Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rozwód....

Polecane posty

Gość gość

witam chce napisac wniosek o rozwod od czego zaczac jak napisac czy potrzebny bedzie jakis prawnik adwokat do tego?jestem tak pogubiona ze niewiem jak sie zabrac do tego a niemam nikogo kto by mna pokierowal (

Gość gość
Spróbuj coś wyszukać w internecie,jeśli ci się nie uda mogę ci napisać na maila mój pozew,ale to jutro bo teraz nie chce mi się szukać :( Dodam że rozwód dostałam na drugiej sprawie

Gość gość
Wzor pozwu rozwodowego znajdziesz w internecie. Pozew skladasz w sadzie, w miescie lub miejscowosci gdzie zostal zawarty zwiazek malzenski. Udaj sie do prawnika celem sprawdzenia pozwu pod wzgl merytorycznym i po porade. Powodzenia!

Gość gość
dlaczego chcesz rozwodu?

Gość gość
ale niemam kasy wlasnie na prawnika ledwo na rozwod 600 zalatwie a co dopiero...do pierwszej odpowiedzi napisz dlaaeczgo na drugiej spprawie dopiero ?ja chce szybko bez orzekania o winie

Gość gość
600 zł? Ja nic nie płaciłem,ale to było 9 lat temu. Na drugiej sprawie to itak super szybko,mój były mąż zrobił z siebie kretyna i dla tego tak szybko dostałam rozwód :)

Gość gość
no tyle kosztuje podobno ale trudno jakos musze przez to przejsc??nieiwem czy nerwowo podolam .......

Gość gość
A co twój mąż na to? Zgadza się na rozwód? Jeśli tak to może dostaniesz na pierwszej ale wątpię. :(

Gość gość
Ja pisałam chyba o ułożenie kosztów,składałam też jednocześnie pozew o alimenty bo mamy syna.

Gość gość
tak ja tez mam dziecko tez o alimenty musze a jak to sie wylicza te alimenty?

Gość gość
Koszty utrzymania dziecka czyli wszystko:ubrania,jedzenie, zabawki,leki,szkoła itd dzielimy po połowie, możesz podać więcej żeby było z czego opuścić. Ja w tej chwili dostaję 400 zł na 10 letniego syna,wszyscy mówią ze za mało, we wrześniu składam pozew o podwyżkę.

Gość gość
Koszty utrzymania dziecka czyli wszystko:ubrania,jedzenie, zabawki,leki,szkoła itd dzielimy po połowie, możesz podać więcej żeby było z czego opuścić. Ja w tej chwili dostaję 400 zł na 10 letniego syna,wszyscy mówią ze za mało, we wrześniu składam pozew o podwyżkę.

Gość gość
ale jak ja mam to zliczyc jak np jedzenie kupuje to co mam serek brac pod uwage niewiem jak to podliczyc!!duzo tego jest ale to ma byc miesieczny koszt utrzymania dziecka czy jak?

Gość gość
Koszty utrzymania dziecka czyli wszystko:ubrania,jedzenie, zabawki,leki,szkoła itd dzielimy po połowie, możesz podać więcej żeby było z czego opuścić. :D

Gość gość
No mniej więcej, ważne też jest w jakim wieku jest dziecko. Mój sin miał wtedy dwa lata,napisałam na 1000 zł,dostałam 200 zł :-/

Gość gość
generalnie wniosek do sadu mozesz sama napisac. Jednak czasem lepiej zeby zajal sie tym adwokat, chociazby dlatego, ze napisze to w sposob profesjonalny. Zglos sie np. do http://adwokat-lodz.eu/ On ci powinien pomoc. Poza tym w czasie rozwodu lepiej byc pod opieka dobrego adwokata

Gość gość
Kiepski adwokat jak nawet nie wie, że istnieje zakaz reklamy usług prawniczych, dzięki, ale nie skorzystam

Gość gość
Ja Ci pomogę, odezwij się na maila elhaz@wp.pl

najlepiej skontaktuj się, z jakimś prawnikiem. Chyba, że jest to rozwód bez orzekania o winie to w sumie, możesz sama wszystko sobie załatwić. Ale, jeśli masz jakieś roszczenia wobec męża to najlepiej skontaktuj się z prawnikiem w tedy.