Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Trójlistek

Zawężony zapis ktg

Polecane posty

Gość Trójlistek

Na jutro mam termin porodu. Dziś byłam na ktg, położna stwierdziła, że zapis jest zawężony i muszę ktg powtórzyć dziś wieczorem w szpitalu, ewentualnie dobrze by było, gdyby zrobili mi jeszcze usg. Czy któraś z was miała taki zawężony zapis i jak to się potoczyło? Wiem, że czasem tak jest, bo dziecko śpi np, ale mój młody nie dał się nawt obudzić przez np ruszanie moim brzuchem.

Gość gość
Wczoraj jak najbardziej, wszystko jak zwykle. Dziś może trochę mniej, ale niewiele mniej. Rusza się jak się go sprowokuje, tyle że chwilkę i zaraz przestaje.

Gość gość
u mnie tak było. dziecko urodzilo sie z silną niedokrwistością, zmarło po 6 godzinach po porodzie.

Gość Trójlistek
Jej... Przykro mi, straszne przeżycie :( To wyszło u Ciebie też tak nagle? Poprzedni zapis miałam w poniedziałek i było wszystko ok, teraz jakoś tak dziwnie wyszło

Gość gość
Nie mogę pojąć dlaczego siedzisz na kafe, a nie u lekarza na usg. Różnie to może być, nie chce cie straszyc, ale nie wyglada to dobrze.

Gość gość
tak wszystko wyszło nagle :( cała ciąża książkowa, potem nagle zle się poczułam, poszlam do lekarza zrobila USG niby wszystko okej- zapewniła ze nie ma sie czym martwić i mam isc do domu. wieczorem dostałam nadciśnienia i zaczealm odczuwać dziwny niepokoj o dziecko- poszłam do szpitala powiedzieli ze niepotrzebnie panikuję, zrobili KTG- wyszło wlasnie jak u ciebie. potem po godzinie znowu i znowu wyszlo niepokojoące. po 2 godzinach zrobili cesarkę, niestety bylo za poźno :( do końca życia będę pamiętać ten nagły niepokój o dziecko tak jakbym była pewna że z nim jest bardzo źle, po prostu nie potrafię tego wytłumaczyć. oczywiscie u ciebie nie musi być zle, może być wszystko dobrze, ale jak masz obawy nie lekceważ niczego.

Gość gość
Ja też raz miałam taki zwężony zapis. Pojechałam do szpitala w 39 tc bo moje dziecko strasznie szalało w brzuchu,aż się wystraszyłam . Na miejscu już się uspokoiło i właśnie wyszedł taki wąski zapis ,mała prawdopodobnie usnęła. Zrobili jeszcze kontrolnie usg i wszystko było w porządku.

Gość Trójlistek
Mój maluch w sumie dopiero dziś taki leniwy, spokojny, ale tłumaczyłam sobie, że ma taki dzień po prostu, do czasu tego ktg, wtedy już mnie to trochę zaniepokoiło. Tym bardziej, że młody się rusza, owszem, ale bardziej leniwie.

Gość gość
Życzę zdrowego maluszka:)

Gość gość
Życzę aby wszystko było dobrze i maluszek urodził się zdrowy.

Gość gość
Wznawiam temat . Robię zapisy ktg, już trzy mam za sobą. Położne twierdzą że zapis jest wąski. Lekarz nie widzi nic niepokojącego... I kogo tu słuchać... Poradźcie jaki zapis powinien być prawidłowy ...

Gość gość
zapis zawezony moze ale nie musi swiadczyc o niedotlenieniu dziecka. dziecko czesto spi podczas ktg,wtedy moze wyjsc ten zawezony zapis. jesli jednak po jakims czasie stwerdzamy ze dziecko mniej sie rusza niz zazwyczaj polecam jak najszybciej udac sie do szpitala. mi chyba dwa razy wyszedl zawezony zapis, za kazdym razem wtedy mialam robione usg,tzw przeplywy i wychodzily dobre. przy porodzie okazalo sie ze moja corka byla poplatana w pepowine i skonczyli sie cc. nie wiem do teraz czy to okrecenie mialo wplyw na te zawezone zapisy ale pewnie tak. dadam jeszcze ze te zawezone ktg nie wychodzilo za kazdym razem, przeplatane bylo normalnymi zapisami.

Gość gość
Ruchy dziecka czuję, bardzo dobrze, kopniaki, wypinanie się. Najbardziej drażniące jest to że lekarz prowadzący mówi że jest ok a położna, że trzeba powtórzyć. Dzisiaj mam wizytę u lekarza (usg) zobaczymy jak wyglądają przepływy...

Tymbardziej skorzystam chyba z porady i zadbam o domowe urządzenie do KTG. Pierdoła, a może okazać się, że dzięki temu dziecko będzie zdrowe. Generalnie koleżanka nam podesłała linka http://octopuls.pl/ - właśnie tutaj można zamówić i poczytać. Lekarz nic nam na ten temat nie mówił, ale podobno jest bardzo potrzebne, szczególnie, że ludzie się martwią złym wynikiem.