Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aleksandra91

Jak się ubierać elegancko?

Polecane posty

Gość Aleksandra91

Chciałabym zacząć się ubierać bardziej elegancko. Mam szafę pełną ciuchów, ale kiedy mam w planach jakieś wyjście nigdy nie mam w co się ubrać...(Która z nas nie ma tego problemu?) Mam kilka fajnych rzeczy, ale zwykle nic do niczego nie pasuje. Mam zamiar wymienić część garderoby. Jakie rzeczy powinnam kupić, które są klasyczne, pasują wymiennie do wszystkiego, nadają się na różne okazje i każda kobieta powinna je mieć? Podajcie wasze propozycje :)

Gość gość
koszule, zawsze są eleganckie do nich np spódnica ołówkowa, garsonki, marynarki, żakiety, buty na wysokim obcasie jesli nie masz to na poczatek wystarczy jedna taka spódnica, spodnie i ze dwie, trzy koszule ....

Gość gość
zawsze eleganckie są sukienki np princeska /najbardziej klasyczna to czarna/, do niej różne dodatki

Gość gość
buty niekoniecznie na wysokim obcasie ale na pewno ponadczasowe czółenka obowiązkowo trzeba mieć :)

Gość gość
A ja już nie mam problemu "w co się ubrać"! W jaki sposób go rozwiązałam? Wywaliłam większość (taką naprawdę "większą większość :-) ") ubrań i teraz kiedy otwieram szafę zawsze wiem co założyć i z czym. Elegancko? Zależy. Pewnie większości się kojarzy spódniczka, żakiet, buty na obcasie... To, co ja najbardziej lubię - to właśnie marynarki, pasują do wszystkiego.

Gość gość
Dla mnie elegancko znaczy: bez przesady. Wszystko z umiarem, stonowane, czyste, odprasowane, buty zawsze stosowne do torebki, również b. czyste. Zadbane dłonie, włosy, makijaż ledwie widoczny, a jako wisienka na torcie - dobre perfumy, bardzo oszczędnie użyte, to jest elegancja moim zdaniem.

Gość Aleksandra91
No właśnie to jest dobre wyjście - wywalić te ciuchy, które do niczego nie pasują i których się nie nosi. Wtedy widać, co tak naprawdę się ma... I nie kupować takich, które do niczego nie pasują - lepsze są chyba klasyczne ubrania...

Gość gość
?

Gość asiutka    1999
temat już ma kilka lat, więc wątpię w aktualność pytania

muszisz popatrzeć selekcje suknie albo spudnice kostiumy z spudnica sa bardzo dobre jeżeli hodzi o spodnie to żeby były shludne ( ja osobiście spodnie nosze tylko w domu gdy mam załozyć ubranie odw]swiętne wybieram sukienki albo spudnice ale to twój gust) a mam być też to wsysko skromne nie żeby jakaś zakrutka suknia