Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nina90

pościel na prezent ślubny dobry pomysł?

Polecane posty

Gość Nina90

hej ide na wesele za tydzien i jeszcze nie zdecydowałams ie na prezent, myślicie ze np ładna elegancka pościel moze byc fajna? to moja bliska koelżanka nie chde jej daać koperty...

Gość gość
Myślę, że to b fajny pomysł w końcu wszyscy dają kasę a fajnie mieć ze sobą duży ładnie zapakowany prezent :) a myślałaś już o jakiejś konkretnej?

Gość gość
mysle ze bardziej ucieszylaby sie z koperty . pamietam moj slub , fak dawno temu ale mialam kilka poscieli kilka zelazek kilka ekspresow do kawy mase garow i talezy :( porazka

Gość Nina90
wydaje mi się, że tylko satynowa będzie odpowiednia bo flanele czy kory nie pasują na takei okazje... tylko, że tyle jest tego w internecie że nie wiem co wybrać i żeby przesyłka szybko doszła...

Gość gość
jak to bliska koleżanka to możesz się podpytać, czego potrzebuje może własnie nie ma ładnejpościeli, a na satynę nie zawsze można sobie pozwolić więc ślub to dobra okazja :)

Gość Nina90
No właśnie tak patrzyłam ostatnio w domu bo miała niepościelone pod czym śpi to nie jest za fajna, a oni tetaz sie urzadzaja właśnie wiec myślę ze im sie przyda. macie cos konkretnego?

Gość gość
mnie sie ten pomysl podoba, ale w sumie widzialamcos lepszego - torty z recznikow! wyglada to super, w łabędzie układają i w ogóle , mozesz sobie np tu zerknac: http://kaszmirposciel.pl/zobacz,29,93 kapitalne, tego bnawet pakowac nie trzeba haha :D

Gość gość
no w sumie nie brzydkie... tylko chyba z pościeli sie bvardziej korzysta czy nie?

Gość Nina90
ooo, super to jej kupie! a myślisz, ze przesyłka dochodzi szybko? kupowałaś już tam?

Gość gość
tak, bo to moja koleżanka prowadzi więc można na niej polegać ale pościele też mają więc może napisz do niej maila zapytrasz czy kupują na slub pościele - teraz sezon wiec pewnie bedzie bardziej sie orientowac :)

Gość Nina90
fajnie, napiszę do niej jak maila znajdę :D teraz sovbie przypominam, że gdzieś kiedyś na wystawie wdziałam takie torty - oryginalne i praktyczne :))

Gość gość12122
Mojej znajomej też koleżanki postanowiły kupić prezent, każda myślala że fajnie jak dostanie coś innego niż kasa. dostała 3 komplety pościeli, 4 kompleety ręczników, 2 razy szlafroki. Myślisz że była szczęsliwa, nie. Dała mamie i teściowej po komplecie reczników i pościeli.

Gość gość
:)najlepiej to poszukac prezentow na necie no pysznosci mozna znalesc 777 www.youtube.com/watch?v=gyBfqKwkdr4

Podaruj jej coś, czego sama nie kupi, a co będzie aktualne po ślubie. Proponuję: kołdrę 200/220cm, która przykryje oboje małżonków :D i do tego komplet pościeli. Nie wiem, gdzie w necie można to kupić, ale sam kupowałem te rzeczy w dobrej cenie i jakości w JYSK. Mają chyba też sprzedaż internetową. Radziłbym Ci podejść do ich sklepu i "pomacać" każdą pościel. Najważniejsze: jaka będzie w dotyku, a nie jak wygląda. x Jeżeli umówiłabyś się z kilkoma koleżankami, to możecie kupić np. dobrej jakości materac do małżeńskiego łóżka (musicie znać wymiary łóżka). Taki dobry dwuosobowy materac, to wydatek około 1000zł. Normalnie, człowiek bez niego się obywa, ale gdy zacznie wygodnie spać, to będzie wam to pamiętać długie lata :D :D :D . Swój materac również kupowałem w JYSKu (mieli najlepsze ceny i wybór), a fajne stelaże do materacy i topiki mieli w IKEI.

Gość gość
Kochana dobry materac to koszt kilku tys zł sama chciałam kupić sobie ostatnio i skończyło się na poduszce marki perdormire za 400zł i nakładce na łóżko o grubości 10cm ze specjalnej pianki 160x200 który kosztował 800zł - mąż cwaniak już kiedyś kupił sobie porządną poduszkę właśnie z pianki termo i żadne lidle i yuski - u nich marne podróby - połóż się kiedyś na porządnej podusi marki np Tempur - chyba najlepsza z tą technologią to dopiero zobaczysz co znaczy idealnie dopasaowana poduszka. To kosztuje majątek ale polecam serdecznie - ja odżałowałam i śpię w chmurach.

Ja śpię na materacu za 740zł (250 sprężyn kieszeniowych, 5 stref ugięcia, 15 lat gwarancji), przykrytym lateksowym topikiem za 600zł (obecnie niedostępnym). Po wypadku mam czasowo uszkodzony kręgosłup i tylko dzięki wygodnemu spaniu mogę funkcjonować. Całość ma szerokość na dwie osoby. Lateks idealnie przepuszcza wilgoć i nawet w najgorętsze dni pościel pode mną jest sucha. Piszę wyraźnie, ze polecam w JYSK-u pościel, kołdry itp. (zawsze byłem zadowolony :) ). Są bez porównania lepsze, od podobnych cenowo, wyrobów w hipermarketach. Odradzam kupowanie w JYSK-u foteli biurowych itp. Są koszmarnie nieergonomiczne i niewygodne. Spać lubię na poduszce z pierza i nikt mnie do innej nie przekona :P.

...nakładce na łóżko o grubości 10cm ze specjalnej pianki 160x200 który kosztował 800zł... Pierwszy raz słyszę o 10cm topiku z pianki termoaktywnej (bo tylko takie mogą tyle kosztować). Ta grubość PRZECZY DZIAŁANIU PIANKI TERMOAKTYWNEJ. Mój lateksowy topik na 7cm i jest najgrubszym znanym mi topikiem. Latek idealnie dostosowuje się do kształtu ciała (i odprowadza wilgoć), a kręgosłup podpierany jest przez materac. Przy topiku z pianki termoaktywnej, o grubości 10cm, przestaną działać strefy ugięcia materaca. Taki topik byłby bez sensu :( .

Kraina obrusów też ma fajne opcje. Nie tylko pościele, kołdry i inne spaniowe rzeczy :D ale też sztućce, ręczniki i w ogóle pomysły na prezenty. ;)

Gość gość
bardzo dobry :) satynowa Państwa Młodych powinna ucieszyć, choć lepiej wybadać trochę świadkową o preferencje i koniecznie rozmiar, żeby była używana, bo ja sama dostałam za małą i się kurzy w pudełku. ogólnie polecam ten sklep-> ładne i się nie spierają tak łatwo :) www.fedo.pl/