Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem z tym kompletnie sama...;(((

Polecane posty

Gość gość

Muszę niedługo wyprowadzić się z domu. Nie mam pieniędzy na opłacenie za 1 miesiąc pokoju i zastanawiam się czy mogła bym wynająć pokój i zapłacić po 1 miesiącu ? Czy da się tak w ogóle?

jak znajdziesz frajera który się na to zgodzi :D zazwyczaj na początku większość żąda pierwszego czynszu + wadium za ewentualne straty (w wysokości pierwszego czynszu)

Gość gość
ale ja nie mam pieniędzy , a musze się szybko z domu rodzinnego wyprowadzić...i znależć w większym mieście jakaś pracę. bo w tej mojej mieścienie nie ma nic kompletnie.

Gość gość
bardzo śmieszne... wcale nie jest mi do śmiechu bo całe życie mi się wali...;(

Gość gość
dawaj pupki przez pierwszy miesiąc

Gość gość
ale jesteście beznadziejni... nie będę robiła za jakaś dziwkę ;////

Gość gość
najczęsciej oprócz kasy za wynajem z góry, trzeba zapłacić też kaucje w takiej wysokosci co najemne. Wątpie czy znajdziesz naiwnego co zaryzykuje wynajem osobie, która nie ma pieniędzy. Ludzie nie wynajmują pokoi w celach chaytatywnych tylko zarobkowych a wypłacalność jest podstawowym kryterium wyboru lokatora

Gość gość
Nie wiem co Ci poradzić. Nie masz jakiejś koleżanki/dalszej rodziny, która by ci pożyczyła?

Gość gość
może ktoś ze znajomych studiuje i przyjmie do mieszkania studenckiego "na waleta"?

Gość gość
szukaj innego rozwiązania bo za pokój płaci się w momencie odbioru kluczy

Gość gość
mała szansa, no chyba że u jakieś 35letniego zboczeńca za seks

Gość gość
własnie ja jestem w takiej sytuacji - w sumie to chyba takie całe moje życie jest , do tego problemy w domu z rodzicami, finansowe itd... ,że musze się od rodziny odseparować. bo to głownie przez nich jestem w takiej sytuacji a oni chcą doprowadzić bym znalazła się w jeszcze gorszej. z małego miasta wyprowadzić się na wieś. mam dopiero 26 lat studia na ukończeniu i wszystko jest mi zabierane. nigdy nie mogłam zrobić nic po swojemu bo ciagle każdy mi się we wszystko wtrącał. Nie chce mieszkać już z rodzicami tym bardziej na wsi , na której w ogóle nie widzę dla siebie życia przy rodzicach. Oni muszą się tam wyprowadzić, a ja nie chcę. Ktoś by powiedział ,że mogłabym iść do pracy i sobie zarobić. Problem w tym ,że u mnie nie ma pracy i chciałabym jej poszukać w wiekszym mieście. Teraz tak pomyślałam , że wszystkie moje koleżanki to już praktycznie mężatki ze studiów a ja jestem ciągle sama usrana rodzicami ich problemami , tyłka nie mogę nigdzie ruszyć bo ciągle , żle niedobrze. I czuje się jakbym była ich własnością....a ja dalej na prawdę tak żyć nie mogę....;(

żeby robić za dziffkę to jeszcze trzeba wyglądać podejrzewam że autorka nie ma predyspozycji, więc faktycznie jest w czarnej doopie ... może jakieś schronisko dla samotnych kobiet?

Gość gość
ale ja nie mam innego rozwiązania.... Moi rodzice musza opuścić dom " za chwilę" ja też. A jak wyprowadze się z nimi na wieś to już kompletnie mnie zdominują. bo ja nie mam prawa jazdy tzn nie mogę mieć. i będę całkowicie od nich zależna...;(

Gość gość
ale ja nigdy nie pomyślałabym o tym by robić za dziwkę nawet w najgorszej sytuacji życiowej. I mój wygląd nie ma tu nic do rzeczy. No tak ale jak kobieta nie ma kasy to najlepiej jej powiedzieć idż rób za dziwkę , prostytutkę itd,. to nie jest dla mnie rozwiązanie .

Gość gość
co byście ludzie zrobili nie mając domu bo musiecie go opuścić nie mając pracy a dalsza rodzina od twoich problemów woli się odsunąć niż się nimi interesować.

