Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pare słów co do niektórych rad

Polecane posty

Gość gość

Witajcie mam 1,5 rocznego synka i najśmieszniejsze rady jakie usłyszeliśmy: -smoczek zabierzcie po 6 mcu potem nie dacie rady -nie dawajcie dziecku z butelki nic oprócz mleka-nie będzie chciał jeść łyżeczką -jak to w tym wieku (ok 8 mca) je zmiksowane wszystko-powinien jeść kawałki już! nie będzie umiał gryźć!!! -śpi z Wami? przecież nie oduczycie zasypiania z Wami dziecko będzie niesamodzielne!! Te 4 "złote rady" obaliliśmy: -smoczek był do 9 mca, potem syn sam odrzucił -z butelki dostawał wszystko oprócz miksów owoców (zupki z butelki od kaszek itp.) też sam zechciał jeść łyżeczką ok 8-9 mca -zblendowane dostawał wszystko do roku, jedynym wyjątkiem były owoce podawane przez siatkę do owoców-obecnie bez takich problemów -Od dwóch dni zasypia w łóżeczku sam-włożyłam do łóżeczka, puściłam piosenkę z teledyskiem (rolnik pole orze) oglądał i za 10 powtórzeniem piosenki zasnął sam, dzisiaj włożyłam do łóżeczka, dałam picie (zasypia z butelką-wody) puściłam rolnika i od razu odpłynął Tak więc dziewczyny słuchajcie swojego SERCA a nie bredni :]

Gość gość
i z czego jestes dumna? ze dziecko usypiasz przed tv? jak bedzie awaria to maly wpadnie w histerie, potem bedziesz pisala-dziecko ma 2 lata, a usypia tylko przy rolniku. jestes jakas niemadra conajmniej

Gość gość
padne- od 2 dni dziecko usypia przed tv i matka dumna. zamienilas sie na rozum z dupa czy co? czym sie chwalisz?

Gość gość
Usypia słuchając muzyki, ludzie... Jak będzie awaria to zaśnie przy pozytywce.

Gość gość
a te madre rady to od szanownej mądrej babci???

Gość gość
nie, ty usypiasz przed tv, a nie przy muzyce. muzyka to radio-jarzysz dumna mądra mamusko?

Gość gość
No ja nie wiem czy to takie zdrowe i dobre dla niego usypiać przy teledysku... No i zasypianie z butelką wody to też nie samodzielne zasypianie.

Gość gość
hahaha moja rada zbadaj sie mamusko ale na glowe bo na nogi juz za pozno

Gość gość
Aż kipi od was z daleka ten jad...Żmije.nie jestem autorka.

Gość gość
no bo czym sie ta autorka chwali? czym? pytam

Gość gość
autorko ja nie chce byc zlosliwa, ale gdzie ty ameyke odkrylas? ze dzieci lubia tv? czy gdzie?

Gość gość
Nie chwali się tylko mówi, że wszystkie "mądre" rady można sobie w kieszeń wsadzić. I nie widzę nic w tym złego że dziecko usypia przy muzyce.

Gość gość
dziecko usypia przed tv!!! te mądre rady haha to od kogo mądrego ze tak spytam?

Gość gość
napisz wyraznie co dawalas z butelko oprocz mleka i picia bo nie wierze wlasnym oczom

Gość gość
wow! juz cale 2 razy usnelo dziecko przy rolniku? nie do wiary cale 2 razy

Gość gość
przy teledysku? Porażka. Jak to "zupki z butelki"? "z butelki dostawał wszystko oprócz miksów owoców" Mięso, żółtko- jajko też? Miał rozszczep podniebienia, czy co?

Gość gość
Chrupki, biszkopty z butelki?

Gość gość
autorko ale napisz, dlaczego jestes z siebie taka dumna? czego dokonalas oprocz zalaczenia tv?

