Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

stan zębów? do poprawy

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich! Mam 16 lat i krótko mówiąc zęby w nie najlepszym stanie. Nie dbałam o nie wystarczająco, a teraz sobie zdałam sprawę, że muszę z nimi dużo robić. Prawie wszystkie mam do leczenia, ale to nie problem, po prostu wyleczę i będę je kontrolować oraz przywiązywać wagę do dbania o nie tylko naprawione nie będą oznaczały ładne. Ogółem chciałabym wyprostować zęby i wybielić jednak zdaję sobie sprawę, że wybielanie tylko pogarsza sprawę, bo zęby stają się nadwrażliwe, później kolor jest jeszcze ciemniejszy, a co najgorsze - trzeba wymienić wszystkie plomby z przodu i później kiedy zęby wrócą do poprzedniego koloru plomby znowu będą białe i zęby będą "w białe łatki". Myślałam więc o licówkach, ale raczej o kompozytowych, bo chciałabym zrobić sobie wszystkie ząbki, które widać w uśmiechu i naliczyłam ich dwadzieścia więc to jedno z tańszych rozwiązań. I nie trzeba piłować zębów. Co te dwa lata bym wymieniała, ale czy to na pewno dobre rozwiązanie? oczywiście już po wyprostowaniu ich Clear Alignerem. Czy może lepiej zainwestować w korony porcelanowe gdzie wydatek jest duży, ale jest już na kilkanaście lat? czytałam też, że korony zmienią kształt zęba i nie trzeba będzie nosić aparatu. Tylko, że wyczytałam też, że korony to już ostateczność, bo zęby stają się zapałkami co mnie przeraża. Tylko korony w wieku 16 lat?? jest jakieś inne rozwiązanie? z góry dziękuję za odpowiedzi!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować