Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość why are you writing

Dlaczego piszesz na kafe?

Polecane posty

Gość gość
Ja piszę tu a takich sprawach, o których nie mogę porozmawiac z nikim w realu. No co, mam się zwierzać męzowi z moich rozterek związanych z moim uczuciem do kogoś innego? Chyba nie bardzo, zresztą jego zdaniem sama sobie nawarzyłam piwa to muszę je teraz sama wypić. A tak poza tym miło mi, że mogę komuś pomóc, poradzić, a przynajmniej spróbować :-)

Gość gość
twarda jestes :classic_cool: a uczucie mija? stygnie? a maz czeka? pewnie czeka :classic_cool:

Błędne założenia juz na wstępie. Pisze, bo jestem ciekawa ludzi, a nic tak nie daje obrazu pewnej grupy ludzi jak kafe. Lubie dyskutować. Z różnymi ludźmi, bo chce wiedzieć jakimi argumentami się posiłkują (albo ich kompletnym brakiem, co tez daje do myślenia). Wchodze na kafe, żeby czasem dotknąć ziemi (a raczej mułu ;))

Gość gość
Zuzanna Amelia ææ 2014.07.01 Ja na kafe trafilam dawno temu przez przypadek. Dlaczego pisze ? Bo lubie. Bo uwazam ze to fajna forma kontaktu z ludzmi. Lekka i niezobowiazujaca. Moge sie powymadrzac, podyskutowac, czegos sie dowiedziec. Tyle ze net wciaga. Ale poznalam tu wiele bardzo fajnych osob i to mi kompensuje minusy.

Gość why are you writing
"Pytanie jest za 5 groszy." hehe, wycena już jest:P "Ciebie interesują motywy i starasz się jak możesz udowodnićoczko.gif , że aby tu napisać cokolwiek trzeba być desperatem do kwadratu." A dokładnie to w którym miejscu staram się to o czym piszesz udowodnić? "Nie przyjdzie ci nawet na myśl, że fora takie jak to są właśnie od tego, żeby zachęcić do pisania o swoich uczuciach, nadziejach, słabościach bo to może stać się dla niektórych swoistą terapią albo wylaniem kubła zimnej wody na rozgrzaną łepetynę, kiedy tego potrzebuje." No i dziękuje za odpowiedz na pytanie postawione w temacie. Dla Ciebie jest ono miejscem w którym albo oczekujesz terapii albo ostudzenia, albo sam/a jesteś tym terapeutą i pomagaczem. Ja nie oceniam, ciekawią mnie pojedyncze motywy.

"Ja piszę tu a takich sprawach, o których nie mogę porozmawiac z nikim w realu. No co, mam się zwierzać męzowi z moich rozterek związanych z moim uczuciem do kogoś innego? " :P a mąż zakłada linijkę niżej temat "żona kocha innego"...

"Błędne założenia juz na wstępie. Pisze, bo jestem ciekawa ludzi, a nic tak nie daje obrazu pewnej grupy ludzi jak kafe. Lubie dyskutować." Założenie to założenie, może być błędne. Stawiamy tezę albo antytezę. Logiczne:P No to kolejny motyw: ciekawość. Dyskutować też lubię:) ale nie jest to prosta sztuka:) Od prowokacji po dyplomację:D

Gość wilczekmilczek szamanek
Dlaczego piszę na kafe? To jest temat na dobrą powieść. Ja jej nie napiszę,ale czytać już zacząłem. Ja jestem zaczęty...

Gość gość
Ja piszę po troszę z tych samych powodów, co inni, ale też aby poznać inny punkt widzenia. Forum internetowe to miejsce, gdzie można załozyć temat nawet z intymnymi pytaniami, gdzie w realu, np. w pubie nie każdy chciałby krzyczeć o tym np. jak naprawdę wygląda ciało po porodzie lub seks po 20 latach związku. Oczywiście ryzyko jest takie, że tu jest prowo, a ludzie bywają nieszczerzy, ale czy wrealui nie jest tak samo? Ja potrzebuję rozmawiać z wieloma róznymi osobami, a nie tylko z mamą. Mama to jedna osoba, a ludzie są różni, a ja czasem potrzebuję innego punktu odniesienia, żeby poukładac sobie w głowie. Przywaliło mi w życiu porąbane małżeństwo moich rodziców, wiec temat mam z nimi wyczerpany. Jeśli chcę wiedzieć jak to jest w szerszym zakresie, to kafeteria daje możliwość zagadania do tłumu. Jesli ktoś buduje cały światopogląd wyłącznie w oparciu o kontakty rodzinne i rozmawianie wiecznie z jedną osobą, czy też z kilkoma, które ne zawsze są względem nas obiektywne, bo zbyt bliskie, to poglądy takiej osoby są guzik warte, tak uważam. Trzeba zmierzyć sie z czymś wiecej, a kafe daje taką możliowść, ja wszytskich pytań ludziom na ulicy nie zadam, bo bym w pysk zarobiła. Ale na forum grozi mi co najwyżej nieprzyjemny opieprz. Wiem, że po adresie IP możnaby ukarać człowieka, wiec w gruncie rzeczy nawet tu nie wolno zbytnio opluwać, ale i tak internet daje wiecej możliwości wyrazu mysli niż real.

