Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Annkaaara

Przydatne gadżety dla młodej mamy

Polecane posty

Gość Annkaaara

Co kupujecie żeby Wam było prościej przy wychowywaniu czy opiece takiego maluszka?

Gość gość
Chustę Na później nosidelko ergonomiczne Woombie Poduszkę do karmienia

Gość gość
Wygodnie mi było z przewijakiem na łóżeczko, obok- wiszącymi kieszeniami w którym były wszystkie akcesoria do przewijania, żelem antybakteryjnym do rąk, chustą, leżaczkiem, stelażem pod wanienkę, karuzelą, laktatorem, kapturkami na piersi do karmienia, woreczkami do mrożenia pokarmu... i wygodnym fotelem, obok obowiązkowo do karmienia woda w butelce z dziubkiem.

Gość gość
mata edukacyjna, ale tak ok po drugim m-cu

Gość gość
Laktator elektryczny,podgrzewacz do butelek i sterylizator ( jezeli karmisz butelka),mata edukacyjna, lezaczek,karuzela z projektorem

Gość migasia
to pewnie zależy od tego co komu potrzeba, ale ja bym chciała kupić sobie nianię elektroniczną, ostatnio byliśmy ze znajomymi w chorwacji i znajomi mieli taką z aventu i spokojnie mogliśmy sobie siedzieć wieczorem na tarasie, a maluszek spał sobie w pokoju w łóżeczku i cały czas go mieliśmy na oku, bo to taka niania z kamerką, a zasięg spory. a z innych gadżetów, to pewnie i laktator by się zdał i może leżaczek bujaczek i nawilżacz powietrza też fajna rzecz.

Gość gość
U mnie leżaczek bujaczek i kapturki na piersi - obowiązkowo

Gość gość
karuzela mata edukacyjna nosidło ergonomiczne - nieocenione w wyjazdach nad morze i w góry leżaczek bujaczek kojec - zwłaszcza, że zaczął chodzić jako 8 miesięczniak i próbował zwiewać :D

Gość gość
poduszka do karmienia sie przydala jeszcze w ciazu w czasie snu, poza tym polecam laktator reczny avent, podgrzewacz butelek, mata edukacyjna, a na wyjazdach niania avent z kamerka, nosidelko turystyczne :)

Gość gość
szczotka silikonowa do butelek z mother care podgrzewacz turystyczny prince lionheart kamerka - niania elektroniczna podgrzewacz do butelek/słoiczków/soczków pudełko na chusteczki z rossmana - takie z baby dream - wreszcie mam wilgotne chusteczki i nie wysychają bez przerwy, szczególnie w lecie :) leżaczek bujaczek baza do fotelika samochodowego - nie wyobrażam sobie przypinania fotelika za każdym razem przy pomocy pasa, ale dużo jeździmy

Gość gość
Polecam kupić urządzenie do przygotowywania posiłków - parowar z funkcją sterylizacji + blender zamiast sterylizatora. też można sterylizować, ale obok tego również przyrządzać posiłki - przyda się na później i ponosi się tylko jeden wydatek. Ja karmię piersią i sterylizator służył mi tylko do sterylizacji smoczków i sporadycznie jakiejś butelki, czy niekapka. Zupełnie bezsensowny wydatek. Z innych rzeczy - u nas się przydał zwykły materac składany do siedziska. Mały na tym uczył się siadać, turlać - upadki są amortyzowane. Złożony służył za przewijak. Teraz też przewijam na materacu ale rozłożonym, bo syn się za bardzo wierci, żeby korzystać z przewijaka na komodzie. Do nauki pełzania, raczkowania dobry jest też duży gruby koc, który można uprać.

Gość gość
- chusta elastyczna - leżak babybjorn - mata/kołderka na podłogę, ale nie edukacyjna, czyli bez żadnych wiszących pierdół nad głową - krzesełko rosnące z dzieckiem - pieluchy 120x120 do swaddlingu/zawijania - ubrania jednoczęściowe na suwak i bez stóp albo koszule nocne dla niemowląt

ja kupilam siostrze torbe flexi bag- chowa do niej wszystkie przybory malucha i troche swoich gdy ida na spacer lub w podroz :) torba jest prawie bez dna- siostra miesci sie w niej wszystko :)

Gość gość
podgrzewacz do butelek sterylizator parowy do butelek suszarka do butelek( takie patyczki ) leżaczek - bujaczek mata edukacyjna podkłady do przewijania Rossmann Frida

bujaczek lezaczek z wibracjami nosidelko easia czarno-biale zabawki karuzelka na lozeczko po 2 miesiacu mate mam zamiar kupic teraz jak synek skonczy 3 miesiace

u nas sie przydaly worki do mrozenia pokarmu worki do sterylizacji w mikrofali pudelko do podgrzewania chusteczek do pupy(maly strasznie plakal jak sie go zimna dotykalo ) nosidelko ergonomiczne (jak maly byl po szczepionce albo kolke mial )mamy maxi cosi easia lezaczek z fischera wibryjace grzechotki

Gość gość
Większość z tego wg mnie zbędna. Ale to moje zdanie. Sterylizator - wrzątek zrobi to samo Podgrzewacz do butelek, słoiczków - wystarczy kubek lub miska z gorącą wodą ew. mikrofala Niania elektroniczna - owszem ale ja miałam bez kamery i w zupełności starczyło Chusta do noszenia - bez komentarza ale co kto woli Karuzela - w ogóle mi się nie przydała, dziecko się nie interesowało Kapturki na piersi - również nam nie podpasowały, jakoś syn nie mógł przez nie ssać albo nie umiałam ich przystawić Za to nieoceniona okazała się maść na poranione sutki, turystyczna mata do przewijania ( używałam jej nawet w domu, nie miałam dodatkowego mebla przewijaka co według mnie też jest zbędne). Wiele dostępnych obecnie gadżetów dla dzieci jest zbędne i można spokojnie sobie bez nich poradzić. Przy pierwszym dziecku jednak zawsze się kupuje większość z nich :) Przy drugim już się jest mądrzejszym :)

czyli sprawdza sie to, że każdej mamie co innego się przydalo, bo i każde dziecko jest inne, u nas akurat ten bujaczek leżaczek cały jest uzywany niemal codziennie, tak samo nosidełko easia, bo mam wtedy wolne ręce, steralizatora i podgrzewacza też nie mam, jakoś żyję, ale wiem, że moja kolezanka na przyklad bardzo czesto z podgrzewacza korzysta i tak to juz jest ze to co potrzebne wychodzi w praniu

Ja stawiam na laktator. Niestety nie zdążyłam przed porodem, bo rodziłam miesiąc wcześniej. Młoda w inkubatorze, położne każą dawać swoje, a ja po cc nawet nie wiem czy coś tam mam. Koleżanka przywiozła swój, potem druga swoją medelę. A mąż elektryczny lovi i to on pozwolił mi nakarmić moje 2kg szczęścia nie uszkadzając mi piersi, zawsze na czas. Nawet z biżuterii bym się tak nie cieszyła czy kwiatów.

Ja dostałam ładną i funkcjonalną torebkę, którą używam zarówno do wózka jak i na wyjście z koleżankami :)