Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tradzik kto pomoze ?

Polecane posty

Gość gość

witam wszystkich chcialabym poryszyć temat trądziku. Otóż nie wiem co mam robić. Męczę się z tym dziadostwem juz dobre 3 lata. Na poczatku mojej walki z tradzikiem, ropne pryszcze ( nie wielkie ziarnka) zauwazyłam w okolicy nosa, dokladniej skrzydelek nosa i samym nosie. Nie moglam patrzec na te sterczace biale pryszcze i kazdy systematycznie wyciskalam. Pryszczy zaczelo przybywac i zasieg ich sie poszerzal. Teraz mam problemy ze sterfa T jest tlusta i swiecaca sie, policzki są natomiast nie naganne . Roznie bywalo z tym tradzikiem u mnie, raz lepiej raz gorzej. Obecnie mam pryszcze na wysokosci miedzy nosem a ustami tyle ze po obu stronach i troche wokol nosa ale nie na nosie + kilka na brodzie i miedzy brwiami. To nie jest raczej tradzik hormonalny bo on wystepuje raczej na policzkach. robia mi sie podskorne gule, nie sa okropnie wielkie czy cos, sa nieduze ale stercza jak wulkany. ciagle je rozdrapuje, zostaja mi saczace sie rany, zaczerwieniona skora, okropienstwo. Uzywalam b. wiele lekow, co rusz kupuje cos nowego z nadzieja ze mi pomoze , uzywalam duacu, benzacne, brewoxylu, acnedermu, skinorenu, zinerytu, aknemycinu plus, effeclaru duo.. ile pieniedzy na to poszlo nawet nie licze ;( Do dermatologow nie chodze bo nic nie pomaga. Sprawdzil sie jedynie zineryt, lecz wszystko wrocilo.Ostatnio wyczytalam na forach o tradziku neuropatycznym ( z rozdrapania) myslalam ze to moze byc przyczyna. ale boje sie zostawic moja twarz samej sobie, wole sie was zapytac czy ktos mial podobny problem i wysluchac waszych opini ;(

Gość gość
idz do dermatologa po ROA

pisałam przed chwilą w podobnym temacie na temat cery - moja znajoma miała straszne problemy, w koncu po prostu przestała 'grzebac' przy twarzy i odstawila wszystkie cudowne preparaty i zaczela myc twarz samym mydlem. tak MYDLEM. teraz jej cera jest idealna. ja stosuje od 3 dni, zobaczymy czy na mnie tez zadziala bo juz nie mam sily do zaskornikow

rzeczywiscie warto odpuscic sobie niepotrzebne grzebanie przy twarzy. albo jesli juz to idz na manualne oczyszczanie do kosmetyczki- ona sterylnie, dokladnie i profesjonalnie oczysci skore, tzn. powyciska to co, zalega ci w wypryskach. jesli chodzi o masci- ja mialam epiduo i mi pomoglo. moze zacznij kuracje antybiotykiem?

Gość gość
Słyszałam, że dobry jest Epiduo a ty go nie wymieniłaś spytaj może lekarza o inne opcje?

Gość perseusz001
Ja używam właśnie Epiduo, jestem po 6 tygodniach smarowania:) i w końcu z tego wychodzę, polecam bo BARDZO warto!

Gość gość
1. Znalezc dobrego dermatologa jest ciezko. Ale musisz isc, bo trzeba zachamowc stan zapalny od wewnatrz! 2. Nie stosuj za duzo kosmetykow, nie kupuj zadnych masci, kremow, czy zelow do mycia dla cery tradzikowej z drogerii, bo wysusza ci skore. Rowniez nie uzywaj podkladu (wysusza skore i zatyka pory). Jedynie korektor. Moge ci poradzic dobra serie z apteki - Avene i La roche posay. Osobiscie wole Avene. Polecam ci krem nawilzajacy z filtrem 20 ten o lekkiej konsystencji. rewelacja! Do mycia twarzy delikatny zel, zadne mleczka czy plyny micelarne. Na noc kup sobie kremik Lavere (bio jojoba, albo rozany). Mozesz tez stosowac wode mineralna w sprayu (Avene albo Posay) - starcza na dlugo ale pomaga przy stanach zapalnych. 3. Nie stosuj nigdy peelingow przy stanach zapalnych! I Nie wyduszaj pryszczy, bo porobia ci sie blizny. A te potem trudno schodza, bo uszkodzone zostaja te glebsze warstwy skory. Jak juz doszlo u ciebie do sinych blizn to polecam masc dermatix. Jest bardzo droga, ale rewelacyjna. Lepsza od contratubexu, bo ma delikatna przezroczysta konsystencja, nie zluszcza sie jak contratubex i mozna nakladac ja przed kremem. 4. Dbaj o diete. Nie pij, nie pal, nie jedz za duzo slodyczy, tlustych i smazonych potraw, sosow, zywnosci przetworzonej (fastfoodow, gotowych dan, zywnosci konserwowej). Pij duzo plynow, wody mineralnej, herbatek ziolowych. 5. Juz od wiosny stosuj kremy z wysokim filtrem, nawet 50. W ten sposob unikniesz blizn. Te wszystkie porady oparte sa na moich doswiadczeniach. Przez lata mialam problemy skorne. Leczylam sie u najlepszych dermatologow. Czasami bylam bezradna, bo wydalam mnostwo kasy, a efektow o. Dopiero metoda prob i bledow pokonalam tradzik. I naprawde polecam dermatix, bo tez wyduszalam pryszcze i powstaly mi brzydkie, sine place. W tej chwili nie ma sladu. I wiem z doswiadczenia, ze najgorsze co mozna zrobic to wyprobowywac na swojej skorze rozne specyfiki. Powodzenia ;-)

