Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje ciało niemoja sprawa

Polecane posty

Gość gość

Przeglądając forum zauważyłam, że są wśród nas osoby, które bez problemu zabiłyby drugiego człowieka. Nie rozumiem ich punktu widzenia. To, że jesteś wolna nie daje Ci prawa do rozporządzania wolnością drugiego człowieka. Jako iz kafe traktuje moj post jako spam rozbije go na czesci.

Gość gość
Twój brzuch Twoja sprawa. Ok. Ale skoro masz w sobie dziecko to - jego brzuszek jego sprawa. Nie masz prawa rozszarpać tego brzuszka, bo nie wiesz czym jest antykoncepcja, kalendarzyk, bo nie potrafiłaś zamknąć nóg.

Gość gość
G***** Tragedia, zgadzam się. Ale czy winne jest dziecko? G****iciel nawet przed sądem ma prawo do adwokata. A dziecko? Nie! Ono jest ukarane w imię Twojego dążenia do sprawiedliwości. Ono, które nic Ci nie zrobiło.

Gość gość
Nie wiem czemu kafe traktuje mojego posta jako spam!!! zaczyna mnie to denerwować

ja też tych osób nie rozumiem, mam tylko nadzieję, że te osoby naprawdę są przekonane, że embrion to glut. bo w przeciwnym razie, jeśli uważają, że to człowiek w innej formie... to nie wiem jak się do tego odnieść. ale jeśli uważają, że można zabić za zdradę w jakimś durnym związku to co się dziwisz. jamochłony

Gość gość
kafeteria jest jak widać proaborcyjna. nie potrafię wam wkleić te,stu który wcześniej napisała w wordzie. wyśle Wam link i wtedy zobaczymy która jest rzetelna w dyskusji.

Gość gość
skoro dziecka brzuszek to jego sprawa to niech wyjdzie z brzucha kobiety i zadba o swoj brzuszek idiotko:O Zarodek dopoki nie potrafi przetrwac poza organizmem matki jest pasozytem, ktorego kobieta ma prawo usunac badz urodzic.

Gość gość
Masz już dziecko i nie stać Cię na drugie? Zabij to starsze, co to za różnica?Ciekawe, że wszyscy zwolennicy aborcji zdażyli się już urodzić.Dziecko będzie chore? A skąd wiesz, skoro się jeszcze nie urodziło?Ok, wiesz, że będzie chore i już, ok.

Gość gość
Skoro już gadamy o prawach opowiem ci bajkę, ok? x "Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie. Dwóch wilków jedno w lesie nadybali jagnię; Już go mieli rozerwać, rzekło: "Jakim prawem?" "Smacznyś, słaby i w lesie!" - Zjedli niezabawem." x Niby nie mój "brzuszek" i nie wolno go rozszarpywać... Ale w sumie mam taką możliwość i możecie mi wszyscy skoczyć.

Gość gość
Będzie cierpiało. SKĄD WIESZ że będzie cierpiało. skoro jesteś zdrowa i tylko spekulujesz? Badania wykazały, że 60% związków rozpada się po wykonaniu aborcji przez kobietę.W Irlandii obowiązuje zakaz aborcji - od dziesięcioleci. Jest tam też najniższy wskaźnik umieralności matek. Jak się to ma do rzekomych śmierci matek z powodu nielegalnych aborcji?

Gość niestety autorko
piszesz beznadziejnie i po tym co tu zaprezentowałaś nie chce mi się czytać twoich wypocin. Nie umiesz pisać, błędy stylistyczne, brak logicznych argumentów... szkoda słów:O Jeśli chce się kogoś przekonać do swoich racji pisząc to należy robić to poprawnie inaczej jest się mało wiarygodnym

Gość gość
nie uważam embrionu czy płodu za człowieka i śmieszą mnie osoby, które mają takie poglądy. embrion do 8 tygodnia wygląda praktycznie identycznie jak embrion świni!! nie rozróżniłabyś czyj to "brzuszek" rozerwało:D widziałaś kiedyś, wariatko, książkę do bilogii czy tylko książkę do nabożeństwa

Gość gość
17:49 śmieszna jesteś, tutaj żadna z was nie pisze jak noblistka, skoro nie przeczytalas to się nie wypowiadają bo tylko zasnilas sobie ekran monitora. Ja przeczytalam autorkę i się znia zgadzam ale jak chcecie zabijajcie, wasze sumienie, wasza sprawa. Słodkiego życia z morderstwem na sumieniu:-) ja bym nigdy nie zabiła.

