Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co się odbiera w sekretariacie jeśli już nie studiuję

Polecane posty

Gość gość

Oddaje legitkę i co odbiera? Bo nie pamiętam co się tam zostawiało :D i jak nie oddam legitki t ocoś się stanie?

"Dokumenty składane po przyjęciu" :D Tam na pewno było świadectwo ze szkoły średniej, reszta to różnie, czasem cv, czasem kwestionariusz, zaświadczenie lekarskie, ale nie wiem czy to oddają.

Gość gość
to nie dostaniesz świadectwa maturalnego i zdjęć ale będziesz mogła jeździć za pół ceny do końca okresu ważności legitki

Gość gość
Jakie CV, na studiach? no co tyy. świadectwa oryginał się oddawało.. a może faktycznie. nie pamiętam już, bez kitu. Czyli zrekrutować się na studia nie da się jeśli tego nie odbiorę.

Gość gość
przecież musisz mieć jeszcze drugi egzemplarz świadectwa tzw. odpis....

Ja nie dostawałam tzw odpisu świadectwa ukończenia szkoły średniej. Robiłam ksero na potrzeby drugiej szkoły. CV czasem wymagają. Moja koleżanka składała kwestionariusz osobowy i do tego cv swoje, wiem bo jej to drukowałam wtedy.

Gość gość
Mam odpis chyba, ale oryginał jest do wglądu zawsze. No cóż, wrócę do domu to pojadę to odebrac.

Gość gość
ja też nie miałam odpisu dyplomu ukończenia szkoły średniej :) natomiast odpis świadectwa maturalnego jak najbardziej dostałam

Maturalnego tak też miałam odpis, ale na studiach zostawia się świadectwo ukończenia szkoły średniej (nie pamiętam, czy matury też, ale świadectwo szkolne na 100%). Przynajmniej na tych uczelniach, na których kogoś znam tak jest.

Gość gość
mylisz się, na studia oddaje się świadectwo maturalne, natomiast dyplom ze szkoły średniej składa się do szkół policealnych

Gość gość
A czy cos sie stanie jesli ich nie odebralam przez 2 lata?

Gość gość
to by bylo logiczne bo do policealnych nie potrzeba matury

Gość gość
tak, mogły zostać przeniesione do archiwum w wilgotnej piwnicy, gdzie pogryzły je szczury

Gość gość
Aha spoko, czyli pani z dziekanatu czy z sekretariatu bedzie musiala naginac po nie do archiwum :classic_cool:

Gość gość
licz się z tym że może jej to zająć nawet dwa miesiące :classic_cool:

Tak mylę się. Co prawda jestem na studiach i pamiętam jak dziś jak latałam między uczelnią a technikum, bo mi babka na uczelni powiedziała, że nie muszę iść do notariusza, tylko mogą mi w technikum skserować moje świadectwo za darmo. A w technikum na początku nie chcieli ale się zgodzili, skoro uczelni tak pasuje. Może to też zależy od placówki. Ja na 100% złożyłam na uczelni kopię swojego świadectwa ukończenia szkoły średniej (kopię, bo oryginał składałam w tym samym czasie w policealnej). Z maturalnym nie pamiętam, bo nie miałam problemów, pewnie też złożyłam.

Gość gość
Nie spieszy mi sie, tylko siara odbierac je po takim czasie.

Gość gość
No ja nie odebrałam pół roku, ale teraz mam znów rekrutację na studia

Gość gość
w takim razie zwracam honor, ja nigdy nie spotkałam się z obowiązkiem składania dyplomu ukończenia jakiejkolwiek szkoły przy rekrutacji na uczelnie wyższe (nadmienię, iż w całym swoim dotychczasowym życiu udało mi się przeanalizować regulaminy rekrutacyjne zaledwie sześciu szkół wyższych :))