Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest możliwość zajścia w ciążę?

Polecane posty

Gość gość

biorę już drugie opakowanie tabletek Naraya, w piątek bralam ostatnią, od soboty zaczelam 7-dniową przerwę aby wystąpiło krwawienie. Tabletki zawsze biorę o stałej porze - o 20:00. Własnie w piatek wzielam ostatnia, ale w sobote kochalam sie z chlopakiem jakos po poludniu i juz wieczorem nie bralam tabletki, bo zaczynam tą 7-dniowa przerwe.. Juz czekam 4 dzien, a krwawienie dalej nie wystapilo..zawsze mialam 3 dnia juz ;( czy jest mozliwosc ciazy?czy moze jest to normalne? Wlasnie nie wiem jak dlugo dzialaja te tabletki w czasie przerwy miedzy braniem jednej a druga... Czy jak w piatek wzielam o 20:00 tabletke...to w teorii cala sobote do 20:00 moglam sie kochac bez obawy zajscia w ciąże??

Gość gość
Tabletki antykoncepcyjne mają to do siebie, że brane regularnie chronią przed ciążą także w czasie 7 dniowej przerwy. Krwawienie z odstawienia może się opóźnić i wystąpić nawet dopiero w dniu, w którym powinnaś zacząć brać kolejne opakowanie (normalnie zaczynasz kolejne opakowanie, nie czekasz aż krwawienie minie). Bierzesz je dopiero drugi cykl, więc wszystko jeszcze musi się ustabilizować, potem zwykle jest bardziej regularnie. Na razie bierz zgodnie z zaleceniami, a prawdopodobieństwo ciąży będzie statystyczne dla danego rodzaju zabezpieczenia.

Gość gość
dziekuję :* no wlasnie sie zastanawialam...bo biore tabletki dopiero drugi miesiac, wiem ze jak kobiety biora dluzej, to maja pewnosc, ze sa chronione wiele dni po tym jak zaprzestaną brania. Czyli teoretycznie taka tabletka powinna dzialac 24h, jesli trzeba je brac codziennie o stalej porze :P A co jesli krwawienie nie wystapi nawet 7 dnia?to sie zdarza, jak sie nie jest w ciazy? moge brac 3 opakowanie wtedy?czy lepiej zrobic test ciazowy/isc do ginekologa?

Gość gość
przeczytałam na jednej stronie, że krwawienie z odstawienia może nie pojawić się 2, góra 3 razy a potem to może oznaczać ciązę. nie martw się, w końcu się pojawi a jak nie to zrób test

Gość gość
"wiem ze jak kobiety biora dluzej, to maja pewnosc, ze sa chronione wiele dni po tym jak zaprzestaną brania. Czyli teoretycznie taka tabletka powinna dzialac 24h, jesli trzeba je brac codziennie o stalej porze " tabletki chronią w czasie 7 dniowej przerwy tylko i wyłącznie wtedy gdy kolejna tabletka będzie zażyta po przerwie.