Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy możliwość wyjechać na stałe do Niemiec,warto?

Polecane posty

Gość gość

Mąż na stałą pracę w Niemczech. Rozważamy czy nie wyjechać wszyscy na stałe( Ja,On,i nasze dziecko 6l). Tylko czy tam może być lepiej? Czy zrobi mi różnice sprzątając tu w Pl a tam? Oraz obawiam sie rasizmu z Niemców strony w naszą. Jakoś to wszystko mnie zniechęca. Co prawda w Pl łatwo nam nie jest.

Gość gość
Mam nadzieje ze nie przyjedziecie do niemiec na slate, takich prostakow juz jest t wystarczajaco duzo.Nie licz na super zarobki bez wyksztalcenia.Odnosnie rasizmu w polsce macie wiekszy

Gość gość
Niemcy są raczej uprzejmi (tak mi się wydaję po krótkich pobytach). Rasizmu raczej nie będzie, jeśli już to takie specyficzne traktowanie...wiesz uprzejme, ale że widać że oni widzą że nie jesteś "swoim".

Gość gość
A co to c***u niemcy tylko dla ciebie ze maja tam nie jechac

Gość gość
:)ah nastepny temat o zyciu za granica lub nie no i jak sie uklada to nigdy tak naprawde nie wiemy 33333 www.youtube.com/watch?v=gyBfqKwkdr4

Gość gość
nie ma sensu ! nawet pojecia nie macie z jakimi problemami na co dzien borykaja sie ludzie ktorzy identycznie podjeli taka decyzje jak wy teraz chcecie podjac ! Tutaj jest masakra jesli chodzi o podstwowa prace ,rynek zapchany emigrantami ktorzy prace wydzieraja sobie z rak za smieszna place ! Nie maja na oplaty ,nie maja na paliwo aby dojechac do pracy,nie maja na to aby oplacic mieszkanie ktore tutaj sa cholernie drogie ! Tutaj nie ma raju ! kiedys bylo dobrze teraz jest ciezko ! Na socjale nie liczcie zadne ,niemcy sie wzieli za ustawe identyczna jaka wystosowal rzad UK czyli zadnych socjalnych zapomog i minimum 3 lata przepracowane na pelny etat na pelnych ubezpieczeniach !Jak macie zamiar to zrobic ? Jak macie zamir korzystac z kasy chorych ? Jak zabezpieczyc sie na przyszlosc -renta ,emerytura ? Przy zarobku okolo 2 tys eu chcac oplacac rentenversicherung trzeba zaplacic minimum ok . 700eu a gdzie podatki i cala reszta ? Dobrze sie zastanowcie radze tutaj sie juz dobre skonczylo i jest coraz ciezej !

Gość gość
Do tego u gory Hartz 4 po roku pracy, ubezpieczenie pozniej placi placi panstwo. Prywatne kosztuje okolo 300 euro, wiec nie pieprz wasci.

Gość gość
wasci poczytaj najnowsze informacje a potem gadaj :) afera w Berlinie wyjasni ci co nie co :)

Gość gość
Zamieszkaj tam jak ja a nie piszesz bzdury z internetu

Gość gość
Hartz 4 i owszem- ale ilu ma to szczescie znalezc prace w pelnym wymiarze godzin na pelny etat z pelnym ubezpieczeniem ? Nie wielu! Tylko wtedy Hartz 4 po roku ...gdy sie dostanie wlasnie taka prace :)

Gość gość
gowno prawda, moze b yc na niepelny etat, np. 30h tygodniowo, jedynie na 400 euro miesiecznie to dotyczy, ale wtedy tez podatkow sie nie placi od tych 400, wiec dlatego.

Gość gość
powyzej 400 eu bo wowczas pracodawca musi zaplacic ubezpieczenie no ale ,kto wyzyje za 400eu miesiecznie ?

Gość gość
nikt nie wyzyje, to praca dla kobiet dorywcza, jak ma male dzieci np. a maz zarabia na pelny etat.