ma.Od autorki też nic nic zależy, ale bajki pisze dalej.Nie jest nawet stroną , a świadkiem, bajkopisarka i tego nie odróżnia, co za idiotka. Zaraz napisz,e,że pies uśpiony, bo w bajkach wszystko jest możliwe.

Gość gość
i ty własnoręcznie SCHWYTAŁAŚ tego psa? :D haha, jaka kłamczucha.

Gość gość
kwarantanna po pogryzieniu trwa 15 dni, bajkopisarko.

Gość gość
Na wszystko są paragrafy, uśpienie psa to procedura.Od razu widać, ze nic poza fantazjowaniem nie wiecie w tym temacie.

Gość gość
procedurą jest kwarantanna pod kątem wścieklizny. reszty dochodzi się w sądzie, tłumoku. to nie wiejski sejmik, tylko polskie prawo.

Gość gość
pewnie widziała jakiegoś gowniarza w necie co go pies pogryzl i sie wzruszyla dorabiajac ideologie o usypianiu psow bajkopisarka jedna. smiac mi sie chce z takich wrazliwych lasek. nie tak latwo uspic psa, tym bardziej jak pogryzienie bylo niegrozne

Gość gość
Bajka goni bajkę, raz,że jak ktoś już zauważył kwarantanna trwa 15 dni, a nie jak w tej bajce 30 dni, dwa ,ze wet nie uśpi, musi powiadomić weta powiatowego, bo to on decyduje i nie na podstawie fantazji autorki. Poczytajcie bajkopisarki najpierw: "O postępowaniu w przypadku pogryzienie człowieka przez psa (niezależnie od tego czy był zaszczepiony czy tez nie przeciwko wściekliźnie) mówi Ustawa o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi z dnia 5 grudnia 2008 r. (http://www. abc. com. pl/serwis/du/2008/1570. htm) oraz Rozporządzenie Min. Roln. i Rozwoju Wsi z dnia 7 stycznia 2005 roku w sprawie zwalczania wścieklizny (http://www. abc. com. pl/serwis/du/2005/0103. htm). W przypadku pogryzienia człowieka przez psa prawo jest bezwzględne. Pies podlega 15-dniowej obserwacji. Przypadek pogryzienia człowieka powinien być zgłoszony lekarzowi wet. , który z kolei zawiadamia o tym fakcie powiatowego lekarza wet. Powiatowy lekarz wydaje decyzję o rozpoczęciu obserwacji psa. Psa można uśpić dopiero po zakończeniu obserwacji.

Gość gość
jeśli to co autorka pisze jest prawdą to strasznie szkoda mi tego biednego skazanego na uśpienie psiaka :-( dziecka wcale!

Gość gość
ty tam, od solidnej wiedzy na temat psów - gdzie ją zdobyłeś? proszę, podaj mi definicję rasy agresywnej.

Gość gość
ale wy psiary głupie jesteście, aż trudno uwierzyć. O uśpieniu decyduje weterynarz. Uśpić można każdego agresywnego psa. Ugryzł raz?Czyli jest agresywny i każdy lekarz tak to traktuje. Ten pies zrobił dziecku krzywdę, za miesiąc może znowu zrobić innemu. Cieszę się i mam nadzieję że go uśpią. Jakby to tyczyło mojego dziecka nie odpuściłabym na pewno.

Gość gość
powinny byc hodowane specjalne agresywne rasy na niegrzeczne bachory

Gość gość
Powiatowi mają też procedury, ale bajkopisarka o tym już nie wie. Po co się błażnic w temacie o którym nie ma się zielonego pojecia, obserwacja 30 dni byahahaha, chyba u ciebie w domu pod stołem tego psa będziesz tyle trzymała.Prowo jak nic.

Gość gość
Mogłabyś sobie nie odpuszczać, przecież jesteś za głupia , aby racjonalnie ocenić czego możesz żądać, główna sprawa to pruć się i tyle z tego mieć, bazarowe specjalistki.

Gość gość
jak moje dziecko ugryzł kot to trwała 30 dni obserwacja...

Gość gość
lepiej byc psiarą niż uważać że bachor może wszystko, nie bez powodu pies gryzie dziecko, musiało zasłużyc na to

Gość gość
30 dni obserwacji buahahhahaha, ale fantazja, a dlaczego nie 45, albo 50? Co za idiotka.

Gość gość
szkoda że nie można usypiać niegrzecznych i agresywnych dzieci, od razu byłoby lepiej na tym świecie

Gość gość
Jak moje dziecko ugryzł aligator, to obserwacja trwała 72 dni, 6 godzin i 12 sekund .

Gość gość
jak mojego psa ugryzło dziecko obserwacja trwała 6 lat 5 miesięcy i 2 dni, po tym czasie dziecko zostało uśpione, taka sytuacja

Gość gość
aligator :-) haha dobre :-)

Gość gość
Żegnaj,żegnaj, jak się bzdury pisze, to nic poza ucieczką nie zostaje. Obserwacja 30 dni, no i wet od razu uśpi , bo autorka tak zdecyduje, takie bajki to tylko na kafe.