Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość romantyczna elka

Jak określić kiedy wystąpi owulacja? Czy łatwiej jest zajść w 2 ciąże?

Polecane posty

Gość romantyczna elka

Witam :) Razem z mężem postanowiliśmy że czas na drugie dziecko, tym bardziej że nasza córeczka ma już 14 miesięcy. Bardzo chcielibyśmy chłopca i podobno do zapłodnienia powinno dojść jak najbliżej owulacji. Czytałam całą masę artykułów w necie na temat określania dni płodnych i wszędzie są inne informacje. Umie któraś z was dokładnie obliczyć termin owulacji? Kiedy jest skok temperatury? ja np miałam tak: 6 dzień cyklu: 36,5 tem. 7 dzień cyklu: 36,6 8 dzień cyklu: 36,2 9 dzień cyklu 36,5 10 dzień cyklu 36,2 ( ok 06:30 ) a potem 37,3 ( ok 11:00) Czy to znaczylo że właśnie wystąpiła owulacja? I mam jeszcze jedno pytanko czy łatwiej jest zajść w drugą ciąże? Z góry dzięki :)

Gość gość
nie ma reguł że łatwiej czy trudniej to sprawa indywidualna Znam małżeństwo które ma już jedno dziecko potem chcieli kolejne i nic, w badaniach wyszły problemy i do dziś nie mają kolejnego. Znajoma bez problemów postarała się o pierwsze dziecko a potem poroniła 2 kolejne ciążę i dopiero 4 zakończyła się sukcesem. A u nas pierwsza ciąża -7 cykl starań a druga w drugim cyklu. Co do temp. to się nie znam. A jak ze śluzem i szyjką?

Gość gość
Z tych temp. co podałaś nie widzę owu. Ja o pierwsze starałam się 3 cykle, drugie w pierwszym cyklu :)

Gość romantyczna elka
Myśle ze to moglabybyc owulacja bo boli mnie brzuch ta samo jak przed okresem, ale nie moge w to uwierzyc ze w 10 dniu cylku mialabym owulacje. to wszystko jest bardzo skomplikowane, czytam i czytam i nic nie wiem na temat owulacji bo wszedzie pisza co innego. jestem zalamana

Gość spinaczbezdotykowy
mi lekarz mowil ze gdy temperatura jest podwyzszona to owulacja juz wystapila i tego bede sie trzymala :D

Gość gość
autorko a cóż to za drugi pomiar o 11? Nie wiesz że taki pomiar w ciągu dnia się nie liczy bo sam ruch podnosi temp. ciała. Musisz mierzyć codziennie o tej samej porze, po obudzeniu a przed wstaniem z łóżka.

Gość romantyczna elka
Gdzies wyczytałam wlasnie, ze jedna osoba tak zrobila iwtedy wiedziala ze miala owulacje. Kurcze musialabym z kims o tym pogadac, chyba w najblizszym czasie udam sie do ginekologa

Gość misiolinkagrawgolinka
tego nie da sie jednoznacznie okreslic :p czasami owulacja wystepuje przed podwyzszona tem a czasami po, nie ma konkretnej reguly a co do zajscia w druga ciaze to nie pomoge bo mam dopiero jedno dziecko