Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

matki karmiące mm co wam przeszkadza w KP?

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Ja urodzilm 2 miesiace temu i pierwsze slowa jakie uslyszalam od kolezanek ktore sa matkami czy karmie piersia.matki armiace piersia maja z tym problem i uwazaja sie lepsze i wydaje mi sie ze tymi pytaniami chca pokazac wyzszosc nad matka karmiaca mm całkowicie z Tobą się zgadzam. matki cyckarki mają problemy i zakładają takie tematy, żeby się pokłócić. ja tam odpowiadałam że karmię butelką bo mam problemy z pokarmem i tyle. reszta to niczyja sprawa. teraz córka jest spora i już dawno nikt nie pyta o mój sposób karmienia

Gość gość
W Afryce nie maja domow, bieżacej wody, sklepów, nie maja radia, TV , mieszkancy nie ptrafia czytac ( nie wszyscy oczywiscie ) wiec jak mają karmić dzieci ??? bez wody, butelek i MM na pólce sklepowej. Argument z pupy

Gość gość
Ale bzdety niektóre wypisują... :O To wszystko zależy od indywidualnych potrzeb/preferencji dziecka, są dzieci które np. w wieku kilku miesięcy odsuwają się od piersi i nie chcą już dłużej ciągnąć cyca, a są i takie, które ciągną do 2, 3 lat bo lubią i matce to nie przeszkadza. Z tego co czytałam to do roku mleko jest najbardziej potrzebne, ale to, że potem jest mniej potrzebne nie oznacza wcale przecież iż jest całkiem zbędne.

Gość gość
U mnie pielegniarka ze szpitala pierwsza zaproponowalapodanie butelki bo corka plakala caly czas z glodu

Gość gość
w moim otoczeniu to własnie te co siedzą w domu albo z biedniejszych rodzin karmią mm. wkształcone i z dobra pracą zazwyczaj kp i czest juz po pół roku wracaja do pracy a mleko odciągaja.

Gość gość
Nie z pupy, bo przecież mają jakieś pożywienie i mogą karmić dziecko w inny sposób (bo te które głodują nawet mleka by nie wytwarzały), ale jednak widocznie instynkt podpowiada im, że mleko będzie lepsze.

Gość gość
ale matki cycomaniaczki nazwą Cię wyrodną matką bo pozwoliłaś pielęgniarce na butelkę. trzeba było trzymac dziecko przy cycku 24/h aż cycki popuchną, nie tak mamuśki? przecież matka jak urodzi dziecko to jest tylko matką, przestaje być kobietą (sarkazm)

Gość autorka Malwina
Mleko po roku przypomina siarę a wiec jest bomba immunologiczna ktora chroni w ten czy inny sposób dziecko. Mam swoje mleko aby dziecku dawać wiec po co mam dawać sztucznie stworzona mieszankę czy mleko od krowy? Mam własne najlepsze dla córki i wybieram te mleko aby jej podawać.

Gość gość
to nie od wykształcenia zależy sposób karmienia dziecka, nie pieprz mi tu głupot. to zależy od ilości pokarmu w piersi i wielu innych czynników. u nas każda jest zmuszona do kp bo lekarze patrzą jak na wyrodną matkę i strach komuś powiedzieć że się podaje mm, w Polsce jest na to straszny nacisk. tak nie powinno być. dobra, mleko matki najlepsze ale każda karmi jak chce

Gość gość
Moja kolezanka nie mogla pobudzic laktacji i przez 4 dni praktycznie glodzila dziecko,maly wyl az jej maz sie wkurwil i kupil modyfikowane

Gość gość
tak samo jak biedota jest gruba bo wpieprza najgorsze tanie żarcie, przetworzone, takie samo jest mm w porównaniu do kp i pisze to ja która karmiłam mm bo nie dałam rady kp :(

Gość gość
autorko Malwino, ciekawe czy Twoja córka będzie zdrowa w przyszłości. a może pomyślałaś o tym że obecnie spożywamy przetworzone jedzenie, napakowane chemią i to wszystko jest w Twoim wspaniałym mleku...nie, nie pomyślałaś. myślisz, że dlaczego ludzie z minionego stulecia do dziś żyją i mają niemal po 100 lat? a dlatego, że kiedyś jadło się zdrowo, a teraz tego nie ma i chcesz czy nie ale córka też chemię spożywa. dziś wszędzie jest sztuczne jedzenie

Gość Ludomiła
Mi w kp nic nie przeszkadza. A Wam co przeszkadza w MM??? Co Was obchodzi jak kto karmi swoje dziecko? Karmcie swoje dzieci jak się Wam podoba i zajmijcie się tym, a nie nawracaniem i uszczęśliwianiem na siłę matek, które zdecydowały się na karmienie mieszanką.

