Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mąż alkoholik

Polecane posty

Gość gość

witam, mam 30 lat i od 3 lat po ślubie, z mezem znamy sie 6 lat. Praktycznie od samego poczatku on pije, ale od 3 lat to juz masakra, juz wszystko przerabialam, wyprowadzki, prosby grożby, odbieranie meza z izby wytrzezwien :( w sierpniu zeszłego roku przesadzil z piciem, w sumie dobrze sie stalo bo akurat chwilowo mieszkalismy u teściów i w koncu zobaczyli ze naprawde ich syn ma problem z alkoholem. Pił przez 4 dni 5 i 6 dzien nie mogl wstac z łozka tak sie zalatwil. Rodzice strasznie to przezyli, byli na skraju wytrzymalosci. Po tej akcji maz zdecydowal sie na leczenie, w listopadzie 2013 roku poszedl do osrodka, wydawalo mi sie ze to mu pomoze, on tez sam opowiadal duzo o terapii, widzialam ze cieszy sie ze tam byl . Po skonczonej terapii co tydzien chodzil na mitingi widzialam ze podobaja mu sie te spodkania. W maju wyjechalismy razem do pracy do Niemiec, na poczatku bylo wszystko ok, az do wczoraj, wrocil do domu pijany po 10 miesiacach niepicia :( jestem zalamana, juz nawet nie mam sily plakac. Wczoraj wyrzucil mnie z naszego pokoju, musialam przeniesc sie do innego.Nie wiem co robic, pracujemu razem on ostentacyjnie pije przy mnie, zostawia puszki po piwie, boli mnie ta cala sytuacja, a jeszcze 3 dni temu skladal mi zyczenia urodzinowe, zyczyl zebysmy byli szczesliwi ze soba....,. Prosze poradzcie co ja ma robic jak sie zachowywac wobec niego

Gość gość
podkladaj sie dalej i wierz ze mu przejdzie kiedys :D:D:D boze kobiety sa takie naiwne...

Gość gość
no wlasnie nie daj sie mu zostaw go i tyle inaczej nie dasz rady nie bedzie lepiej skoro woli chlac niz miec normalne zycie u twego boku nie trac na niego zycia obudz sie nie badz taka glupia alkocholik sie nigdy nie zmieni wiem to po ojcu :(((((

Gość gość
wyprowadzić się, wyjechać i złożyć podanie o rozwód - innego wyjścia NIE MA!!!

Gość gość
masz dwa wyjścia : 1.trwać przy nim , wspierać w terapiach kolejnych i wierzyć że kazda terapia bedzie ostatnia 2. Zostawić go Polecam film "Pod Mocnym aniołem"

Gość IgoreX
Mało który pijak wychodzi z alkoholizmu. Został go póki jesteś młoda i masz szansę na udany związek z kims innym. W innym przypadku będziesz nieszczęśliwa

Gość gość
Jeżeli dalej go kochasz, to odwyk jest koniecznością. Najlepiej w ośrodku czynnym całą dobę, żeby był pod stałym nadzorem. Słyszałam, że "Dezyderata" zbiera bardzo dobre opinie i dużo osób wyszło z nałogu dzięki leczeniu tam.

Gość Było miło
Zostaw go nie marnuj swojego życia.Z pijaka nic już nie będzie.Nie piszesz nic o dzieciach, to dobrze! Szykaj innego lokum, złóż pozew o rozwód,bo z kazdym dniem będzie trudniej.

Gość gość
znam z autopsji, przeżyłam każdy etap, każdy, najpierw niedostrzeganie problemu, potem obiecywanie, kilka terapii krótkotrwałych, wszystko na nic, 7 lat w piach aż w końcu sama poszłam na terapię dla współuzależnionych żeby się dowiedzieć co mam dalej robić, po prostu z bezradności i to mi otworzyło oczy, kolejna terapia razem spowodowała, że mój maż nie pije już 6 lat :) Idź na taką terapię dla współuzależnionych żeby ocalić siebie, a może przy okazji uda się pomóc też jemu