Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Blada kreska na teście 7 dni po spodziewanej miesiączce.

Polecane posty

Gość gość

Witam, pierwszy test ciążowy robiłam we wtorek, wyszła blada druga kreska, a ja cieszyłam się jak wariatka. Dziś rano zrobiłam drugi test, 7 dni po spodziewanej miesiące, kreska nadal tak samo blada. Boję się, że cos jest nie tak. Dziś rano robiłam też bete z krwi, ale do poniedziałkowego popołudnia zdążę zwariować... Któraś tak miała? Boje się ze to ciąża pozamaciczna bo lekko mnie uciska coś w okolicach prawego jajnika...

Gość gość
a jakie masz cykle? Długość i regularność? A testy jakie robiłaś -o jakiej czułości?

Gość gość
Po pierwsze test nie wykrywa ciąży pozamacicznej. Jeśli kreska blada jest to jest też ciąża. Zrób test rano najlepiej. To, że jest blada znaczy że jeszcze mało hormonów. Do bólu zacznij się przyzwyczajać bo w ciąży dużo rzeczy boli, w okolicach jajników też. Kiedy miałaś om? Jeśli to 6-7 tydz możesz się już umówić do lekarza, może już coś będzie widać.

Gość gość
Ostatnia miesiączkę miałam 24 maja. Cykle mam 27/28 dniowe, czułość 25 mIU/ml. Na ulotce jest napisane ze wykrywa pozamaciczną. Dziś zapisuję się do lekarza, za godzinę otwierają rejestrację,

Gość gość
test wykryje ciążę niezależnie od tego czy jest prawidłowa czy pozamaciczna, bo wykrywa hcg. W kwestii czy to pozamaciczna to odpowiedź da tylko usg.

Gość gość
norma beta hcg dla 6 tc 1,080- 56,500 mIU/ml Widać jak ogromna jest rozpiętość dla prawidłowego stężenia hormonu w tym okresie. Ja bym się nie doszukiała ciązy pozamacicznej

Gość gość
Tak, oczywiscie test nie wykrywa ciązy pozamacicznej. Bo pekne ze smiechu. Test działa na zasadzie wykrycia hormonu ciązowego w moczu, wiec czy to ciąza pozamaciczna czy uszna czy włosowa to test wyjdzie. To czy pozamaciczna określi lekarz na podstawie USG.

Gość gość
przy 6tc na teście byłyby 2 grube krechy przy takim stężeniu hcg. W sumie to może być młodsza ciąża albo mocz był za bardzo rozwodniony.

Gość gość
Nie pozostaje mi nic innego tylko czekać na wyniki z krwi. Liczę na to, ze naprawdę ciąża jest młodsza i wszystko się przesunęło. Bo byliśmy z mężem pewni, że kochaliśmy się bez zabezpieczeń długo po dniach płodnych i te dwie kreseczki to dla nas mała niespodzianka.

Gość gość
mozesz byc w ciazy. Idz zrob betaHCG bedziesz miala pewnosc. To test z krwi

Gość gość
nie martw sie, ja tez mialam blada kreske kilka dni po terminie miesiaczki. i powiem szczerze ze wiecej testu nie powtarzalam. dla mnie kreska to kreska, kiedy poszlam na usg okazalo sie ze ciaza jest o ponad tydzien mlodsza niz sobie obliczylam z dnia ostatniego okresu. dzis jestem w 16 tc i jest wszystko ok:) u ciebie tez bedzie

Gość betix
jeśli 2 kreska blada to na pewno ciaza,tez tak miałam.

Gość gość
a ja miałam bladą drugą 3 dni po terminie i nie byłam w ciąży, czwartego dnia pojawiła się miesiączka

słuchaj, ciesz się z wyniku i na razie nie przejmuj się niczym więcej. Musisz myślec pozytywnie! Zrób test z porannego moczu jak z takiego wcześniej nie robiłaś, kreska powinna wyjść grubsza ;)

Gość gość
A ja zrobilam test 2 tygodnie przed spodziewana miesiaczka i byla tez blada kreska i w ciazy bylam..

Gość gość
jasne w dniu owulacji ci test wyszedł.

Gość gość
A ja mialam niezbyt mocna kreske kilka dni po terminie okresu i dalo mi to juz do myslenia. W poprzednich ciazach kreski wychodzily grube w dniu okresu a kilka dni po byly b mocne. Zgodnie z moimi obawami okazalo sie niestety, ze nie jest to prawidlowa ciaza. W 5-6tyg sie zakonczyla... Wiec jak dla mnie slaba kreska tydzien po terminie okresu moze oznaczac albo bardzo wczesna ciaze albo problemy.

Gość gość
Tu autorka tematu. Odebrałam wyniki bety... 118. niezbyt wiele jak na końcówkę 5 tygodnia. Mam mętlik w głowie, a wizyta dopiero w piątek.

Gość gość
zrób drugą betę po 48 godz. od pierwszej -tu ważny jest przyrost.

Gość gość
po to jest sex by mieć dzieci ale jak nie używasz rozumu

Gość gość
jestes w ciazy, gartuluje, ja 2 tyg po spodziewanym okresie mialam blada kreske, dzis jestem w 14 tyg powodzenia ;)

Gość gość
Autorka: po 5 dniach beta ze 118 wzrosła 877 :) Raczej nie mam się co obawiać, że coś jest nie tak :) Beta śmiga więcej zdecydowanie więcej niż 66% na 48 godzin. Chyba nawet o 100% na dzień :)

Gość gość
To super. Ja przy drugiej bladej kresce mialam ciaze biochemiczna, a beta byla 40 i nie przyrastala.