Gość gość
fascynujące. Alutka

Gość gość
zupa z butelki???? kurczę na to bym nie wpadła :)

Gość gość
Autorko a ja Ci napiszę, że te rady nie są wcale takie głupie- bo im dziecko starsze, tym trudniej odzwyczaić lub przyzwyczaić do pewnych rzeczy i to, że Twoje dziecko smoka odrzuciło samo, nie znaczy, że każde odrzuca bezproblemowo. Ale co mnie zadziwiło w Twojej wypowiedzi najbardziej: miksowane jedzenie do 1 r.ż!!!!! Napisz za rok jak mu idzie z mową- żucie, gryzienie jest wstępem do ćwiczenia aparatu mowy, dziecko mające już chociażby dwa zęby powinno UCZYĆ SIĘ GRYŹĆ nie dlatego, że później nie będzie mogło się nauczyć (ostatecznie każdy z nas w którymś momencie życia się nauczył:)) , a po to, że jest to potrzebne dla jego rozwoju. A i zasypianie... 2 dni jeszcze niewiele znaczą:) Ale oczywiście życzę Ci tego, aby dalej tak było. Tylko zanim kiedyś jeszcze skrytykujesz czyjeś dobre rady zastanów się, czy aby na pewno Ty masz rację.

Gość gość
Oj i zupe z butelki można...ja swojego parę razy tak podchodziłam,żeby zasmakował...bo na początku z łyżeczki nawet spróbowac nie chciał,no ale nie do roku... no i to usypianie :O migający obraz nie jest dobrym pomysłem na wyciszenie ,to ,że uśnie,bo zmęczone,nie znaczy,że taki sen daje ukojenie.Chciałaś błysnąć,ale chyba się nie udało

Gość gość
Tak sobie czytam to wszystko i doszłam do jednego wniosku... Polacy to jednak szmaciarze.Zdeptaja z blotem o byle co.Polak potrafi - a jak ! Hahahahaha... żenujace! Do autorki... Pochwalilas sie ze dajesz radę zyc bez głupich blachych rad,i widzisz co piszą? hahaha... Nie przejmuj się,połowa z nich siedzi na kompie a ich dzieci lataja samopas.Obsrane,zasmarkane,niedozywione...Ale cóz, zaden sie tu do tego nie przyzna :)

Gość gość
autorko czemu ucieklas jak dziecko spi po rolniku?podysktuj jeszcze

Gość gość
Po wypowiedziach tutaj wcale się nie dziwię że coraz młodsze dzieci są chamskie i bezczelne. A jakie one mają być, jak mają takie matki. Dno dna :(

Gość gość
Ee taam zaraz dno :) Autorka nabijała sie z rad , a sama wyszla na idiotke, zwłaszcza z jedzeniem z buteli, miksowanym jedzeniem I zasypianiem dziecka przed tv :P A mamuski jak to mamuski.. zjechały ja z błotkiem kafeteryjnym :P

Gość gość
Nie dno, tylko odpowiedzi stosowne do treści pierwszego postu. To, że autorka jest taka strasznie "dumna" nie znaczy, że akurat ona miała rację, i dobrze, że ktoś jej to uświadamia, może się zastanowi zanim następnym razem zrobi coś po swojemu i naprawdę dziecku krzywdę zrobi.

Gość gość
No wiesz ja na kfe już 6 lat jestem i skorzystałam z jednej tylko rady ,,Na kaszel pij napar z majeranku" mądre bo działa! A reszta rad to złośliwości nieszczere i głupie z gruntu. Moje dziecko wypluło smoczka około 3 roku życia- nigdy nie będzie miało krzywych i brzydkich zębów ponieważ jego rodzice mają zęby jaj z reklamy pasty. Na kafe porad nie czytam bo nie ma tutaj osób które mogłyby błysnąć jakąś wiedzą której nie posiadam Także herbata z majeranku utkwiła mi w pamięci i zawsze ją stosuję przy kaszlu wywołanym infekcją- bo na taki najlepiej działa.

Gość gość
Co racja to racja z tym miksowanym jedzeniem do 1rż. Roczne dziecko z reguły potrafi zjeść normalny obiad i to samo, bez pomocy. Do gościa od zębów jak z reklamy. Żebyś się jeszcze nie zdziwiła :) Zęby stałe przednie potrafią rosnąć pod dziwnym kątem. Nawet 90 stopni. Nigdy nie powinno się całkowicie sugerować swoim wyglądem jeśli chodzi o dziecko, ponieważ to nie tylko twoje geny, ale i jego dziadków, pradziadków, prapradziadków itd. :P

Gość gość
"Moje dziecko wypluło smoczka około 3 roku życia- nigdy nie będzie miało krzywych i brzydkich zębów ponieważ jego rodzice mają zęby jaj z reklamy pasty." ???? To tak działa?