Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje ciało niemoja sprawa

Polecane posty

Gość gość
Ja mam "ból dopy" jak to określasz, jak ktoś mi się wpier...a w moje życie i mówi mi, co mam robić ze SWOIM ciałem... to mnie najbardziej boli. Zajmijcie się swoim życie, swoimi brzuchami. Ja nikomu nie mówię, że mają usuwać, nawet jak przyszłe dziecko ma być chore, czy jest z g****u. Wasze życie, Wasza decyzja, ale wara od mojego!

Gość gość
Ciekawe czy te aniołki modlą się za swoje złe mamy.

Masz rację ja też mam dość tych pierdolniętych kobiet typu 14-letnia Agata (był przed laty topic o niej) czy suka Alicja Tysiąc.

Gość gość
Normalni ludzie odczuwają "chcicę" - czyli popęd seksualny, jeżeli tego nie odczuwasz, to znaczy, że jesteś aseksualna. Wiadomym jest, że ludzie potrafią się kontrolować, ale jeżeli ktoś nie chce dzieci w ogóle, to co ma żyć w celibacie? Paranoja.

A Nina Andrycz za swoją aborcję smaży się teraz w piekle, diablica. Pewnie słyszy płacz nienarodzonych dzieci które zabiła. To samo czeka Maria Czubaszek.

Gość gość
Aborcja to morderstwo. Koniec debaty.

Gość Tako rzekłam xD
Mordując niewinne dzieci zbliżacie tylko sąd ostateczny, bo przepełnia się czara nieprawości ludzkiej.

Gość gość
Ta, argumentów brak, to najlepiej zasłaniać się Bogiem, diabłem, tudzież sądem ostatecznym...

Gość gość
Hehehehehehe jeżeli słyszą płacz niemowlaków muszą być nieźle w****ione :D ale wątpię żeby miały wyrzuty sumienia albo żałowały czegokolwiek :) te wszystkie niby wyrzuty i żal to zwykła propaganda kościoła i powalonych mamusiek :) pewnie to samo odczuwają co okres :p

Gość gość
Debata na ten temat nigdy się nie skończy, bo każda strona ma swoje racje, trzyma się swych poglądów i raczej nie zmieni zdania na rzecz drugiej strony :)

Mnie oburza fakt że wszyscy mają pretensje do lekarza że nie pomógł kobiecie w znalezieniu lekarza który dokona aborcji. Ja bym wszystkie ciężarne (chore płody, zagrożenie życia, gwałt, kazirodztwa) porwała i trzymała dopóki nie urodzą dzieci.

Gość gość
Znam 2 kobiety, które usunęły, żadna nie ma wyrzutów sumienia. Jedna nie ma dzieci wcale i nie planuje, druga wpadła w młodości, usunęła, teraz jest po 30-stce i ma 2 dzieci, jest szczęśliwa.

Gość KongaStefankaFanka
Rozumiem, że potem wychowywałabyś te dzieci? Inaczej Twoja "dobroczynność" byłaby fałszywa...

Gość gość
smerfetka 1990 to adoptuj te dzieci jak taka z Ciebie matka teresa

Gość Gasiorek
Drogie Kafeterianki, Przyznam, że nie rozumiem kobiet dokonujących aborcję, które są w ciąży z powodu wpadki. Wiele par czeka na dziecko i takiego malucha można zostawić w oknie życia. Można zostawić dziecko w szpitalu i pozwolić mu zostać adoptowanym przez innych ludzi. Skrobanka w takim przypadku jest jedynie ucieczką od odpowiedzialności za swoje czyny. Inną sytuacją jest g**** czy zagrożenie życia matki. Kto może worykować czyje życie i zdrowie jest ważniejsze? Takie decyzje są zawsze niezwykle trudne. Ja nie odważyłabym się mówić np. zgwałconej dziewczynce, ze ma urodzić i byc może nie poradzić sobie psychicznie. Nie jestem w stanie ocenić czyje życie jest ważniejsze matki czy dziecka. Oczywiście dziecko nie jest niczemu winne, ale czemu winna jest matka? NAprawdę tak łatwo Wam to osądzić?

Ale są domy opieki, czemu ja niewinna istota mam wychowywać dzieci. Po prostu robię to w imię boskiej miłości. Poza tym dziecko chore usunąć toż to przecież eutanazja której też jestem przeciwna.

