Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

masakra, moja znajoma jezdzila do biskupa po jakies błogosławienstwo papieskie..

Polecane posty

Gość gość

błogosławieństwo papieskie ma formę takiego dyplomu oprawionego w ramke... :o to już jest chyba bardziej tragiczne niż handlowanie odpustami...

Gość gość
zgłebilam temat i oto co znalazłam na stronie kurii: Prośby o Błogosławieństwo Apostolskie skierowane do Urzędu Dobroczynności Apostolskiej można przesyłać również pocztą lub faxem. Nie przyjmujemy próśb przesłanych pocztą elektroniczną, ani przez telefon! W prośbie należy podać: - imię, nazwisko oraz adres proszącego - imię/imiona i nazwisko/nazwiska osób, dla których prosi się o Błogosławieństwo Papieskie - okazję (jeśli jest), z racji której prosi się o Błogosławieństwo - datę, wezwanie kościoła/Parafii oraz miejscowość gdzie ma miejsce wydarzenie, z racji którego prosi się o Błogosławieństwo (dane te są konieczne w przypadku przyjmowania Sakramentów Św., Profesji Zakonnej, czy też Jubileuszy) - adres, na który należy przesłać pergamin (koszt pergaminu zawietra także wysyłkę: pocztą prierytetową (25/40 €), bądz kurierem (30/45 €). Koszt ten jest uzależniony od modelu odpowiadającego okazji wskazanej przez zamawiającego)..Zapłatę za otrzymaną przesyłkę (w dolarach USD lub w Euro) można zrealizować przelewem bankowym według wskazówek dołączonych do pergaminu, albo za pomocą czeku wystawionego na: Elemosineria Apostolica - Città del Vaticano.

Gość gość
katole- wcześniej tolerowałam was i byliście mi obojętni ale teraz to już gardze wami