Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy warto inwestować w okulary Ray Ban

Polecane posty

Gość jafrra
ten sklep ma też niezły wybór oprawek, takich porządnych. w sumie okulary to nie jest błachy wydatek także jak juz inwestować to porządnie. ja polecam optical christex

Gość lisssa22
pewnie, ale trzeba uważać bo jest sporo na rynku podrób i można kupić za wysoką cenę . jak się chce mieć oryginalne ray bany to w dobrym salonie - w sumie ja kupowałam w optical christex i wiem że wydałam dobrze.

Gość Zadowolona Klientka Katowice
Oczywiście że warto - przede wszystkim dla lepszego widzenia oraz konstrukcji samej oprawy która jest wykonana z wyjątkowo mocnych a zarazem twarzowych materiałów, ja zakupiłam swoje Ray -Banki w saloniku optycznym w Katowicach przy ul.Mikołowskiej 33 , mają fajny wybór i konkurencyjne ceny i zawsze da się coś z nimi potargować:) , polecam ten sklep ich stronka to www.symetriaoptyk.pl , serdecznie polecam

Gość miszi
ojj podróbek jest na prawdę bardzo dużo, trzeba uważnie kupować. ale ja kupowałam w Optical Chritex i wiem że kupiłam oryginały! wybór na prawdę był spoory!!

Gość murren
tak, zdecydowanie- to jest miejsce gdzie jest ogromny wybór markowych oprawek. dla mnie warto tak kupować!

Gość Velkas
moim zdaniem warto kupić lepsze oprawki - mamy gwarancję że one się nie rozwalą za pierwszym razem, nie złamią itp. Więc taki spacer w Optical Christex to jest fajna sprawa- przynajmniej nie trzeba chodzić od salonu do salonu bo wybór tam jest bardzo duży!

Gość firras
no więc lepiej zainwestować w oprawki które nie rozwalą sie po roku jednak. a w optical christex można dobre oprawki kupić, za całkiem rozsądną cenę!

Gość dzinks
moim zdaniem warto - jest to znana marka, trwałe oprawki...no i mają bardzo ładne modele! a gdzie kupujecie? słyszałam ze w sklepie online optical christex można super oprawki znaleźć

Gość gość
trzeba być niespełna rozumu żeby STRACIĆ (bo to nie jest przeca żadna inwestycja - nie mylmy pojęć) tyle kasy na taki badziew. To musi wynikać z kompleksów kupującego. Casus podobny do ajfonów i bmw, czyli de facto target podobny. Poza tym mam jeszcze jedną złą wiadomość dla naiwniaków - one są robione w Chinach, jak wszystko zresztą.

Gość minnkas
no nie wiem, ale jednak różnią się te okulary ktore kupiłam w salonie, nota bene optical christex a tymi co kupiłam u chińczyka za pare groszy. jakość wykonania przede wszystkim!!

Gość dejwa
fajnie wyposażony jest ten salon! można ładne oprawki znaleźć!

Gość gość
Swiry do roboty tyrac a Nie wydawac meza pieniadze luje leczcie sie okulary za 800 zl idioc***aroby dno . WSTYDZCIE SIE LUDZIE !

Gość gość
Męski oprawki w bardzo modnym wydaniu mają na stronie www.tonnydesign.com . Seria Tonny, tak to się nazywa. Naprawdę świetnie wyglądają na żywo, jeszcze lepiej niż na zdjęciach na stronie. Warto o te modele popytać u siebie u optyka, może akurat będą mieli. Ja miałem te szczęście że parę bloków dalej salon miał właśnie Tonny w dość szerokiej gamie wyboru.

Gość gość
Od lat mam wyrobione zdanie, że w przypadku Ray Banów płacimy bardzo dużo za są markę, a nie są to wcale najlepsze okulary na świecie. Ja swoje kupiłam z firmy Fielmann ( de facto też znanej, ale nie przereklamowanej) i oprócz tego,że są solidne, wybór oprawek jest bardzo obszerny, to można u nich kupić nawet okulary przeciwsłoneczne korekcyjne, no i oczywiście mają odpowiednie filtry przeciwsłoneczne.

