Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podejrzewam pasozyty u corki LEKARZ MOWI ZE NIE MA

Polecane posty

Gość gość

CORKa zgrzyta przez sen, mlaska, poci się po zasnięciu, duzo je (NP. 3 KAWALKI NA KOLACJĘ ) a jest bardzo szczupla i wazy 13 kg - ma 3,5 roku, ma zatwardzenia, jest bardzo pobudzona, czesto choruje i bardzo szybkio się męczy. lekarka twierdzi ze nie ma robakow bo bolalby ją brzuch często a nie boli.. zrobilam badanie i nie wyszlo. co myslec?

Gość gość
Żadne z tych objawów nie muszą świadczyć o pasożytach, ale stwierdzenie lekarza, że brak bólu brzucha wyklucza robaki jest błędne, bo nie musi się pojawić. Zgrzytanie zębami wskazywałoby na owsiki. Zrób badanie nie z kału (to badanie trzeba i tak 3 razy powtórzyć, jednokrotne nie jest miarodajne) ale metodą taśmy klejącej. Tarczycę sprawdzała lekarka? Co w zasadzie podejrzewa i jak leczy córkę?

Gość gość
zrobilam vbadanie krwi i wyszla lekka niedoczynnosc tarczycy (norma 4,92 a ona ma 5,18) ale endokrynolog stwierdzila ze nic z tym nie robimy i za 3 m-ce powtarzamy badania. owsiki to mnialam jak bylam mala i wiem ze strasznie swędzi, ona się nie drapie... na tych badaniach się skonczylo bo lekarka powiedziala ze w takim razie wszystko ok

Gość gość
i zapmniaolam dodac - corka strasznie rzuca się w nocy, uderze nogami w ścianę, casem nawet głową (łózko przy scianie, scianę obłozylam podyuszkami), wierci się okropnie, potrafi zmieniac pozycję co 5 minut

Gość gość
moje dziecko tak mialo przy lam,bliach. jednak trzeba zbadac z krwi lub 3 krotnie zbadac kal. Z opisu wypisz wymaluj pasozyty

Gość gość
pytalam u nas w 2 laboratoriach - nie badają pasozytow z krwi. kal robilam 1 raz

Gość gość
Za wysokie tsh. Nie wazne ze w normie.. kobieta ok do 30 lat musi miec max 2.5 Nie wkem jak dzieci

Gość gość
tak, ale u dzieci moze byc wyzej - bylam u pani ordynator z akademii medycznej w gdanskyu, podobno bardzo dobra lekarka wiec jesli ona tak twierdzi to ja się na nią zdaję...

Gość gość
ja robilam w dobrym labie z krwi-wyszla glista ludzka.... z kalu ciezko wylapac, bo okresowo wystepuje

Gość gość
po 1 badanie robi się trzy razy-za pierwszym razem powtarza się co tydzień, ponieważ w kale wychodzą jajka, a jajek nie ma przez cały czas, po drugie 3 kawałki, ale czego? Jak na 3,5 roku to trochę mało-mój ma 1,5 jest szczupły a waży 12... Czy lekarz zleca jakieś inne badania, szukając powodów? Jeśli nie to zmień lekarza.

Gość gość
Moze wybierz się do neurologa. To, ze jest szczupła moze nie byc objawem.

Gość gość
przy takim tsh jedni lekarze już leczą, inni obserwuja, a jak ze wzrostem ?

Gość gość tylko
przyjrzałabym się tarczycy, miała robione tylko tsh? jesli tak to zrób ft3 i Ft4 i anty Tpo, do tego badania w kierunku nietolerancji glutenu, to sie chyba nazywa TTG. Poczytaj sobie o objawach przy glutenie, moga być dziwne i początkowo nie wskazywać na problem w tym kierunku. Badania na pasożyty robi najlepiej feliks w Warszawie, można wysłać kurierem.

Gość gość
przy tym poceniu to jeszcze poziom wapnia i witaminy d3

Gość gość
Nie będę tutaj opisywać historii moich znajomych ale zasugeruj pediatrze skierowanie do neurologa.

Gość gość
Badania kału na pasożyty najlepiej robić w laboratoriach weterynaryjnych ! Nie żartuję, oni lepiej tam je robią. Sprawdzone. I KONIECZNIE co najmniej trzy próbki kału dać do zbadania. Pobierać próbkę z trzech miejsc na stolcu, nie z jednego !

Gość gość
poszukaj jak sie odrobacza dzieci tak profilaktycznie, niektorzy tak robią. i zobaczysz. bez badan

Gość gość
a mozesz napisac o co chodzilo z tymi znajomymi?? co moze zdiagnozowac neurolog??? ft3 i ft4 mialaw normie

Gość gość
ja stosowalam ziola ojca sroki,pomoglo. ale nie wiem od jakiego wieku. obstawiam pasozyty,nie problemy neurologiczne. jestes madra mama

Gość gość
Bardzo cie przepraszam bo to faktycznie powaznie zabrzmiało z tym neurologiem. Naprawdę nic złego nie podejrzewam zasugeruj w trakcie wizyty u pediatry taka konsultacje. Moze być tez tak, ze córeczka jest zdrowa tylko bardzo wrażliwa.