Gość gość
co jak co, ale jednak śmiać mi się chce jak czytam, że karmienie np. 2 czy 3-latka jest "obrzydliwe", już nie mówiąc o jakichś absurdalnych pedofilskich oskarżeniach chorym to trzeba być aby mieć takie skojarzenia dla takiego dziecka pierś jest czymś zupełnie aseksualnym a to, że dla matki ssanie piersi przez dziecko jest w jakiś sposób przyjemnym odczuciem to jest jak najbardziej NATURALNE że tak się dzieje, jest to normalna reakcja organizmu i potrzebna (poczytajcie trochę zamiast wypisywać bzdury) po to m in aby dalej mogła wytwarzać większe ilości prolaktyny, tym samym mleko itd. i idąc tym głupim tokiem myślenia to każdą karmiącą (nawet niemowlę) można nazwać "zboczoną" więc argument z doopy totalnie

Gość gość
No nie wiem czy mm kupuje tyko biedota.zaledwie wczoraj kupywalam w aptece mleko i zaplacilam 76 zl

Gość gość
wyobrażasz sobie 3 letnie dziecko ssące pierś, które już zjada stałe posiłki? wygląda to obleśnie, a matka w ten sposób nie pozwala dziecku normalnie się rozwijać. przecież taki maluch już może chodzić do przedszkola. myślisz, że dzieci nie będą się nabijały z 3 latka co zajada pierś? bo ja myślę, że co za dużo to niezdrowo

Gość gość
a może pomyślałaś o tym że obecnie spożywamy przetworzone jedzenie, napakowane chemią i to wszystko jest w Twoim wspaniałym mleku x nooo, ale za to mm jest w 100% naturalne :D :D to, że chemia jest dziś wszędzie to nie oznacza, że mm (w całości nafaszerowane chemią) jest lepsze niż mleko matki, która nie jest w 100% eko (bo trzeba by było chyba mieć własny ogródek i własną fermę aby taką być)

Gość gość
no co Ty, musisz pochodzić z patologii bo kupujesz mm, tak któraś stwierdziła co mnie nieźle ubawiło. no właśnie, chyba mm to wydatek a biedną patologię nie stać na wydatki. zatkało dziwaczki?

Gość gość
gość dziś a może pomyślałaś o tym że obecnie spożywamy przetworzone jedzenie, napakowane chemią i to wszystko jest w Twoim wspaniałym mleku x nooo, ale za to mm jest w 100% naturalne smiech.gifsmiech.gif to, że chemia jest dziś wszędzie to nie oznacza, że mm (w całości nafaszerowane chemią) jest lepsze niż mleko matki, która nie jest w 100% eko (bo trzeba by było chyba mieć własny ogródek i własną fermę aby taką być) x x a czy ja napisałam, że mm jest lepsze? gdzie to niby wyczytałaś? haha. napisałam, że we wszystkim jest chemia i dziecka nie da się przed tym do końca ochronić

Gość gość
dla ciebie wygląda to obleśnie, dla mnie to naturalne i co to znowu za durny przykład? przecież w przedszkolu nie ciągnie cyca już durniejszego "argumentu" nie mogłaś wymyśleć

Gość gość
Mi nie przeszkadza. Niech kazda karmi jak chce. Jedno mnie tylko wkurza!!! To karmiace piersia rozliczaja karmiace mm. To karmiace piersia zadaja pytania: KARMISZ??????? ( plus te wymowne spojrzenie). A czemu nie karmisz? POkarmu nie mialas? Zadna karmiaca mm nie zada tego pytania ,nie dlatego ze czuje sie gorsza ( zaraz ktoras mi to wmowi hehe ).,tylko dlatego ze karmiace mm nie maja tak nasrane we lbach jak karmiace piersia, sa pozbawione wscibstwa i nie zadaja durnych pytan