Gość gość
Optyka w ray banach .. ? Litości, proste kolorowe szkła bez podstawowych powłok. Nikt nie słyszał o transitions ? Najlepsze adaptacyjne fotochromy na rynku. Korekcyjne, do samochodu oraz indywidualne "przeciwsłoneczne". Każdy znajdzie coś dla siebie. W rayach 50 % nie ma nawet zwykłej polaryzacji, ciekaw jestem jakiego typu polaryzacje ma drugie 50%, bo jakoś się tym nie chwalą. Prosta powłoka AR (50% mająca polaryzację) tylko po stronie wewnętrznej.. kpina, oznacza to brak z automatu powłoki hydrofobowej, oleofobowej i antystatycznej. O czymś takim jak fotochrom to chyba nie słyszeli, nie mówiąc o tym żeby "działał" za szybą. Technologicznie są lata do tyłu. W transitions z automatu mamy pełne filtry polaryzacji (uva,uvb, uvc na poziomie 100%), dokładamy AR np mystic (kilka warstw w tym wszystkie wymienione powyżej których rb nie ma) + adaptacyjny fotochrom, dobieramy oprawki pod siebie. Powinniśmy się zmieścić w kwocie 800-1000 zł, czyli tyle ile popularne raye. Technologicznie przepaść, nawet nie ma co porównywać. Ochrona dużo lepsza, widoczność bez porównania, dynamiczna zmiana koloru soczewek w zależności od natężenia promieni UV.

Gość gość
Ray-Bany to moje najgorzej wydane 400zl... Leza w szufladzie bo chronia tyle Co bazarowe za 20... 4lata temu kupilam u optyka z FNT za 129i bez porownania, rewelacyjne zarowno latem jak I zima bo nosze je przez okragly rok szczegolnie jak jest snieg. Mam spora wade wzroku I czesto MI lazwia oczy I Ray - Bany nie dawaly prawie nic I tak jak ktos wczesniej wspomnial o braku polaryzacji.

Gość kirmon
Kwestia gustu. Okulary Ray Bana sa bardzo dobrze wykonane. Jednocześnie cena nie jest taka niska. Jesli ktoś chodzi w okularach codziennie i chce mieć coś porządnego to niech śmiało kupuje. Jeśli jednak okulary nosi okazyjnie, a na przyklad przez większość czasu chodzi w soczewkach to wybór byłby taki sobie. Osobiscie jestem zdania, że ciekawsze wzornictwo okularów ma Armani. W dodatku ich okulary są tańsze: https://tylkookulary.pl/marka/emporio-armani,9

Gość DominikaLot
Ray Bany są świetne i jak najbardziej warto w nie inwestować!Ja mam dwie pary które kupiłam na galeriawidzenia com i jestem z nich bardzo zadowolona! Między nimi a tymi z sieciówek, które kupowałam do tej pory jest mega różnica!

Gość gość
Polecam ich okulary przeciwsłoneczne. I nie piszę tutaj absolutnie o wyglądzie, który wprawdize również jest super, ale z racji jakości wykonania: nie wyginają sie wyglądają po 4 latach noszenia praktycznie jak nowe są wygodne mają dobre filtry, o wiele lepsze niż tanie okulary z sieciówek tak więc nie są grożne dla oczu. Wiele osob narzeka na ich cenę, ale aktualnie w Answear jest na przykład duzo promocji na nie: https://answear.com/p/ray-ban-287-b.html Tak wiec mozna kupić o wiele, wiele taniej.

Gość gość
Ostatnio zakupiłam okulary przeciwsłoneczne tej marki i jestem z nich zadowolona. Dobrze wyglądają, są świetnie dopasowane i dobrze się w nich czuję. Zakupiłam je w salonie optycznym www.kosinski.tarnobrzeg.pl Znajdziecie tam też wiele innych uznanych marek okularów.

Gość gość
Warto, warto i jeszcze raz warto! Jakość nieporównywalna do tych tzw. sieciówek. Dobre filtry, solidne wykonanie, dbałośc o szczegóły. Noszą mi się b. dobrze. Poprzednie jakie używałam to Mexx. Też wysoko je oceniam. Po 10 latach trochę mi się znudziły i szkła się porysowały, ale nauczyły mnie jednego: porządne okulary (i krem z wysokim filtrem) latem to podstawa.

Gość MayaSaban
N oczywiście, że warto. Bo taki okular mają normalne szkła z tymi antyrefleksami itd. które chronią przed słońcem. Ja póki co nosze normalne okulary jeszcze.... pisze jeszcze bo wybieram sie na laserowa korekcję wzroku lentivu do Optegry w Łodzi ;)

Gość gość
Nie płacicie tutaj tylko za znaczek, ale za: mocne zawiasy za jakosć wykonania za dobre jakościowo filtry ( są zdecydowanie lepsze od filtrów w tanich okularach na bazarku - nie ma tutaj w zasadzie porównania....) Mam aktualnie 2 pary. Jedne przeciwsłoneczne,drugie korekcyjne i z obu jestem bardzo zadowolona :) Okularki polecam przejrzeć sobie tutaj: https://aurum-optics.pl/c/4451/ray-ban-damskie-okulary-przeciwsloneczne.html W sklepie mają mega promocje.