Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o ludziach w wieku 30 lat, ktorzy nie maja wlasnego mieszkania?

Polecane posty

Gość gość
Wiadomo różnie bywa … mieszkania nie są tanie. Ja dopiero niedawno kupiłam mieszkanie i to w całkiem przystępnej cenie w http://www.milenium.nieruchomosci.pl/ teraz już czuję, że jestem w koncu na swoim ; )

Gość gość
Znam osoby które są ,,po 50'' i mieszkają z rodzicami, serio. Ale z drugiej strony wiadomo jaka jest sytuacja z pracą, z mieszkaniami, więc może nie mają gdzie się wyprowadzić!?

Gość gość
Moja '' koleżanka'' z pracy ma 32 lata i mieszka z rodzicami i z bratem w mieszkanku w bloku :O Dla mnie masakra, co więcej ona się wgl do czynszu nie dokłada, nie kupuje jedzenia, nie robi obiadów, wszystko mamusia . I soboty , niedziele z mamą i tatą do parku chodzi i jedzą lody .. na pytanie co jest ciekawego w parku w godzinach porranych odpowiedziała : " Można czasami sobie wiewiórkę zobaczyć " ..... autentycznie :O Dla mnie ona jest skończona - jeśli chodzi o partnera czy przyjaciół . Nikt się nie chce z tym ud**em zadawać

Gość gość
głupie uogólnianie. To jak rodzice postawili dom ponad 200 m2 to mam na siłe się wyprowadzać, bo w przeciwnym razie 'jestem nieudacznikiem'? Na starość sami utrzymają taki dom? Jasne, że jak ktoś mieszka w 6 osób w 2 pokojowym mieszkanku w bloku to może być ciasno, ale skoro ja mam warunki by mieszkać w domu rodzinnym to nie widzę sensu pakować się w kredyt na dziesiątki lat

Gość gość
A ja zla i niedobra dostalam mieszkanie po dziadkach. Co prawda wlasna kasa wyrwmontowalam, ale mieszkanie mialam i co gorsza mój mąż dostal nowy samochod od rodziców. Zloooooooo..:)

Gość Taki_jeden_964
Ja mam 35 lat i mieszkam z rodzicami. Jestem nieudacznikiem ?

Gość gość
Dla mnie głupotą jest pakować się w kredyt, a mieszkać z rodzicami można i do 40 pod warunkiem że w tym czasie zbiera się na własne mieszkanie i oczywiście płaci za siebie mieszkając u rodziców. Takie czasy, że albo trzeba wziąć kredyt, o ile zarabia się odpowiednio żeby mieć zdolność kredytową, albo ma się bogatych rodziców którzy zasponsorują to i owo, albo ma się szczęście i dostaje mieszkanie po dziadkach, albo trzeba solidnie zapierd*lać najlepiej jak ja za granicą i wieku 33 lat wyprowadzić się na SWOJE! Wole mieć ciasne, ale własne, nie banku i nie od mamunci czy tatuncia :P

Myślę, ze ci człowiek to inna historia. Jeden mieszka w dużym domy z rodzicami, bo tak jest wygodniej wszystkim - inny bo nie ma wyjścia. A jeszcze inny bo faktycznie jest nieudacznikiem. Najpierw trzeba znać powód.

Nie do końca rozumiem ludzi, którzy biorą kredyt ponad swoje siły. Takie trochę polskie zastaw się a postaw się. Kiedyś budowało się domy wielopokoleniowe i to spełniało swoja role. Zastanawia mnie gdy rodzice zostają sami w ogromnym domu, a dzieci biorą kredyt na mirszkanie 10 km od rodziców...

Gość gość
choćby moi rodzice mieli 100m2 dom, to i TAK BYM NIE CHCIAŁA z nimi mieszkać. Mieszkasz u kogoś = godzisz się na czyjeś zasady. Zero intymności . Zabawiasz sie z mężem a tu ci matka do pokoju wchodzi z kanapkami :O

Gość gość
Ja mam dosć sporo znajomych którzy mieszkali w domkach 1 rodzinnych z rodzicami i chyba żaden z nich już tam nie mieszka. Każdy wziął kredyt i się wyprowadził. Nie każdy dogaduje się z rodzicami.

Gość gość2529
A mnie najbardziej roz******lają, ci poniżej 30-tki którzy właśnie jawnie zazdroszczą tego, że ktoś dostał spadek, darowiznę np... a sam nie zarobił :D Normalnie niezłe odrealnienie, aż się dziwię, że te osoby funkcjonują w świecie, bo bardziej obeznane w polskich współczesnych realiach są już moherowe berety :D Swoją drogą, ciekawi mnie jak oni zarobią na własne mieszkania, chociaż tak żeby mieć jakąkolwiek zdolność kredytową??? Sami siedzą u mamusi i myślą, że życie jest taakie proste jak w kiczowatych piosenkach "marzenia się spełniają tylko mocno w nie wierz..." ta jasne :D Po za tym mieszkanie z rodzicami wcale nie jest złe jak ktoś nie ma innej możliwości,ale młodym się wydaje, że szczytem dorosłości jest "uciec" z domu i po pół roku wrócić z powrotem z podkulonym ogonem, bo wynajem za drogi i nie ma na chleb. Ja mieszkam na swoim z mężem i dziećmi, ale mieszkanie mamy po mojej babci. Za niedługo przenosimy się do większego,a tamto sprzedajemy.

