Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy warto inwestować w okulary Ray Ban

Polecane posty

Gość gość

Za 400 zl? chodzi mi o okulary przeciwsłoneczne. Należę do ludzi, którzy latem non stop chodzą w okularach bo nienawidze jak mnie słońce razi :O do tej pory chodziłam w zwykłych ale teraz mysle czy nie warto zainwestować w coś lepszego? Podobają mi sie ray ban wayfarer. Czy jesteście zadowolone z tych okularów?

Gość gość
nie wierze, ze nie ma tu posiadaczy Ray Banów ;)

Gość gość
nie ma.

Gość gość
warto, ja mam od zeszlego roku i sa bardzo wygodne, nic sie nie dzieje, nie rozchodza sie / nie luzuja...

Ray Bany miałam - są ok. Pamiętam, ze potem zgubiłam. Za to obecnie mam okulary marki Furla i są to jak do tej pory najwygodniejsze okulary z jakimi miałam styczność. Wcale nie czuje się ich podczas noszenia. Widzenie bardzo przejrzyste. Tylko, że koszt trochę większy: od 600 zł.

Gość gość
Oczywiscie, ze sie oplaca zainwestowac w lepsze okulary, jesli sie w nich chodzi. Mi samej okulary firmy Ray Ban sie nie podobaja, wole Gucci, Prade itp.

Gość gość
To kwestia gustu,ale akurat moim zdaniem kwota 400zł za okulary to przesada,można wybrać tansze i równie dobre,solidnej jakości. Na Optilux.pl jest szeroki wybór.

Gość gość
Na pewno lepiej niż zwykłe (rozumiem, że marketowe) okulary lepiej kupić takie z filtrem przeciw słonecznym, rozumiem, że Ray Bany takie mają. O ile wiem takie okulary są od ok. 200zł. Czy akurat Ray Bany - kwestia gustu, wg mnie są ohydne. Sama mam okulary za 2000, też wcale nie super cudne, ale to prezent. Sama kupiłabym pewnie za ok. 200-400zł u optyka w odpowiadającym mi kształcie i tyle

Gość gość
mam takie za 600 zł i powiem ci, że widać przez nie zupełnie tak samo jak przez okulary za 20 zł :)

Gość gość
okulary przeciwsloneczne powinny byc z filtrem ,jezeli nie sa to nie ma sensu ich nosic.ray ban sa ok.

Gość gość
Nie da sie zainwestowac w okulary Ray Ban w tym sensie w jakim piszesz. Kupno to strata, chyba, ze odsprzedasz z zyskiem. To nie inwestycja, cos Ci sie zdrowo pokickalo. Natomiast uwazam, ze warto chronic wzrok i kupic okulary z filtrem. Moga byc Ray Bany ale skoro pytasz jak rozumiem o wzgledy finansowe, to sa tansze okulary

Gość dziewiędziesiąt dwa
Warto kupić te Ray Bany wayfarer, na zdrowiu nie wolno oszczędzać a te mają wszystkie filtry i tak dalej.

Gość gość
warto jak lubisz się obnosić znanymi i drogimi markami bo wtedy czujesz się lepszą osobą żałosne

Gość gość
Chodzi ci o korekcyjne okulary czy przeciwsłoneczne?

Gość gość
A sorry , napisales ze o przeciwsloneczne

Gość gość
No rzeczywiście są trochę droższe od pozostałych marek, ale tak jak ktoś tu już wspomniał: warto, ponieważ mają odpowiednie zabezpieczenie przed słońcem. No i szkła są lepszej jakości. Jeśli chodzi o cenę to czasem możesz w Fielmannie taniej kupić.

Gość CZERWONA POMATKA
Zdecydowanie warto,polecam :P Miewalam i niemarkowe,ladne okulary,ale niestety jak to z tanimi gadzetami bywa rozpadaja,rozlatuja badz tez zuzywaja sie dosc szybko:D Kupilam jez za granica za prawie 250 euro ,poniewaz bardzo mi sie spodobaly ,ale inwestycja sie oplacila. Mam je juz drugi rok i jak na razie nie zanosi sie na to ,zeby mialy sie zdezelowac:D Uwazam,ze marka nie jest kryterium przy zakupie jakichs tam rzeczy,ale prawda jest jednak taka,ze drozsze i markowe rzeczy sa jednak bardziej trwale (patrz -buty np) i summa summarum taka inwestycja i tak sie oplaca.

