Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DZIECKO POGRYZIONE PRZEZ PSA CO ROBICIE

Polecane posty

Gość gość
kara dla właściciela za nieupilnowanie psa i tyle. uśpienie? po co? może uśpić wszystkie psy na świecie? wiesz autorko, każdy pies ma zęby i każdy pies jest agresywny. także może profilaktycznie wszystkie? poza tym dziecko nie powinno samo łazić po ulicy. jakby szło z rodzicem to pies by tak łatwo nie zaatakował. czego nauczysz dziecko jak każesz uśpić tego psa? btw, nikt tego od tak na twoje życzenie nie zrobi. musiałabyś udowodnić, że pies jest niezrównoważony,a co jeśli jest normalny? czego nauczysz dziecko? że za jego błędy płacą inni. wychowuj bachora i ucz go jak się zachowywać w każdej sytuacji, jak się zachowywać w razie ataku zwierzęcia to nie będzie takiej sytuacji. a nie usypiać a dziecko jeszcze złotem posypać i buziaka w czółko. niech się uczy życia. ps. mnie też parę psów pogryzło, żaden nie został uśpiony. jak ma zęby to gryzie. i tyle. następnym razem jak dzieciak potknie się o chodnik i rozbije kolano każ wybatożyć wszystkie chodniki i obłożyć gąbką.

Gość gość
Przykro mi, ale nie macie racji. Jeśli zostanie ktoś pogryziony, poszkodowany ma prawo żądać uśpienia psa znajdującego się w obserwacji weterynaryjnej. I to żądanie musi zostać spełnione. Tak stanowi PRAWO.

Gość gość
ile bachor ma lat?

Gość gość
dziecko ma ok 5-6 lat.

Gość gość
PRAWO to ty masz zeby zlac gnojowi dupsko zeby wiecej do zadnego psa nie lazł, a uspic to moga ciebie co najwyzej jak tak bardzo chcesz a nie biednego psa ktory sie bronil przed rozpuszczonym gnojem

Gość gość
Jakie prawo, napisz podstawy prawne.Pogryziony nie ma nic do decydowania, nie siej fermentu.Podaj mi ast, pargraf na jaki się powołujesz i skonczymy tą głupią twoją paplaninę.O uśpieniu decyduje ewentualnei wet, anie ktoś pogryziony, no ale dobra, podawaj podstawy prawne, na poparcie swoich racji.

Gość gość
nie, prawo tak nie stanowi, niedouczony matole. usypia się psy, które są niezrównoważone i nie rokują poprawy. KAŻDY PIES UMIE UGRYŹĆ, nauczcie się wreszcie wiejskie tłumoki. pies to nie przytulanka. a agresja to normalna emocja, którą odczuwają WSZYSCY.

Gość gość
Jakie PRAWo, nie pisz bajek, mozesz to sobie nogi na noc umyć i tyle twojego.Nie pisz bajek.

Gość gość
5 letni bachor już jakiś tam mózg posiada nie za wielki ale jednak, to ten chyba wyjątkowo głupi jest że wchodzi psowi w paszczę, przynajmniej ma nauczkę na przyszłość, wcale mi go nie żal, szkoda mi tylko ludzi co zapłacą mandat za to że głupi bachor się pałętał koło ich psa

Gość gość
ja bym zadala uspienia i odszkodowania od wlascicieli psa.

Gość gość
Dokładnie, prawo tak nie stanowi, jak ktoś wyzej już napisał, niech ten matoł poda podstawę prawną na którą się powołuje, no własnie taka wiejska mądrość, pleść, ale bez konkretów. Jak nie poda podstwy prawnej, dalsza rozmowa nie ma sensu. Niech się matoł wysili i poda, skoro plecie takie farmazony.

Gość gość
podaj paragraf idiotko który mówi że każdego psa się usypia. za cienka w gadce jesteś, a piesek długo się będzie zdrowiem i życiem cieszył, a bachor niech cierpi jak się pchał to teraz ma, bez stresu do wesela się zagoi, na bachorach wszystko się szybko goi, nie ma czego żałować zasłużył sobie

Gość gość
każde pogryzienie człowieka kwalifikuje psa jako agresywnego i zagrażającego. Po 30-dniowej obserwacji (wścieklizna) pogryziony może żądać uśpienia. Decyzja ostateczna zależy od lekarza, ale generalnie usypiają. Pomyślcie że to mogłobyć wasze dziecko, które z powodu takiego psa straciłoby rękę, nogę czy oko

Gość gość
nie rzuca się na dzieci? na jakiej podstawie tak twierdzisz? atakuje to, co postrzega jako zagrożenie dla terytorium/stada. normalny, zdrowy odruch u zwierzęcia żyjącego stadnie.

Gość gość
Idipotki, nie mozecie żądać uśpienia, bo nie macie takiego prawa.Odszkodowanie owszem, o to mozna się zwrócić.Jak można żądać czegoś, na to się nie ma wpływu, weźcie się douczcie.

