Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY TO MOZE BYC OSPA??

Polecane posty

Gość gość

corka miala kontakt z chlopakiem ktory chodzi do przedszkola, w ktorym obecnie panuje ospa. on sie nie zarazil bo juz chorowal. widziala się z nim tydzien temu. dzis wyskoczyly jej krosty na twarzy (8 krostek), nigdzie poza tym ic nie miala. czy jest jakakolwiek mozliwosc ze zlapala cos od niego???

Gość gość
teoretycznie jest mozliwosc, moze tak bezobjawowo oczywiscie oprocz tych krost przechodzi. to dobrze. mozna sprawdzisc za jakis czas badanie przeciwciala

Gość gość
Raczej nie. Źródłem zakażenia jest drugi chory człowiek. Ale mogła się zarazić od kogoś innego.

Gość gość
a jest sens sprawdzac przeciwciala?? ostatnio musialam jej robic 3 razy badanie krwi i bardzo się tego boi, nie chcialabym jej znowu niepotrzebnie kluc

Gość gość
to, ze on chorowal wczesniej znaczy, ze sam nie zachorowal, ale mogl wirusa przekazac jak najbardziej

Gość gość
oczywiscie, ze nie ma sensu. ale jak bedziesz robila jakies badania za pol roku lub za rok to dla swojej wiedzy mozesz przy okazji zrobic, zeby wiedziec czy byla ta ospa czy nnie. specjalnie bym nie klula

Gość gość
a moze byc tak ze beda tylko te krostki na twarzy i zadnych innych objawow?? powinnam isc z tym do lekarza?? bo nie bardzo wiem co robic.. no i nie mam pewnosci czy to ospa czy po prostu cos jej powyskakiwalo

Gość gość
ja bym jutro poszla poszla na dyzur, niech dr fachowym okiem rzuci na te krosty. jedni dają na to antyb, choc to wirusowa choroba. ale to dobrze, ze nie ma gorączki, wiekszosc tak lagodnie ospe przechodzi

Gość gość
jesli to w ogole jest ospa :) zobacze jak bedzie jutro wyglądała. mam w domu jeszcze synka 5 m-cy, mam nadzieje ze jemu nic nie bedzie...

Gość gość
jak ona ma ospę to on też będzie miał