Gość gość
smerfetka 1990 dziś " Ja bym wszystkie ciężarne (chore płody, zagrożenie życia, g***** kazirodztwa) porwała i trzymała dopóki nie urodzą dzieci." :D Dobre, heh. Rozumiem, ze po urodzeniu sie owych uratowanych przez ciebie niewinatek to ty utrzymywalabys je, ksztalcila, wychowywala. Czy twoja obrona tych dzieci konczy sie z chwila ich przyjacia na swiat. Kto utrzymuje owe dzieci? Moze porwij tatusiow i trzymaj ich pod kluczem aby pracowali i utrzymywali swoj przychowek :D

Gość KingaStefankaFanka
Oczywiście że łatwo mi to osądzać :) byłoby mi trudniej wypowiadać się o innej kobiecie i jej zarodku, ale o mnie i moich płodach decydują ja, bo mam taką możliwość i nikt tego nie będzie ograniczał.

jasne, zostawić w oknie życia i zgotować mu los niechcianej sieroty. lepiej pozbyć się płodu, zanim stanie się człowiekiem posiadającym świadomość, niż skazywać kogoś na tak okrutny los. to jest mój punkt widzenia, jestem agnostyczką.

Gość gość
Gasiorek dziś " Wiele par czeka na dziecko i takiego malucha można zostawić w oknie życia. " Taaa.....moze wejdz na jakis topik staraczkowy albo taki o in vitro i tam wytlumacz babom, aby dzieci adoptowaly. Bo wszelkie te krzykaczki na owych topikach na wzmianke o adopcji, krzycza "sama adoptuj, ja chce swoje dzicko, wlasne geny, moje, moje, moje....." :D Hipokryzja obroncow zycia poczetego nie ma konca.

Ciekawa jestem czy gdybyś leżała cierpiąc z powodu bólu którego nie da się niczym złagodzić, a do tego nie mogła nawet sama mrugać, czy też byłabyś taką przeciwniczką eutanazji :o trzeba chyba w ogóle wyobraźni nie mieć. A co do niechcianej ciąży to nie każda kobieta ma ochotę marnować rok swojego życia na łażenie w ciąży, rodzenie i jeszcze przy okazji tracić zdrowie, pewnie często pracę...niby w imię czego? durnowatego kościoła i bandy dewotek? :o

Gość Gasiorek
Oh na pewno nie. Nikogo nie mam zamiaru ograniczać. Po prostu sądzę, że wpadka może być konsekwencja uprawiania seksu i nei wszyscy chcą ponosic konsekwencje swoich czynów. Wiele osób nie chce tego - ojcowie porzucający ciężarne, ludzie uciekajacy przed prawem. Wielu ludzi - w mojej ocenie to brak dojrzałości.

No jest takie przysłowie ,, jak suka nie da, pies nie weźmie'' więc czemu ja mam bronić te kobiety które nie uważały i na dyskotece dały i nie wiedzą kto jest tatusiem i tłumaczą się niektóre pigułką gwałtu :O

Gość Gasiorek
No cóz. Sama bym chciała swoje dziecko i swoje geny. Jednak jeśli się nie uda to chetnie zaadoptuję. problemem nie jest brak chętnych, ale nieuregulowana sytuacja prawna dzieci i niezwykle trudna procedura adopcyjna. Zwróćcie uwagę, ze zstanawiam sie przede wszytskim nad checią ucieczki od konsekwencji uprawiania seksu. Wasza sprawa co zrobicie. nie jestem pobożna. Dziwi mnie to tylko

Gość gość
smerfetka 1990 wiesz co, jak czytam Twoje teksty, to rzygać mi się chce. Zaraz powiesz, że zgwałcone same sobie winne, bo szły w nocy przez park, albo za krótką kieckę założyły. I Ty siebie nazywasz osobą wierzącą? Wstyd.

Ale po co w ogóle komplikować i starać się o adopcję dziecka z domu dziecka jak można zapłacić ciężarnej kobiecie (która chciała usunąć i kupić od niej to dziecko) surogatkom też jestem przeciwna żeby nie było.

Jedyną konsekwencją seksu, jakiej sobie życzę zawsze, jest orgazm mój i mojego faceta :) ewentualne inne skutki uboczne są, albo chciane albo nie i nic to nie ma nikogo do obchodzenia

Gość Gasiorek
SMerfetka - Czy Ty siebie czytasz?:) Jeśli Twoim celem jest podgrzewanie dyskusji baw się dobrze. :) Ze swojej strony niekomu nie życzę trudnych wyborów.

To po co uprawiacie seks???? jak wiadomo że z tego biorą się dzieci. Miałam na myśli że w seksie to kobieta jest winna, mogła myśleć jak szła do łóżka bo chłop zawsze może kopnąć ją w dupę, wyjechać za granicę i nie dać jej złamanego grosza.