Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam trzy kierunki technika i nie mogę znaleźć pracy

Polecane posty

Gość gość

Ukończyłam technikum o profilu handlowym Potem poszłam do szkoły policealnej o profilu ekonomista a potem do drugiej szkoły policealnej o profilu administracji Szukam pracy po urzędach, bankach ale nie mogę znaleźć pracy. Otóż skończyłam szkoła ale nie przystępowałam do obrony dyplomu w żadnej z tych szkół.

Gość gość
I co teraz? w urzędzie pracy dały mi dwa skierowania na pracownika biurowego ale pracodawca wybrał jakąś inną zdzirę, nie tak jak powinno być i jestem oto wkurzona. Co ja mam zrobić, przecież ja też chcę z czegoś żyć a nie mam pracy, rodzice mnie poganiają a ja nie wiem co robić.

Gość gość
a masz przynajmniej maturę????

Gość gość
Matury również nie zdałam. Ja wszystkie kierunki technik handlowiec, ekonomista, administracji kończyłam w jednej szkole, to znaczy 4 lata technikum, potem dwa lata ekonomia, potem dwa lata administracja.

Gość gość
"ale pracodawca wybrał jakąś inną zdzirę..." ;) ładnie piszesz o ludziach... moze ta "zdzira" miala w przeciwienstwie do ciebie dyplomy - skad wiesz, ze nie zasluzyla?

Gość gość
a czemu nie walczylas o poprawe matury i o dyplomy? z czym ty chcesz podbijac rynek pracy? musisz miec papiery, bo tak juz jest, bez tego mozesz sobie zdzirami w ludzi rzucac

Gość gość
A guzik, ona skończyła taką samą prywatną szkołę jak ja, tylko że ogólniak, też nie podchodziła do matury.

Gość gość
i nie znajdziesz ! dziewczyno nikt nie chce zatrudniać cwaniaków którym się wydaje że są od wszystkiego , jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego , nie rozumiem takich jak ty nie szło skupić się na jednym konkretnym zawodzie tylko robić sobie jak oszołom gimnazjalny wode z mózgu bo on chce byc w trzech miejscach na raz

Gość gość
Trzeba było iść na fryzjerkę i z pracą nie miałabyś problemów :) dziś każdy chce łatwej, biurowej pracy, więc konkurencja jest ogromna.

Gość gość
jaki sens iść do liceum czy technikum i nie zrobić matury? przecież matura jest teraz tak banalna, że największy idiota zdaje. Ja zdawałam jeszcze po staremu i też największe głąby z klasy jakoś ją zdali, na dwóję ale zdali. A teraz matura jest podobno jeszcze łatwiejsza, więc co za problem?

>>>Mam trzy kierunki technika<<< >>>nie przystępowałam do obrony dyplomu w żadnej z tych szkół<<< x Ty NIE MASZ TYTUŁU TECHNIKA i Twoje wykształcenie niczym nie różni się (a w zasadzie ma mniejszą wartość) od liceum ogólnokształcącego bez zdanej matury. x Tytuł technika uzyskujesz po obronieniu dyplomu. x Wybrałaś sobie szkołę prywatną, w której płaciłaś za świadectwa, a nie za naukę. Każdy pracodawca doskonale o tym wie. Dziewczyna, która skończyła liceum ogólnokształcące i nie zdała matury, przynajmniej próbowała to zrobić. Ty, pomimo takiej możliwości (w technikum) nawet nie spróbowałaś :( . Dla mnie (jako pracodawcy) jesteś na poziomie ludzi, po gimnazjum, bo nawet w szkole zawodowej trzeba zdać egzamin końcowy z zawodu. Jedyna praca, o której ze swoim "wykształceniem" możesz marzyć, to praca osoby niewykwalifikowanej (bo tak naprawdę ŻADNYCH KWALIFIKACJI NIE POSIADASZ ) .

Gość gość
po woj powtarzasz topik na roznych dzialach? a wy po woj odpisujecie to samo i ci sami? :o