Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mogę się zacząć uczyć włoskiego?

Polecane posty

Gość gość

Bo uczyłam się hiszpańskiego, całkiem już go dobrze rozumiem a wszyscy mówią, że się mieszają i tak dalej.. I teraz co mam się najpierw perfekcyjnie nauczyć hiszpańskiego i dopiero potem zabierać za włoski..? Czy w ogóle co uważacie na ten temat? Bo na ten włoski teraz mam taką ochotę:(

Gość gość
Dzięki Ale jak już nie jestem na tym poziomie podstawowym w hiszpańskim typu cześć, jak się nazywasz to może mogłabym zacząć ten włoski? Może by to nawet pomagało w jakimś sensie

hm,mi się wydaje, że jak jesteś lotna i masz dobrą pamięć to możesz już zacząć, choć ja radzę najpierw wejść na poziom B. ale jeśli bardzo chcesz, to Twój mózg będzie bardziej zmotywowany, więc w sumie na jedno wychodzi, możesz zacząć. nauka języków to kwestia właśnie motywacji, dobrowolności, mobilizowania i relaksowania mózgu.

Gość gość
No właśnie wydaje mi się, że już jestem na tym poziomie. Dzięki za odpowiedzi!

Gość gość
możesz

Gość wloskielove
możesz, są podobne, ale jeśli będziesz się uczyła dużo "na słuch" to szybko rozdzielisz te dwa języki w głowie. a nawet jeśli coś zapożyczysz z innego języka i palniesz głupstwo, to raz że nic wielkiego się nie stanie, dwa jest wielka szansa, że cię włosi zrozumieją ;-) Zapraszam do konkursu, do wygrania włoska powieść https://wloskielove.wordpress.com/2014/07/10/plazowa-lektura-recenzja-i-konkurs/