Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Juliii

Spostrzeżenia o Yorkach

Polecane posty

Gość Juliii

Jakie macie opinie o psach rasy York? Są ich zwolennicy i przeciwnicy. A wy jak oceniacie tę rasę?

Gość gość
Według mnie jest to rasa bardzo inteligenta i dobrze wychowany i ułożony york nie sprawia żadnych problemów

Gość gość
przede wszystkim to NIE są psy. To skrzyżowanie szczura i psa :o

Gość gość
Zależy kto co lubi, jedni lubią duże psy inni małe. A mój york leży właśnie u mnie na kolankach i nie zamieniłabym go na żadnego innego

Gość gość
właśnie, ja należę do amatorów psów średnich...duże tez bardzo mi się podobają, ale ze względu na ograniczenia mieszkaniowe nie zdecydowałbym się. Yorków, ratlerków i chihuahua nie brałabym nawet pod uwagę przy kupnie psa.

Gość gość
Mam yorka i mogę powiedzieć, że to najmilszy i najkochańszy piesek pod słońcem. Mnmy go odkąd skończył 8 tygodni i jest naszą wielką radością. Od właściciela zależy czy york będzie dobrze wychowany czy będzie zwykłym dzikusem. Nasz piesek nie żebrze o jedzenie, jest grzeczny i bardzo absorbuje naszą uwagę :) uwielbia spać nam na kolanach. Malym problemem o ile mozna to nazwać problemem jest to, że kiedy nasz piecho zobaczy pierwszy raz jakiegoś naszego znajomego to bardzo gwałtownie okazuje mu swoją sympatię i konczy się to nasikaniem na znajomego ;) to chyba z ekscytacji :D generalnie yorki sa bardzo mądre, zabawne i łagodne..przynajmniej mój piesek :)

Gość gość
Dlaczego uważacie że rasy mini to nie psy?

Gość gość
przecież "psy" yorki to coś jak kobiety naukowcy albo świnki morskie - ani świnki, ani morskie 🖐️

Gość gość
yorki jak wszystkie teriery są nadpobudliwe i hałaśliwe co do ich inteligencji wolę się nie wypowiadać bo spotkałam same wyjątkowo głupie osobniki

Gość gość
Bo nie dostają zwyczajnie do wiadomo czego, mogą najwyżej wylizać maleńkim języczkiem... to nie dla nas, wolimy średnie psy ❤️

Gość gość
dziwne że właściciel yorka uznał "absorbujący" jako zaletę, ja zamiast napisać absorbujący napisałabym hałaśliwy, nadpobudliwy i upiedliwy

Gość gość
York tak, ale dla pustej dziuni zapatrzonej w siebie. Normalny człowiek nie kupuje takiego paszczura.

Gość gość
Pies jest taki mądry jak jego właściciel :D

Gość gość
ja mam spostrzeżenie o ich właścicielkach. Znam 4, które mają to coś i każda ma coś z deklem; najpowszechniejsza usterka właścicielki to bycie infantylną idiotką jak z typowego dowcipu o blondynce, mimo że tylko jedna z nich jest rzeczywiście blondyną

Gość gość
nie wiem jaka to przyjemność mieć takiego jazgacza w domu ja dostaję bólu głowy gdy widzę takiego na ulicy i to choćby przez 5 sekund

Gość gość
Yorki są wpoorzo, ale właściciele yorków to inna sprawa...

Gość gość
...więc bez znaczenia jaką rasę wybierzecie, jeżeli york byłby głupi to każda inna też :D

Gość gość
"Pies jest taki mądry jak jego właściciel smiech." nie do końca, raczej uważam że to wina hodowli i zy****ych genów przez duży popyt i modę na te brzydkie i głupie zwierzaki

Gość gość
myślę że to ta sama kategoria co właściciele pitbuli, idioci kierujący się modą, posiadający daną rasę bo jest modna i "wyjściowa"

Gość gość
Myślisz że pies ma wszystkie zachowania w genach? Następna co układa psa miłością, jak nie wychodzi to wina hodowli i genów :D

Gość Shezza
Sorry, że zapewne kogoś urażę, ale york to nie jest dobry pomysł. Moja przyjaciółka miała yorka. Był niesamowicie hałaśliwie, nienawidził innych psów (na spacerach był nie do zniesienia, kiedy tylko wyczaił innego psa) i dzieci. Niestety, przyjaciółka urodziła dziecko i nie miała, co zrobić z tym yorkiem, bo przecież był zbyt hałaśliwy i agresywnie nastawiony do dzieci. Oddała znajomym, ale oni też już nim nie wytrzymują, więc... Samemu można zobaczyć, jakie to diabelstwo. A bagatelizowanie, że są przecież tak urocze i spontaniczne to nie wytłumaczenie dla tych hałasów. Polecam kundelka, jamniczki, welsh corgi albo labradory ;)

Gość gość
ja nie układam psa miłością, bo nigdy żadnego psa nie miałam

Gość gość
nie wiem gdzie ludzie którzy się decydują na tę rasę mają oczy ? nigdy nie widzieli tych jazgoczących psów na ulicy, na spacerze itp. ?

Gość gość
Jak każdy pies musi być wychowywany od samego początku. Ja mam yorka od jego 2 miesiąca życia i od razu zaczęłam go uczyć. Ja nie przemawiam jako zagorzała zwolenniczka yorków, tylko jako właścicielka. Są to inteligentne psy tylko trzeba poświęcić trochę czasu, aby je wyszkolić, a nie zostawić same sobie bo a bo one takie małe i słodkie. York to też pies w dodatku terier z charakterkiem.

Gość gość
uwielbiam te psiaki, są takimi pieszczochami