Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wymazy z gardła i nosa przy ciągłych infekcjach

Polecane posty

Gość gość

Robicie prywatnie gdy dziecko często choruje? Dlaczego tak ciężko dostać skierowanie od lekarza na wymazy, w czym tkwi problem?

Gość gość
ja mam problemy ze skóra na powiekach. byłam u dermatologa, babka nie chciała mi pobrać wymazu! przypisała jakąś maść w ślepo która nic mi nie pomogła. powiedziała, że pobierze wymaz jak "nie będzie poprawy". to jest skandal. byłam oczywiście na NFZ. Nie wiem czemu oni się tak ociągają z tymi wymazami. ja bym wolała wiedzieć co mi jest, a nie robić za królika doświadczalnego. Myślałam o tym żeby iść prywatnie, ale nie mam obecnie tyle kasy. wizytę mam dopiero w lipcu, ale jutro właśnie idę wbić się bez kolejki i powiedzieć tej babie, że ślepnę i niech mi pobiorą wreszcie ten głupi wymaz!

Gość MadźkaJM
Ja zrobiłam wymaz prywatnie za 80 zł (bakterie + grzyby), a potem skierowali mnei z tym do Centrum Medycznego MML na badanie nosogardła i wyszło czarne na białym, że do wycięcia jest trzeci migdał, stąd te infekcje. Dziecko nawet nei specjalnie płakało, bo kamerka była naprawdęcienka, podobno to jakiś najnowocześniejszy sprzęt (podobno). Ogólnie podejście do dzieci też ok, polecam, mają stronę www.mml.com.pl i widać że profeska. Teraz czekamy na zabieg wycięcia migdałka i zobaczymy jak z infekcjami...