Gość gość
O jakim mieście mówisz? Do jakiego miasta się chcesz pzeprowadzić?

Gość gość
Znalezienie mężą? Człowieku ja tu musze ratować swoje życie bo jak tak dalej będzie to nie dożyję końca roku, a nie myśleć o szukaniu mężą ....Nie chce na kimś żerować. Chcę być samodzielna...

Gość gość
pozostaje ci pomieszkiwać u kogoś na lewo i w tym czasie dorabiać, np. w sklepie

Gość gość
Mówię o Łodzi bo mam najbliżej ....

Gość samotny romantyk II
Słyszałem że w łódzkich biednych dzielnicach jest dużo dziewczyn twojego pokroju i jest to idealne miejsce do znalezienia sobie młodej utrzymanki, kochanki, a nawet żony. Problem w tym, że większość z tych kobiet to dziewczyny lokalnych gangsterów lub osoby nie mające dostępu do neta, więc poznanie którejś bez znajomości jest poważnym utrudnieniem. U nas w Krakowie jest poważny niedobór kobiet. Faceci dźgają się nożami, leją maczetami, a wszystko rozchodzi się o kobiety.

Gość gość
czy można tak znależć pracę z zapewnionym zakwaterowaniem?

Gość gość
masz 26 lat i oczekujesz, że będziesz mieszkać za darmo aż może znajdziesz pracę, dostaniesz wypłatę i łaskawie zaczniesz spłacać kilkumiesięczne (czyli kilkutysięczne) zadłużenie? Uwazasz, że pracę znajdziesz nastepnego dnia po wyprowadzce do większego miasta? A co jak nie znajdziesz przez kilka miesięcy? Bo bez doświadczenia teraz nawet w sklepie czy na produkcji nie jest tak łatwo coś znaleźć. W jakim ty świecie zyjesz kobieto? Jestes dorosła a masz tok myslenia nieudolnej zyciowo 17-latki. Przykro mi, ale nikt z powodu twojej nieprzyjemnej sytuacji rodzinnej nie nadstawi za ciebie tyłka i nie będzie dawał mieszkać ci za darmo, tym bardziej że mieszkać masz gdzie, a to że nie chcesz na wsi to trudno

Gość gość
wtf? Nie szukam patologicznego towarzystwa....;s ludzie ja nie szukam sobie faceta i nie będę nikogo utrzymywać ani być czyjąś kochanką. Chodzi mi o to by przez pierwszy miesiąc dwa zarobić sobie czy coś i potem coś wynająć. Ale ze wsi nie dojadę do łodzi bo nie ma tam jak się pytałam autobusów....Wbrew opiniom istnieją wsie w Polsce gdzie nie ma komunikacji w ciągu dnia. Więc muszę coś wymyśleć...;//Praw jazdy nie mam , bo nie mogę mieć....więc no nie wiem....

Gość gość
mozesz podac gg?

Gość gość
Gość 11- 48. Nie atakuj mnie bo nie znasz mojej sytuacji życiowej. Nikt nie pomyśli ,że często kobiety wychowują się w toksycznych rodzinach i mają ręce związane wszelkimi problemami. Nie oczekuję ,że będę mieszkać za darmo. Chciałabym wynająć jakiś maly pokój za 400, 500 zł są takie patrzylam. Nie najpierw chcę znależć pracę i pracować. Ale jak znajde to nie dojadę ze wsi bo nie mam jak do tej pracy dojazdu. Czy to tak trudno zrozumieć? I nie obrażaj mnie , bo nic o mnie nie wiesz. Ja próbuje się usamodzielnić właśnie, znależć pracę a nie na kimś żerować czy bawić się w damę lekkich obyczajów. Mam gdzie mieszkać? ty chyba rozum straciłaś. Nie mam domu już praktycznie. A moi rodzice własciwie będa mieszkać w prowizorycznych warunkach ... i nie mów ,że mam gdzie mieszkać i mówi się trudno bo mi się nie podoba... skoro tam pracy nie będę miała. Jasne najlepiej z człowieka w trudnej sytuacji gównem obrzucić . ....

Gość gość
A potem z tej kobiety zrobić własną niewolnice i dziwkę.... tak własnie oceniają polacy młode pokolenie które chce się usamodzielnić....

Gość gość
a nie możesz dojeżdżać rowerem? albo na stopa? ile km będziesz miała z tej wsi do miasta?