Gość gość
jasne, że w przedszkolu nie ciągnie cyca ale może się pochwalić, że jeszcze ciąga i dzieciaki wyśmieją. i po cholerę takiemu dużemu dziecku mleko matki? to nie jest niemowlak. jeszcze na szczęście z tym się nie spotkałam w moim otoczeniu. tylko na forach widzę oszolomki karmiące do upadłego. karm aż stuknie 18-stka

Gość gość
dla rocznego dziecka kp to skarb i bomba immunologiczna? no kulam ze smiechu, kuro warto by było się douczyć a nie takie bzdury pisać.Mleko i karminie kp roczniakowi jest tyle potrzebne co psu ryby :-D

Gość autorka Malwina
Mi mm w żaden sposób nie przeszkadza, ale czuje sie urazona gdy czytam o tym, ze jestem niby pedofilka bo karmię córkę piersią. x ktos napisałam ze karmienie 3 latka to niepozwalanie na prawidłowe rozwijanie, a przeciez tak to sobie natura wymyśliła aby 3 latek ssal pierś jeszcze. Wiec czemu ma być to nie rozwijające? Nie widzę w karmieniu piersią starszaka nic nierozwijajacego, a argument ze jest to traktowanie dziecka jak niemowlęcia jest bez sensu, bo karmienie piersią nie jest tylko dla niemowlaka, ale i dla starszego dziecka również. A jakby dzieci w przedszkolu nabijaly sie z jakiegoś dziecka 3 letniego które jest karmione piersią to świadczy to tylko i rodzicach tych dzieci którzy uczą, ze karmienie piersią jest zle i tylko dla niemowlaków. To świadczy o was jako o nietolerancyjnych rodzicach.

Gość autorka Malwina
Gościu 14:57 skoro tak twierdzisz to proszę udowodnij mi to jakimś badaniem naukowym.

Gość gość
Skoro wszedzie jest chemia I sztuczne , przetworzone jedzenie, to po co dziecku dokladac jeszcze więcej, karmiąc je mm ? przeciez dziecko nie ejst cielakiem I zeby moglo te mleko pic bez problemów zdrowotnych musi byc sztucznie !, chemicznie ! uzdatniane:) Nawet dla doroslych z dojrzalym układem pokarmowym mleko krowie jest czasami szkodliwe... To, ze w Afryce nie ma mm, wody , jedzenia itp. a Afrykanki jakos moga karmic cyckiem, dowodzi I pokazuje jedynie jak rozleniwila nas cywilizacja ! Mamy jakis wybór I skrzetnie z niego korzystamy , w wiekszkości dla własnej wygody, nie z problemow. gdyby nie było mm kazda z nas byla w stanie nakarmic wlasne dziecko cyckiem ( tak jak robily to przez wieki kobiety ) ewntualnie korzystałybysmy z ..mamki :)

Gość gość
już widze jak mamunia przychodzi po przedszkolaka do przedszkola aten jej ściaga przy wszystkich bluzkę i ciagnie tego wora bo mleka chce:-Dśmieszna jesteś :-D

Gość gość
Ja myślę, że to sprawa tylko i wyłącznie matki do którego roku życia karmi dziecko. O ile matkom karmiącym mm z wyboru (bo nie piszę oczywiście o tych które pomimo starań nie miały pokarmu wcale lub miały mało wartościowy pokarm po którym dziecko było ciągle głodne) można zarzucić w pewnym sensie egoizm bo stawiają własną wygodę ponad to co by było dla dziecka najlepsze, tak karmienie dziecka mającego więcej niż rok na pewno nie sprawia w żaden sposób dziecku krzywdy, a może przynieść jedynie korzyści :)

Gość autorka Malwina
Owszem wszędzie jest chemia, i wiem ze nie uchronię dziecka przed każdym zlem tego świata. Ale wiem tez ze organizm matki filtruje wszystko co sie dostaje do mleka. I nie twierdze ze jest idealnie czyste, ale na pewno czystsze od chemii niż mm. Zaznaczam ze nie potępiam mam karmiących mm w żaden sposób. Stwierdzam tylko fakt ze mleko matki jest lepsze i zdrowsze od mm.

Gość gość
taaa już 3-latki będą się z tego śmiać, 3-latki jeszcze są za małe żeby widzieć w tym coś śmiesznego, skończ z tymi bzdurami