Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w koncu znalazłam sposób na spokojną podróż samochodem

Polecane posty

Gość gość

Kupiłam tableta, wgrałam bajki i w końcu jazda samochodem nie jest ciągłą walką o to aby corka spokojnie siedziała w foteliku, ze też wczesniej na to nie wpadłam:)

Gość gość
Odstrzeliłaś potomstwo? :P

Gość gość
To co pomoglo? Bo my tez ciągle problemy:/

Gość gość
ile lat ma córka?

Gość gość
a ja nigdy nie bede puszczac bajek. To wygodnictwo. My puszczamy piosenki i spiewamy razem, gramy w oko szpiega itp... gry, ale puszczamy sluchowiska - dla nas podroz np. nad morze 4-5 h to żaden problem. Corka ma 4 lata i jest bardzo grzeczna - z reszta nigdy nie bylo problemu z jazda.

Gość gość
Ja tez nie puszczam bajek ,bo moje dziecko po prostu nie lubi bajek z tym ze akurat on lubi jezdzic ,gorzej jak ma wstac i wyjsc z auta .Puszczanie bajek dzieciom to zadna nowosc wiele mam tak robi znam takie co maja zamontowane dvd w zaglowkach ale nie neguje tego ,spiewac grac toz to w*****a ja jako kierowca skupiam sie na drodze a nie graniu w gry podczas jazdy ,jestem kierowca a nie pasażerem.

Coraz dziwaczniejsza e metody wychowania dzieci Az strach się bac co to będzie jak matula kiedyś nie weźmie ze sobą tabletunia i dziecko te 2 min na poczcie będzie musiało poczekać, czy tez w markecie przy kasie , wtedy dopiero będzie akcja , bo nie ma tableta i nie wie co z sobą zrobić Od 3 latka już czegoś więcej można wymagać Jak mi dziecko zaczynało się zachowywać denerwująco ( a ze ja kierowca to musza mieć spokój i skoncentrowanie)to mówiłam ,ze zaraz się zatrzymam ,wyjmę z auta, zostawię i pojadę dalej , albo zatrzymywałam auto i się pytałam czy chce wyjść jak jej/jemu źle Cale szczęście ,ze akurat lubią podróżować , jak któreś marudziło to nie z powodu ,ze nie lubi jeździć, tylko humor niedopisywal, lecz gasiłam je tym tekstem w mig

Gość gość
Ja tez puszczam bajki swoim maluchom,ale na dluzsza mete nudza sie (mamy prawie 2000km do przejechania) No ale nie powiem fajna sprawa.

Co prawda to prawda. Tablet w podróży z dziećmi to istne zbawienie. Oprócz bajek polecam też proste gierki. Wciągają bardziej niż bajki. Samej też zdarza mi się grać, np. w to: www.dogry.pl/battlefield-heroes , jeśli podróż jest przydługa ;)

Gość gość
no ale halo? o jakiej podróży mówimy? dla mnie podróż wymagająca zabawienia dziecka to podróż min 5-8godzin i w takie właśnie zabieram tablet z grami i bajkami, rozumiem że są dzieci grzeczne, moje również nie są diabłami w aucie ale.. ileż można siedzieć w 1 pozycji upiętym w pasach... wierzę że im się nudzi dlatego puszczam bajki, minus to ładowanie ale jako tako da się wytrwać te 10-12 godzin bo tyle wynosi nasza podróż średnio, do samolotu również zabieram tablet, wolę puścić bajki niż nie patrzeć na drogę bo śpiewam piosenki z dziećmi... czy przeszkadzać innym pasażerom w samolocie

Gość gość
my w podróż z małymi dziećmi jeździliśmy nocą tzn. kąpiel, kolacja- jak co dzień i do auta, ok.20-21 no i spały w swoich fotelikach i było ok (tylko męża trochę żal, ale spał przed wyjazdem)