Gość fiszkinson90
Pryszcze poznikały mi po tym jak zaczęłam używać Epiduo i w końcu zniknęły wszystkie, także to niezłe rozwiązanie, żeby się ich w ogóle pozbyć.

Gość gentl33
Epiduo to jedyne co jest TAK skuteczne. Mój trądzik nie maiał szans i po 2 miesiącach miałam czystą buzię:)

Gość gość
a ja mam atopowe zapalenie skory I non stop mialam jakies ropne nadkazenia, dermatolog tylko sterydy mi oroponowal. a ja sobie wyleczylam to niemal w 100% przy pomocy trzech prostych rzecxy. pisze "niemal" bo to choroba orzewlekla I ciagla walka, do konca zycia. moja metida to mydlo aleppo, przemywanie ziolami szwedzkimi raz dziennie (przy mniej wrazliwej skorze mozna czesciej) I olej arganowy zamiast kremu.

Gość cebella34
Epiduo to na prawdę świetny lek na pryszcze polecam!

Gość anja88
to bardzo dobry lek, jestem świeżo po leczeniu i jestem bardzo zadowolona. Niecałe 2 miesiące i mam bardzo ładną buźkę a z lekiem na i.. męczyłam się chyba pół roku!

Gość gilian5XX
polecam Epiduo, świetny lek przeciwtrądzikowy!

Gość kellis1
zgadzam się z przedmówcą rewelacja, dziła błyskawicznie jak na lek przeciwtrądzikowy.

Gość gość
Epiduo ? Haha to największe dziadostwo, dobre na pojedyncze syfki. Na ropne w życiu nie pomoże. Tylko izotek, retinoidy.

Gość gość
nie jedz mleka i produktów mlecznych a nawet pasztetu z dodatkiem mleka może pomoże

Gość benkowis39
Spytaj lekarza o Epiduo bo to naprawdę dobra opcja na trądzik polecam! Działa bardzo szybko.

Gość natanka290
Na pewno nie Aknenormin, Duac czy Izotek bo to już próbowałam i nie działa.

Gość ząbeczekS
Zgadzam się z natanka290 przerobiłam ten zestaw również i nie wiem już czym mam sobie z tym poradzić. Nic nie działa a mi pryszczy przybywa:(((

Gość gość
Na trądzik bardzo dobrze pomaga Epiduo, w dwa miesiące jest po sprawie polecam!

Gość zenon24no
Zgadzam się moim zdaniem to najlepszy lek na rynku. NA prawdę warto!

Gość gość
A dlaczego jest taki za-świetny?:)

Gość gość
Używałem epiduo i mogę z czystym sumieniem polecić.

Gość gość
Dokładnie! Spytaj lekarza o epiduo i stosuj tak jak Ci przepisze. Polecam!

Gość gość
Przeszłam kurację epiduo i jestem bardzo z tego leku zadowolona. Pozdrawiam

Gość gość
Stosowałam różne specyfiki. Nie żałuję, że skonsultowałam się z moim dermatologiem w sprawie epiduo. Z doświadczenia wiem, że trafić dobry lek to często loteria. Na epiduo nie mogę powiedzieć złego słowa. Polecam!

Gość gość
Leczyłam się epiduo i się wyleczyłam. Również polecam.

Gość gość
Też używałam tego leku. Epiduo to najlepszy wybór jakiego mogłam dokonać!