Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wielkość ubranek dla noworodka

Polecane posty

Gość gość

Jakiej wielkości ubranka najlepiej kupić na początek? Rodzę w listopadzie, ale już powoli chciałabym coś sobie dokupywać, bo potem może braknąć czasu i siły. Sprzedawczyni doradziła, aby kupić większe, nawet numer 62 lub 68. Bo synek szybko urośnie, a rękawki można podwinąć i starczy na dłużej. A Wy co myślicie?

Gość gość
Na pewno noworodek nie będzie tak duży żeby nosić 68, moje dziewczynki nosiły taki rozmiar nawet do 5-6 miesiąca. Oczywiście wiele zależy od dziecka i od firmy ubrań, ale na początek warto mieć nawet na 56 trochę ubranek, przynajmniej na pierwszy miesiąc. Rękawek można podwinąć, ale większe rzeczy są obszerniejsze i jednak są za duże. Ja radziłabym kupić 62 i trochę mniejszych na pierwsze tygodnie. Z firm zagranicznych są przedziały 0-3 m-ce i tak pasują.

Gość gość
Dziękuję, właśnie o taką odpowiedź mi chodziło :)

Gość gość
super jakości ubranka dla noworodków i ubranka do chrztu mają w polskim sklepie http://www.artbaby.com.pl/ Kupuję tam ubranka i buciki dla mojego synka. Jestem zadowolona z jakości, wykonania i ceny polskich ubranek. Polecam wam ten sklep.