Gość gość
żądać to ty sobie możesz żeby ten bachor był mądry ale widać nie pomogło bo głupi jak but :-)

Gość gość
gość dziś -bzdura, nie ma takiego prawa. A skoro jak widać potrafisz kłamać, to pewnie i sytuacja z psem inaczej wyglądała niż Ty to przedstawiasz.

Gość gość
Nie pisz bajek, podaj konkrety, nie wiesz nic o kwestii pogryziń, nie pogryzienie do czegoś kwalifikuje, tylko typ psa, nie każdy pies co ugryzie jest usypiany. Pogryziony nie ma w tej kwestii nic do gadania. Podaj podstawy prawne , swoich mądrosci, co nie ma takich? To po co głupio gadasz?

Gość gość
owszem, ma prawo żądać! Weterynarze zazwyczaj przychylają się do takich wniosków. Nie muszą usypiać, ale w 99% usypiają.

Gość gość
moje dziecko nie łazi samopas i ma szacunek do zwierząt i wie że są agresywne i nie ma co traktować je jak zabawki, rzucać w nie, głośno się przy nich zachowywać czy włazić na ich teren, tamten bachor z opisu jakiś zdałniony widać i ma to na co zasłużył, drugi raz użyje mózgu o ile jakiś w ogóle ma

Gość gość
Dokładnie, nie ma takiego prawa , a autorka wpiera ,że jest, z psem też pewnie nie tak to wszystko wyglądało.Jak ktoś kłamie, to wszystko jest możliwe, może nawet ten cały temat wymyśliła, kłamczucha jedna.

Gość gość
bzdury, nadal czekam na podstawe prawną a nie bełkot. taka prawda że nikt psa nie uśpi, a nawet gdyby był taki zamiar to bym podpłaciła weterynarza żeby pieska ocalić a tamtej krowie i jej bachorowi śmiac się w twarz idąc z pieskiem na spacer

Gość gość
akurat temat jest w 100% prawdziwy, o tym że istnieje takie prawo nie ja pisałam. Ale wiem że to prawda- rozmawiałam z weterynarzem- powiedział że uśpienie tego psa zależy w dużym stopniu od mojej decyzji

Gość gość
Nie ma prawa niczego żądać, podaj podstawy prawne , jak ktoś już prosił, to nie wiejski bazarek, gdzie będziesz wpierała każde kłamstwo , tupniesz nóżką i już będzie twoja racja.Piszesz bzdury po raz kolejny.

Gość gość
nie, nie usypiają na życzenie. pies moich rodziców pogryzł dzieciaka 7letniego, który wlazł im na posesję, otworzył sobie furtkę i wlazł, bo pieska chciał ogłaskać (samojed). nikt psa nie uśpił pomimo histerii durnych rodziców. weterynarz po obserwacji i badaniu orzekł, że pies nienaturalnie agresywny nie jest i zachował się odpowiednio. był uczony obrony terytorium, niektóre psy umieją to instynktownie. poza tym większość dzieci wzbudza naturalny niepokój w psach, więc nie pierdolcie, że psy nie gryzą dzieci. dzieci dziwnie chodzą, podskakują, machają rączkami, albo drobią jakby się skradały. pilnować bachory głupie wsiowe baby! jak dzieciak pod pociąg wlezie to też histerię będziecie robiły, że pociągi powinny automatycznie hamować przed bachorem?

Gość gość
pamiętajcie że nie wszystko jest uregulowane prawnie i wystarczy jakiemukolwiek wetowi powiedzieć że pies kogoś ugryzł, a ten go może uśpić ;D i co psiary? ;D sorry, ale tak jest i wasze sprzeciwy nie mają tu nic do rzeczy. Jak autorka powie że pies skrzywdził ciężko jej dziecko, żaden weternarz uśpienia jej nie odmówi

Gość gość
Bzdura, nic od twojej decyzji w kwestii psa nie zależy. Nie fantazjuj.

Gość gość
ja też nie wierzę autorce tematu bo nie podała podst prawnej, dla mnie zawsze pies będzie ważniejszy od dziecka i nic tego nie zmieni nawet dziecko które się tam kiedyś może pojawić, pies i jego potrzeby są najważniejsze. dzieci to wredne sku/rwysyny i robią krzywdę biednym zwierzakom, bardzo dobrze jak zostają za takie zachowanie pogryzione! należało się!

Gość gość
zaraz, autorko? zależy od twojej decyzji? przed chwilą pisałaś, że dziecko nie jest twoje? oj kłamczuszka. to powiedz, jak to w końcu wyglądało? bez bajdurzenia, to żałosne.

Gość gość
przecież autorka pisze że to nie jej bachor to jak decyzja o uśpieniu może należeć do niej? czemu kłamiesz głupia pipo? w jakim celu? napisz czyj to bachor i kim dla niego jesteś a nie fantazjuj o zabijaniu psów bo bachor słusznie na pewno dostał nauczkę od zwierzęcia