Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto ma padaczkę?

Polecane posty

Gość gość

Mam 30 lat,wczoraj 3 raz w życiu miałam atak padaczki. Pierwsze dwa miałam w zeszłym roku jak byłam w ciąży. Mój neurolog nie chciał mi zrobić wszystkich badań ze względu na mój stan i pocieszył mnie ,ze ataki mogą być spowodowane ciążą i zmianami jakie zachodzą w org. No niestety wczoraj dopadł mnie atak, padłam jak długa na podłogę w kuchni i poobijałam sobie głowę. Miałam aurę przed atakiem,ale ją zlekceważyłam,bo łudziłam się że to nie zwiastun ataku no ale niestety... Moje pytania są następujące: 1.Czy da się farmakologicznie zatrzymać chorobę? 2. Co z prawo jazdy?Czy lekarz ma obowiązek poinformować odpowiedni organ o tym że mam padaczkę? 3. Co w przypadku jeśli nie przyznam się że mam prawko, które jest mi niezbędne aby dojeżdżać do pracy, czy lekarz może sprawdzić czy mam uprawnienia do kierowania auta. W lipcu idę do szpitala na parę dni, gdzie wykonają mi komplet badań i potwierdzą ostatecznie diagnozę.

Gość gość
Mój facet ma padaczkę: -jak najszybciej idź do lekarza, leki naprawdę bardzo pomagają i ograniczają ataki, a czasami mogą nawet wyeliminować napady, -mój facet ma prawko, tylko co kilka lat trzeba odnawiać Głowa do góry. Z padaczką można żyć;-)

Gość gość
A skąd jesteś?Jakie miasto?

Gość gość
Moja córka też ma padaczkę, urodziła dwoje dzieci, normalnie pracuje... Początkowo miała ataki bardzo często a teraz bierze leki i jest coraz lepiej. Z tą chorobą da się żyć tylko trzeba przyjmować regularnie leki.

Gość gość
mieszkam niedaleko Starogardu Gd. leczę się w Gdańsku, a co do padaczki,to wiem,ze da się z nią żyć i mam nadzieję,ze leki zahamują napady.

Gość gość
bądź poważna i nie ukrywaj, że jeździsz samochodem, bo jak się przypadkiem wyda, wtedy dopiero będziesz miała kłopot

Gość gość
1. najważniejsze, żeby brać leki regularnie. Na początku jest ciężko, mnie męczyły skutki uboczne, zapomninałam o tabletkach :( Teraz juz lepiej organizm mi się przyzwyczaił i mam apkę do przypominania o lekach, taką: http://www.moje-leczenie.pl/ , jakoś się tam to wstabilizuje 2. tu też zależy jak się będziesz leczyć, nie warto tego zatajać moim zdaniem. powodzenia!

Gość gość
Znajdz temat 29lat padaczka