Gość gość
Ja też autorke przeczytałam, nie wiem czemu miała problemy z tym spamem ale niewazne , wysiliłam się nie jak niektóre i mam przynajmniej podstawy by się wypowiedzieć. Otóż moim zdaniem zbrodnia jest zbrodnią i tyle, a jak ktoś zaczyna obrazac , krytykować styl autora, odwoływać się do jakiś tam braków z biologii to po prostu brak tym osobom argumentów widać boli ich fakt ze ktoś pisze z sensem, po prostu zabilyscie lub jesteście w stanie zabić dziecko "bo tak". Zerowe z was matki w takim razie.

Gość wariatkaiidiotka
Hm...jestem wariatką i idiotką bo jak autorka nie zabiłabym swojego nawet chorego dziecka. Ok, chętnie zostanę wariatką i idiotką to w takim razie komplement:-)

Gość gość
A mnie się ściągać nie chciało ale jestem na tyle mądra , że wiem, że życie zaczyna się od poczęcia. Jak ktoś nie chce dziecka niech nie uprawia seksu, a płotem płacz i skrobanka.

Gość gość
Aborcja nie jest zbrodnią, inaczej kobiety, które usunęły, poszłyby do więzienia, a tak nie jest. Zbrodnią jest zabicie dziecka po urodzeniu, a nie usunięcie zarodka. Oczywiście mam na myśli aborcję farmakologiczną, do 8 tyg, a nie faktyczne rozrywanie płodu w 8 czy 9 m-cu.

Gość gość
gość dziś A mnie się ściągać nie chciało ale jestem na tyle mądra , że wiem, że życie zaczyna się od poczęcia. Jak ktoś nie chce dziecka niech nie uprawia seksu, a płotem płacz i skrobanka. A nie mieści się w Twojej główce, że ludzie mogą uprawiać seks dla przyjemności, a nie tylko w celu prokreacji?

Gość gość
Ha ha ha. To że państwo za coś nie wsadza do wiezienia nie znaczy że nie jest to zbrodnią. Dzieckiem jesteś ?

Gość gość
wyrodne S/U/C/Z/Y/D/Ł/A same załóżcie sobie pętle na szyję i zobaczcie co to aborcja na własnej D/O/O/P/I/E :)

Gość gość
A słowo odpowiedzialnosc mieści się w twojej głowie czy jesteś z gimnazjum?

Gość gość
Sama sobie nie uprawiaj seksu. Szczęśliwie aborcja to nie problem w dzisiejszych czasach.

Gość gość
Największy ból dopy mają zwolenniczki aborcji bo podświadomie czują że stoją po złej stronie.

Gość gość
Ludzie się zabezpieczają, a wpadka i tak może się zdarzyć, jak ktoś nie chce dziecka, to może usunąć zarodek. Nikt tego nie zabroni, żadne przeciwniczki aborcji. Jak nie usuną w Polsce, to zagranicą. Albo urodzą, a później będą tłumaczenia, że kocyk był śliski...

Gość sherieee
Uważam,że każda kobieta ma prawo do decyzji,bo to jej ciało i jej życie! Dzięki Bogu,że mieszkam w kraju gdzie aborcja jest legalna,opłacana przez fundusz zdrowia. Tak i też w Polsce powinno być!

Gość KongaStefankaFanka
Autorko :) jest pewne, że ani mój brzuszek, ani brzuszek kogoś kto może być w moim brzuszku to nie Twoja sprawa :) więc odwal się do jasnej chol*ery od brzuszków obcych ludzi i zajmij się swoimi sprawami bo każdy i tak zrobi co zechce, choćbyć tu p********a swoje głupoty do końca świata i jeszcze jeden dzień

Gość gość
Szkoda, że nie można zarodka ze zgwalconej kobiety przełożyć do brzuchow tych obronczyn. Niech same laza w ciąży i potem rodzą, jak takie mądre. Choć pewnie żadna by się nie zgłosiła jak znam życie :P

Gość gość
Są jak zwierzęta, muszą uprawiać seks bo mają chcice. Ja nie chce dziecka = nie uprawiam seksu, żebym potem nie stała przed trudnym dylematem. Dla inteligentnych to proste.