Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile zajeło Wam czasu odzwyczajanie dziecka od spania z Wami?

Polecane posty

Gość gość

Moja córka ma ponad 2 latka, śpi cały czas z nami pomimo iż ma swój pokoik świetnie wyposażony i na prawdę bajkowy, dziś pierwsza noc kiedy zmusiłam się i zamoerzam ją przestawić do spania samej, wcześniej mi to jakoś nie przeszkadzało mąż pracuje na noce wiec i mi bylo raźniej spać z nią, ale chcielibyśmy starać się o 2 dziecko i nie chciałabym aby mala potem czuła się odtrącona, ze nagle mama ją wygania z sypialni, mamy duży dom i możliwośći żeby każde z nas spało w swoim miejscu, To pytanie kieruje do mam z podobnym problemem, proszę darujcie sobie uszczypliwości ze dziecko powinno od urodzenia spać samo, owszem spala do 6 m z potem zaczely się straszne sensacje i dziecko czulo sie bezpiecznie przy nas

Gość Basia gość
Każde dziecko jest inne.pisze to leżąc koło 3,5 letniej córki która sama nie potrafi zasnąć od zawsze. W pokoju obok śpi 14 mies synek, który sam śpi od kilku miesięcy. Próbowałam na wiele sposobów odzwyczaic córkę od spania " z asystentem". Płacze bo mówi ze sie boi. Robimy tak- córka zasypia w swoim pokoiku, w swoim łóżeczku a obok niej leży któros z nas aż Mała zaśnie. Wówczas wychodzimy z jej pokoju i śpi sama. ok 2-3 budzi sie i przychodzi do nas do łóżka. Jej jest wszystko jedno gdzie śpi byleby ktos przy niej był.

Gość gość
no ja też leże właśnie przy córcę, dziś pierwsza noc, będę leżeć z nią dopóki nie zaśnie, jak zaśnie przeniose się do siebie, jak się obudzi zamierzam przyjść spać do niej, muszę ją jakoś przestawić bo jak ja sobie poradze przy drugim dziecku,? planuje od razu kolejne dziecko uczyć od początku bez wyjątku spać w swoim pokoju, mamy też jeszcze jeden pokoik dla 2 dziecka, wiec beda dzieci spać osobno, tak mi się marzy trochę prywatności,a pozatym córka jest ze mną straszie zrzyta może trochę pomoze jej taka mała separacja