" ale i tak internet daje wiecej możliwości wyrazu mysli niż real." zawiesiłam się na tej końcówce:P bo tak sobie myślę, jak to było w czasach przed internetem.. Gdzie ludzie dawali uspust tym emocjom? I czy nie jest tak, że poprzez te wirtualne "dyskusje" nie namnażamy sobie rozmyślań, z małej sprawy nagle tworzy się gigantyczny problem. Może i dobrze jak człowiek dużo myśli, analizuje i ogląda temat z każdej strony...ale czy nie jest to destrukcyjne w pewnym sensie?

Gość gość
chce z kims porozmawiac.

Gość gość
to zle trafilas/es ;)

Gość Zuzanna Amelia ææ
Mysle ze wiekszosc ludzi pisze dlatego bo chca z kims pogadac.

Bo można tu spotkać tematy z błyskotliwych mózgów. Bo kocham kobiety i już 3 bliżej poznałem tu, bo lubię rozśmieszać ludzi, dzielić się mądrością i cennymi radami, bo lubię grać psychicznego, bo mogę poniżać beznadziejne imitacje ludzi i bezużyteczne rozumki, bo kafe jest jak życie i wszystko tu jest.

Gość gość
jagoda, co zrobiłes z kotką? to już kolejna, która zniknęła z forume po umówieniu się z tobą.

Gość gość
chce zeby wszyscy byli szczesliwi

Gość gość
chce zeby na swiecie zapanowal pokój :classic_cool:

Gość gość
jestem tu by rozgniatac jagody wczesniej rozgniecione czy rozdeptane

Gość gość
na jagodach czasem siedza takie male robaczki, smierdziuszki :classic_cool: nie rogniatajcie jagod!!! deptajta je, smrodek nie dojdzie do nozdrzy :classic_cool:

Gość gość
krakersika? :classic_cool: sam jestes suchar

Gość gość
głupi ten jagoda😭 pokazuje prywatne sms by się pochwalić, jak można kochać takiego z/j/e/b/a, zresztą pewnie sam sobie to napisał :D

Gość gość
MEn.Wię jestem tutaj z 4 raz-głównie nudy,ciekawość,można komuś przy okazji pomóc,szukam również odpowiedzi....,a z osobą z którą chciałbym rozmawiać -nie mogę powiedzieć nawet Dzień Dobry,a z innymi nie nie chce mi się gadać-do bani.Telewizor to reklamica,pozostała jedynie muza.

Gość gość
Bo osoby trzecie najlepiej doradza, pocieszą, tutaj sieludzie nie znaja osobiscie dlatego mogą bezinteresownie doradzić, każdy może wyrazić swojąopinię, a jest ich tyle co ludzi tutaj

Gość gość
na przetrzeni lat pisałam tu z różnych powodów ciekawość dużo wolnego czasu fajnie poczytać co różnie ludzi myślą na różne tematy czasem samemu o coś zapytać samotność czasem też bo chociaż w związku to brak bliskich koleżanek i w zwiazku mało tego czego potrzebuję ale w ostatnim roku stało się coś przedziwnego poznałam tu osobę z którą przeszłam na bardzo bliskie prywatne relacje i cierpię na niesamowite zauroczenie ktore nie ma najmniejszego sensu

Jeśli chodzi o facetów na kafe - przez 2 lata mojego pobytu tutaj nie zamieniłem z żadnym więcej niż dwa zdania i to tylko w celu sprawdzającym. Każdy to dno moim zdaniem. Zresztą nie jestem tu po to aby rozmawiać z facetami. Chyba tylko na jakimś portalu gejowskim moglibyście znaleźć kogoś nietuzinkowego i inteligentnego, ale kim ja jestem aby decydować o gustach wedle czyjegoś gustu? To tylko moje skromne zdanie.

Gość gość
zgadzam się z tobą mężczyzn inteligentnych na kafe nie ma