Gość gość
A mnie roz******lają ludzie ktorzy dostali mieszkanie po babci w wieku lat 20 i zakładają potem topiki w stylu: "nie masz mieszkania przed trzydziestką, to jesteś nieudacznikiem" Przecież nie założy takiego tematu ktoś, kto j***e na emigracji na ciasne m2

Gość gość
Własne mieszkanie w wieku 30 lat ma mało kto... Co innego na kredyt, ale nie wiem czy można je wtedy uznać je za własne ja uważam ,że nie do końca bo w końcu nie jest do końca kupione, nie wiadomo czy nie straci się pracy itd, nie ma gwarancji ,że się z nim zostanie

Gość gość
Mieszkanie na kredyt staje się własne, dopiero po spłacie kredytu. Ja na szczęście mam własne i nie dostałam go od nikogo :)

Gość emilkaaaaaaaaaaaa
O tych co żyją w wynajętym nic nie myślę, to normalka u nas w Polsce, z rodzicami są trochę dziwni bo teraz przeważnie już od studiów każdy chce mieszkać osobno, choćby nawet w akademiku, ale jednak jest się bardziej samodzielnym bo trzeba samemu robic pranie, zakupy, mamusia już nie gotuje obiadków nawet jak utrzymuje ;) A do mieszkania na kredyt nic nie mam o ile nie przekracza możliwości finansowych is tać potem kogoś takiego na swoje potrzeby, a nie że musi cały czas oszczędzać na jedzeniu i wszystkim i tak 25 lat... wtedy już bym wolała żyć na wynajmowanym

Gość gość
ja znam dużo takich osób

Gość gość
jesli widze ze ciezko pracuja żeby się dorobic i kiedys wyprowadzic od rodzicow to mysle o nich dobrze. Ale jeśli okazuje się ze to darmozjady, którzy nie garna się do pracy to smiac mi się z nich chce i sa załosni. Ja tez chyba do 28 roku zycia mieszkalam z rodzicami, bo chciałam odłożyć troche kasy na mieszkanie. Teraz wlasnie kupuje wlasne lokum od firmy pajo pod poznaniem i będę samodzielna w 100 procentach.

Gość gość
"A ja zla i niedobra dostalam mieszkanie po dziadkach. Co prawda wlasna kasa wyrwmontowalam, ale mieszkanie mialam i co gorsza mój mąż dostal nowy samochod od rodziców. Zloooooooo..usmiech.gif" xxx Ogólnie temat założony jest po to, aby dowalić ludziom, którzy nie mieli takiego szczęścia i mieszkają z rodzicami czy na wynajmowanym. Nie chodzi o to, że to źle, że masz kasę po dziadkach. Tylko, że niektórzy wręcz się tym chełpią i uważają za lepszych, a nie jest to ich zasługa czy ciężka praca, tylko pewien rodzaj podarku. Genarelnie mogłyby zadzierać nosa osoby, które od najmłodszych lat odkładały pieniądze i dorobiły się własnego M w młodym wieku.

Gość gość
Ja tam wolę mieszkać z rodzicami niż na siłę sama. Mam 33 lata i cieszę się moimi staruszkami póki jeszcze mogę :)

ekskiuzimła: wydymam w kakało:) a jak nie ja to sie sam wydymałeś. ceny mieszkań spadaja bo sie skończyła bańka na nieruchomościach. jak osiagną dno to bankizaczna wypowiadać umowy:) zabiorą wam mieszkanie wrate na te chwile połowe kredytu jaki za nie daliście (już nie mówie o kredytach we frankach) i zostanie wam jeszcze do spłacenie druga połowa:) część z was sprzeda samochód żeby nie stracić mieszkania:) inni pobiegną do znienawidzonych rodziców po pomoc a jeszcze inni wezmą kolejny kredyt bo rzecież kredyt to nic złego za to włąsne mieszkanie to podstawa:) oto co myślę:)

ci co dostali mieszkanie w spadku przeklną ten dzień albowiem opłaty za energię (cieplna, elektryczną a może nawet i duchową) wzrosną niebawem kilkukrotnie w stosunku do wynagrodzeń:) szczególnie jeżeli będziemy dalej udawać awangardę uni europejskiej w stosunkach z rosją.

szykuje sie podatek katastralny więc zabulicie podatek od własnego mieszkania co w praktyce oznacza, że nie jest wasze:) ceny mieszkań polecą w zwiazku z powyższym jeszcze niżej a ceny energii prawdopodobnie odwrotnieproporcjonalnie do nich wyżej.'ceny wynajmu zatem też skoczą w górę. głównie z racji na to, że większość mieszkań stanie się własnością spółek należących do banków itd itd

konkludując zatem i odpowiadając jednocześnie na pytanie postawione w tytule topiku: myślę, że to polacy