Gość gość
Mnie się wydaje że te okulary to zwykły szajs produkowany w chinach za grosze, który potem sprzedaje się za kosmiczną kasę. Oczywiście przy tym ogłupia się ludzi, że to taki luksus, prestiż, że kupując te okulary ludzie są wyjątkowi, lepsi od innych, biedaków, których na nie nie stać, i głupi ludzie snoby nabierają się na ten marketing i kupują te okulary żeby się popisywać jacy to oni są bogaci, a prawda jest taka, że tu nie chodzi o jakość bo wiadomo że to pewnie wszystko chińskie, tylko o to, żeby napychać kieszenie firmom co to produkuje. Więc ja uważam, że to zwykły marketing. Ludziom się wmówi, że coś jest super, luksusowe i bydło to kupuje, płacą np. 500zł za coś co jest warte 50zł, dzięki temu biznes się kręci. Dla mnie ludzie którzy to kupują to ofiary mody i taka jest prawda. Taka sama sytuacja zresztą z tymi iphonami za 3000 wartymi 300zł, oraz z ciuchami z sieciówek sprzedawanymi w sklepach za 100-200zł, a produkowanymi za 50gr (tyle dostaje dziecko w Bangladeszu za uszycie szmatki).

Gość CZERWONA POMATKA
gosc z 13.03 No to juz wiemy ; skad pochodzisz ?-z bydla ... jak oceniasz innych ludzi?-powierzchownie.... czego ci brak?-pieniedzy.... czego zazdroscisz innym?-tego,ze ich na cos stac ,a ciebie nie... kim chcialbys byc?-snobem,ktorego stac na wymienione przez ciebie luksusy.... Reasumujac; Daremne zale ,prozny trud ... Nie kazdy chce ,woli i lubi byc bydlem,nie kazdy myje sie "szarym mydlem:"D maly ,zawistny i plytki czlowieczku:O

Gość gość
Gosc z 13.03 ma absolutna racje. Ludzie, a Polacy juz w szczegolnosci uwielbiaja leczyc swoje kompleksy markowymi produktami. Gdyby jakis ekspert uznal, ze okulary rayban sa takiej samej jakosci jak okulary polskiej firmy powiedzy Jan Nowak, to gwarantuje, ze wiekszosc i tak kupilaby Raybany. To nic, ze 90% ich posiadaczy ma albo podroby albo najtansze oryginaly. Liczy sie napis "Ray Ban". RayBanowcy to zazwyczaj rowniez fanboye Appla przekonani, ze Iphone to najlepszy telefon na swiecie i jak ktos go krytykuje, to pewnie zazdrosci i nie ma kasy:D

Gość CZERWONA POMATKA
gosc z 14.22 pewnie ten sam co z 13 .03 -broniacy swojej opinii:D a nawet jesli i nie on,to... Tak, tak...tak to sobie tlumacz ,jesli na wiecej cie nie stac:D A.. "Kto poniza,ten sam jest niski"... Upewniamy sie zatem w przekonaniu,z kim mamy do czy czynienia :O

Gość gość
według mnie oczy trzeba bardzo chronić, jest dziura ozonowa, a na oczy nie położysz filtru, więc trzeba inwestować w porządne okulary, ja kupiłam polaryzowane okulary w http://www.sklepnemezis.net.pl/ i jestem zadowolona, bo wiem, że moje oczy są odpowiednio chronione

Gość Marcelina Kora
Mój odwieczny problem "Zainwestować, czy kupić podróbkę?" Szczerze powiedziawszy zazwyczaj kupuję podróbkę, ale tym razem się zreflektowałam i stwierdziłam, że raz się żyje. Kupiłam okulary Ray Ban bodajże w maju i chodzę po dzisiejszy dzień. Byliśmy na długich wakacjach, nie raz zdarzyło się, że mi spadły, czy czymś je przygniotłam, ale nic im się nie stało. A więc moja odpowiedz - Tak, zdecydowanie warto zainwestować w oryginały :). Jeszcze dodam, że nie kupowałam ich w sklepie, a przez internet, dokładnie ten sklep: http://ubutik.pl/. Wolę zamawiać takie dodatki przez internet, zawsze można trafić na jakiś rabacik za zakupy ;)

Gość gość
moja znajoma ma i powiem wam szczerze, że szału nie ma, tyle, że jest szpanerskie logo, ja sobie kupiłam okulary przeciwsłonecznie za 20 zł z born86.pl i według mnie prezentują się znacznie efektowniej niż okulary za 400 zł

Gość gość
ja zainwestowałam - za 15 zeta sobie przywiozłam Raybany z Tunezji :D wszyscy się rozpływają jakie piękne i jakie drogie musiały być :P widok przez nie jak żyleta :P

Gość gość
Razem z koleżanką zamówiłyśmy niedawno okulary baaardzo podobne do Ray Banów i jesteśmy zadowolone. Wyszło bardzo tanio, nie przepłaciłyśmy. Uważam, że to był strzał w 10. Na jakiejś przecenie na allinside.pl kosztowały grosze...

Gość gość
jak masz kase i chcesz ja wydac to moze takie kupic. Ja tu http://www.poloptyk.pl/ znalazlam nawet ładniejsze od tych markowych.

Gość gość
co kto lubi

Gość gość
warto kupować to, co się podoba, ja mam Ray Bany zakupione w http://kosinski.tarnobrzeg.pl/ uwielbiam w nich chodzić, i nie zamieniłabym ich na inne