Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak nauczyć niemowlę spać w ciągu dnia

Polecane posty

Gość gość

Macie jakieś skuteczne, szybkie i sprawdzone metody, by nauczyć dziecko spać w łóżeczku w ciągu dnia? Moje prawie 4 miesięczne dziecko nigdy specjalnie długo nie spało w ciągu dnia, nawet jak było bardzo małe. W nocy nie mamy żadnych problemów, śpi całą noc do 8 rano, oczywiście z przerwami na jedzenie. W dzień zalicza drzemki jak jesteśmy na spacerze, w domu to tylko w leżaczku bujaczku, gdy ją pobujam... Wiem, że popełniłam błąd że od początku jej nie przyzwyczaiłam do spania w łóżeczku w ciągu dnia, ale czas nadrobić zaległości. Chciałabym je nauczyć przynajmniej jednej drzemki o stałej porze. Ktoś ma jakąś dobrą metodę, żeby obyło się bez większych problemów?

Gość gość
Dziecko to nie komputer.. Mój jak miał ok.4 m-ce też praktycznie nie spał w ciągu dnia lub bardzo krótko. Taka uroda.. Teraz ma 6 m-cy i czasem ma 2 drzemki po ok.15-20 min. Jeśli śpi w nocy to super! Widocznie tyle snu potrzebuje. Ty się ciesz,że w nocy śpi! Bo tu znajdą się mamy dzieci, które długo nocy nie przesypiały..

Gość gość
problem w tym, że potrzebuje tego snu. Robi się marudne, trze oczy, płacze... Pobujane w leżaczku lub przy piersi zasypia, ale to nie jest metoda na dłuższą metę.

Gość gość
Mój też na początku tylko bujaczek najlepiej. Ale staram się go wkładać do łóżeczka jak widzę, że jest śpiący; kręci się, wierci, marudzi przez jakies 15 minut, ale w końcu zasypia. Może tak spróbuj. Aaa i podaję smoczek, pieluszkę, bo lubi. Głaszczę, wychodzę i tak własnie ok.15 minut to trwa. Albo spróbuj w wózku..? Może coś boli Twoje dziecko albo nadal głodne, dlatego nie może zasnąć..