Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam syna szoguna.

Polecane posty

Gość gość

Mamy rocznego syna. Wielkie szczęście, ale także wielka odpowiedzialność za małego człowieka. Mamy z żoną synka łobuza. Nie można go spuścić na chwilę z oka. Jak wygospodarować czas żeby mieć chociaż 3 godzinki w tygodniu tylko dla siebie, żeby wyskoczyć np do kina. Na stałe mieszkamy zagranicą. Mamy parę przyjaciół, z którymi szczególnie sie zaprzyjaźniliśmy, mają córkę kilka tygodni młodszą od naszego łobuza. Drogie kobiety co mogę zrobić, żeby znaleźć te kilka godzin w tygodniu ? Oboje pracujemy, a nasza niania nie może zostawać w godzinach nocnych.

Gość gość
Są nianie które zostają z dziećmi właśnie w godzinach nocnych. Albo druga opcja to ze znajomymi zostawić. CHociaż szczerze mowiąć ja roczniaka bym nie zostawiła na noc u kogoś. Lepiej wieczorem gdzieś wyskoczyć ale na noc to już dziecko do domu.

Gość gość
Właśnie chodzi tylko o godziny wieczorne. Żeby trochę odpocząć, rozluźnić się, bo mimo, że syn to wielka radość to oboje mamy czasami dość biegania za nim, a w jednym miejscu minuty nie usiedzi. Nie zajmie się jedną zabawką , woli latać za piłką po domu. On sie cieszy, bo piłka ucieka, a on może ją gonić. A my biegamy za nim, żeby nie upadł, żeby się nie uderzył.

Gość gość
Zdrowy chłopak.

Gość gość
I wy takie dziecko pod opieke chcecie dac ,znajomym???Troche to beszczelne :D .Jesli za dzieckiem faktycznie trzeba biegac I pilnowac ,bo takie bystre to troche obciazenie dla obcych ludzi(moze tez chca odpoczac na wieczor. Z reszta jak chcecia ja bym tak nie mogla sie prosic znajomych(nawet jakby sami proponowali).A dziecko pewnie jeszcze w pampersach biega?Ja bym obcemu nie zmieniala malo to przyjemne :D

Gość gość
Mamy zasadę, że jeśli jest potrzeba to ich córka zostaje z nami, a jak trzeba to nasz idzie do nich. Mała kilka razy była u nas na noc. Nasz zostawiał u nich z kilka razy, ale po godzinie góra dwie. Nie chcemy im dać dodatkowego problemu. Bo co innego gdy jest potrzeba, a co innego gdy taka sytuacja. Mały w domu uczy się korzystać z nocnika, a gdy gdzieś idziemy to ma pampersa.

Gość gość
Dajcie znajomym.